Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogy lehet túljutni ezen a...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet túljutni ezen a válogatósságon?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék egy barátot, de valahogy nem jön össze. Megfelelési kényszerek közepette nőttem fel, a családomban minden férfi a tipikus hibátlan, nagyképű ember, akik már egészen kiskorom óta hajtogatják, hogy aztán ilyen meg olyan fiút látni sem akarnak itt, ilyen izmos legyen, ilyen magas, olyan okos... Mint ők minimum. Tudom, olvasva nevetségesen hangzik, és csak le kéne szarnom úgymond. De nem megy, aki hasonló körülmények között nőtt fel, biztosan érti. Sajnos annyira belémnevelték, hogy élből elutasítok minden fiút, aki egy kicsit is eltér az ideáltól, vagyis mondjuk gyengébb tanuló, nem sportos, alacsonyabb. Hiába szimpatikus, barátoknak jók, de kapcsolatot nem tudok velük elképzelni. Ellenben akik mindennek megfelelnek, 90%-ban bunkók, arrogánsak. Na valahogy úgy érzem egy ilyen srácot még hamarabb be is fogadna a családom. Jó, most lehet egy kicsit túlgondolom, bizonyára nem ölnének meg, ha nem egy tökéletes fiút hoznék haza, de itt nem is erről van szó, hanem hogy elképesztően lenéző lettem a lelkem mélyén és felszínes, mint a rokonaim. Pedig nem akarok az lenni.

Egyébként félek is az ismerkedéstől valamennyire, mikor egy szimpatikus fiúval alakulna valami, vagy akár csak beszélgetünk. Rögtön megijedek a tudattól, hogy kettesben kellene találkoznunk, kézenfogva sétálni, csókolózni, bemutatni a családomnak, barátaimnak. Ja és amúgy, ha valakibe beleszeretek, sajnos nagy százalékban azok az átvágós fiúk, csak elhitettek velem szépet és jót, de utána van hogy hónapokig nem tudok más fiúra gondolni. Így ne lehet kapcsolatokat kialakítani.

17/L

2019. júl. 29. 10:18
 1/3 A kérdező kommentje:
Na szép, egyszer nem olvasom vissza a kérdést, mennyi elírás. Bocsánat.
2019. júl. 29. 10:20
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A család sajnos nagy meghatározó, főleg a te helyzetedben. Ebben az esetben elbeszélgetnék a szüleimmel, hogy bocs, de nektek kell vagy nekem?

Mindjárt felnőtt vagy és független, te kell eldöntsd hogy kivel akarsz lenni, nem A család. Igen nehéz lesz szembeállni, de ez a szerelemmel és szeretettel jár, hogy kiálsz magadért és azért amit szeretsz.

A szüleid pasiideállja nem mindig egyenlő a tiéddel. Persze ők azért szeretnék ezt az izmos nem tudom milyen fiút mert egyfelől a biztonság. Az ő fejükben (remélem) a lányuk biztonsága szerepel és egy pici őnzőség(persze ez az én véleményem)(Arra értem,hogy számukra kell megfelelő legyen, nem neked.)

Összefoglalva állj ki magadért és ne engedj a családi ideállnak!

Remélem tudtam segíteni, kitartás! ☺️

2019. júl. 29. 10:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus nélkül ezt nem fogod legyőzni szerintem, beléd van nevelve ez a hülyeség és folyamatosan kapod a dózist. Rögös úton, beleölt munkával idő kell hogy ezen túllépj, nem hiszem hogy egyszerű lesz (nem ijesztegetésképp). Ezen logika alapján, ha az elméletben tökéletes embert meg is találnád (ami nem létezik, mert mindenkinek vannak hibái), akkor is folyamatosan azt figyelnéd, hogy jól választottál-e, kényszeresen néznéd hogy tényleg minden passzol-e, minden apróságon rágódnál, aminek nyilván semmi értelme.

A másik dolog, hogy minél előbb lekéne lépned szerintem otthonról, nem túl egészséges a körülötted lévő környezet és minden tekintetben visszarántanak, mikor próbálnál kiszabadulni a szorításból.

2019. júl. 29. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!