Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Az első szerelem tényleg...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az első szerelem tényleg sosem múlik el?

Figyelt kérdés

Nem feltétlen az első párkapcsolatra gondolok, egyáltalán nem törvényszerű, hogy az szerelem is.

A helyzet: Volt egy srác az életemben 6 éve, akibe borzasztóan szerelmes voltam, az életemet odaadtam volna érte, ha azt kéri. Miután szakítottunk több évig képtelen voltam normális kapcsolatot kialakítani, mert mindenkit hozzá hasonlítottam, mindenkiben őt kerestem, nem tudtam rajta túllépni. Persze azt a játékot játszottuk közben, hogy mire végre valamennyire kilábaltam, felbukkant és újra róla szólt minden, nagyon csúnya játékot játszott velem(hogy szándékosan-e vagy sem, azt ki tudja...). Hiába töröltem, tiltottam mindenhonnan, megtalálta az útját felém, mindig.

Az utolsó találkozásunk után "eldöntöttem", hogy végre túllépek rajta. Most 3,5 éve végre sikerült "megszabadulni" tőle, semmi kontakt, még csak véletlenül sem futottunk össze(szerencsére). Azóta van egy 3 éves nagyon jó párkapcsolatom, szinte eszembe se jutott az exem, nagyon szeretem a páromat.

És ugyan mit ad a sors, a fentebb említett jómadárral mindketten a fővárosban tanulunk tovább, de ez hagyján: két olyan egyetemen, ami baromi közel van egymáshoz, és a sulimtól nem messze lakik, már többször is szembejött velem az utcán. Pár napja tök véletlenül mögé álltam be a metrómegállónál, csak akkor vettem észre, hogy ő az, mikor már megfordult és felismert, szóval esélyem nem volt "elmenekülni". Odajött hozzám, ugyanarra utaztunk és végig beszélgettünk, mintha mi sem történt volna, szóba sem jöttek a kínos emlékek.

Azóta vele álmodom éjszakánként és napközben is zavaróan sokszor eszembe jut akaratlanul, a találkozásunk napján teljesen használhatatlan voltam.

Nagyon igazságtalannak érzem ezt a párommal szemben, de ezek olyan befolyásolhatatlan reakciók és valószínűleg el is múlnak viszonylag rövid időn belül... De ha megtudná, mit váltott ki belőlem ez a találka, biztosan baromi rosszul esne neki.

Az exszel meg természetesen nem szeretnék újra összejönni vagy bármilyen kapcsolatot teremteni, de a tudatalattim mégis minden erejével ellenem dolgozik. Már olyan rég jól elvoltam nélküle, és most megint felforgatta a lelki világomat azzal, hogy megjelent.

Szóval akkor, ez most az a bizonyos "első szerelem" ami "sosem múlik el" és nem érdemes vele foglalkozni mert csak egy "fellángolás", vagy a sors nagyon ocsmány gúnyt űz belőlem és erre a hülye véletlenre rámehet a kapcsolatom? Mert persze az is előfordulhat, hogy nem ez volt az utolsó találka... Bár nagyon remélem, hogy de.

Help, emberek! Más életében is van ilyen feledhetetlen emberke, akitől egyszerűen nem lehet megszabadulni mert mindenhol ott van és ilyen reakciókat vált ki belőletek? Ha igen, hogy kezelitek, mégis mi erre a jó megoldás? Elférne néhány tanács, mert én egyelőre elég rosszul állok.:D

2018. szept. 27. 22:52
 1/8 anonim ***** válasza:
El fog múlni, mert később lesznek nagyobb szerelmek is. De az első lesz az amire 20-30 év múlva is emlékezni fogsz vagy jó emlékként vagy keserű csalódásként.
2018. szept. 27. 23:04
 2/8 anonim válasza:
Nem olvastam el, de az első szerelem az megmarad valamilyen szinten. Ha nem is szerelemnek, de vonzódás, ragaszkodás szinten igen. Kellemes érzés ha vissza gondolsz rá, vagy találkozol vele. Én 8 év elteltével is úgy gondolok Rá, mintha tegnap lett volna mikor éreztem a "pillangókat" mellette.
2018. szept. 28. 12:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem maradt semmi plusz érzés az elsőből, se vonzalom. Buszon szoktam beszélni az első (plátói) szerelmemmel, akit 5 évig szerettem, de nincsenek meg bennem a "pillangók" meg ezeket egyáltalán, már rég meghalt bennem az érzés, meghát a jelenlegi páromat szeretem, csakis őt. :)
2018. szept. 28. 17:00
 4/8 A kérdező kommentje:

#1, 6 év alatt sajnos nem akadt senki, aki felülmúlta volna. 21 vagyok egyébként, bár annyira nem releváns

#2, na én is ugyanezt érzem. és mióta újra találkoztunk(véletlen persze) nem bírom kiverni a fejemből... éspedig illene, mert van párom:(

#3 plátói alatt azt érted, hogy nem jártatok együtt? 5 év mondjuk elég hosszú idő, de párkapcsolat nélkül “könnyebb” elfelejteni valakit. Nem minden a szex, de a testi kapcsolat létrejötte után sokkal erősebb kötődés alakul ki(én legalábbis így tapasztaltam). Ez (is) az, ami visszahozza a “pillangókat”. De tök jó, hogy sikerült túllépned, irigyellek. :)

2018. szept. 28. 18:24
 5/8 anonim ***** válasza:
Fú, ez egy nagyon nehéz helyzet. Sajnos én nem tudok jó tanáccsal szolgálni, mert nem voltam még ilyen helyzetben, de kitartást és szerintem próbáld meg minden erőddel elkerülni, ha kell másfele menj vagy nem tudom, mert ha te tudod hogy nem akarsz tőle már semmit, akkor talán csak így lehet ignorálni az érzéseket, később pedig az idő remélhetőleg megoldja.(akár 5-10 év is lehet, ki tudja, de megéri türelmesnek lenni szerintem)
2018. szept. 29. 19:13
 6/8 A kérdező kommentje:

#5 igen, én is gondolkodtam rajta, hogy más útvonalon megyek, de nagy kitérő lenne sajnos(bejárós vagyok). Most járok ott, hogy holnap lesz 1 hete ennek a találkának és teljesen elborult az agyam. Mennyivel normálisabb lenne az életem most, ha az a fél óra nem történik meg... Folyton azt hajtogatom, nem szeretnék semmit, de a tudatalattim az ellenkezőjét sulykolja. Anno évekig erre vártam/vágytam, és nagyon fáj, hogy most "itt van előttem".

Miután legutóbb találkoztunk(3,5 éve) akkor több hónap volt, mire lenyugodtam. Akkor szingli voltam, mindegy volt, viszont most más a helyzet. Biztosra vettem, hogy soha többet nem látom, nem készültem fel arra, hogy mi lesz, ha mégis

Ilyenkor a párkapcsolati problémák is nagyobbnak tűnnek, pedig nem azok.

A fene enné meg

2018. okt. 1. 10:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Én most vagyok az első szerelmemmel, tehát saját tapasztalatból nem tudok beszélni, de ismerek olyat, aki nemhogy nem szereti, de kb gyűlöli azt, aki élete első szerelme volt, úgyhogy nekem nincs kétségem afelől, hogy elmúlhat-e... :D
2018. okt. 1. 14:57
 8/8 A kérdező kommentje:

#7-es, ezen jót nevettem most, köszi xDD irigylem a kedves ismerősödet

Amúgy nekem is volt nem egy "hűdeutálomőt" időszakom, de nálam sajnos mindig addig tartott, amíg hozzám nem szólt.:D

Lehet, hogy nem bántott meg eléggé, vagy én vagyok ennyire hülye. Valószínűleg a második

2018. okt. 1. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!