Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Előítélet? Mit tegyek, hogy ez ne történjen meg a
jövőben?
Figyelt kérdés
Én egy vörös hajú lány vagyok, és többször is előfordult már, hogy ez utamat állta a párkeresésben. Ezt úgy kell elképzelni, hogy sok ember hisz a sztereotípiákban, miszerint a természetes vörösöknek nincsen lelkük, a Sátántól valók, démoni lelkek, romlott gondolkodásúak, boszorkányok... Volt olyan, aki konkrétan megmondta, hogyha esetleg komolyra fordulna a kapcsolatunk, akkor nem szeretne vörös gyermeket tőlem, mert azokat kiközösítik társaik. (Pedig nagyon kis esély van arra, hogy ezt örökölje.) Sajnos ez így van, én is sok bántást kaptam már emiatt, viszont fel nem tudom fogni, hogy mi olyan rossz ebben a hajszínben. Én mindig is különlegesnek tartottam, minden elfogultság nélkül. Nem vagyok beképzelt, mert akkor is így vélekednék, ha nekem nem ilyen lenne. Persze, olyan emberrel is találkoztam már, akinél fordított reakciót váltott ki, de többségében lenéznek emiatt.
A jó öreg előítélet. Az elfogadás, az empátia nagyon ritka a tinédzser körökben. Sajnos egyre gyakoribb jelenség valakit pusztán egy született adottsága miatt megítélni. Az, aki viszont rendellenesnek, sőt démoninak tartja a személyedet, pusztán a hajszíned miatt, az bizonyosan túlságosan puritán katolicista neveltetést kapott a szüleitől, nagyszüleitől. Az elfogadás csodás dolog lenne, ha mindenki feltudna nőni hozzá. Sajnos a sztereotípia a mai világ egyik mozgatópillére. Szerintem egy lány igenis különleges, ha vörös a hajszíne. Megigéző és káprázatos tud lenni. Ne hagyd, hogy mások negatív megnyilvánulásai hatással legyenek a Te jövődre. Légy büszke magadra és élvezd azt, hogy ilyen adottságot kaptál felmenőidtől!
15/F
2017. aug. 3. 13:50
2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a bíztató szavakat, sokat segítettél nekem! :) Megpróbálom megfogadni a tanácsaidat.
2017. aug. 3. 14:00
3/10 anonim válasza:
Én nem vettem észre hogy ennyire előítéletesek lennének a vörös hajú lányokkal szemben... Nekem legalábbis nekem nem számítana hogy vörös e vagy sem, ettől még ugyanúgy lehet kedves, aranyos, szép mint mások. De szerintem túlzás hogy olyan sokaknak lenne ilyesfajta előítélete, csak pont ilye ngyökereket sikerült kifognod :/
2017. aug. 3. 14:21
4/10 anonim válasza:
Szerintem nem számít a vörös hajszin légy ra büszke :) a kivételes különlegességek köze tartozol :)
2017. aug. 3. 14:28
5/10 anonim válasza:
Pedig a vörös haj szín a legszebb a dolog a világon. :'( A szívem szakad amiért retardáltak élnek körülötted. Annyit tudsz tenni hogy vagy befested a hajad (már gondolattól is könnyezem) vagy elköltözöl.
2017. aug. 3. 14:50
6/10 anonim válasza:
A genetika és a géneknek semmi köze sátáni dolgokhoz. Badarság. Ilyen a hajad és kész, szerintem a vörös haj nagyon szép, aki beszól az barom, elmaradott, maradi vagy kattant. Elfogadják, hogy más bőrűek más vallásúak éljenek a környezetükben, és egy vörös hajon vannak fenn akadva?! Retardáltak és ékes példái annak, hogy a majmoktól származunk.
2017. aug. 3. 15:44
7/10 anonim válasza:
Mikor ezt elolvastam, nem akartam elhinni. Ilyeneket mondtak rád a hajszíned miatt? Ez annyira gyerekes... Na figyelj. Ha valaki tényleg meg akar ismerni és szeret, az nem a vörös hajad alapján fog megítélni, hanem hogy milyen személyiség vagy. Nekem nem vörös a hajam, de gyakran viselek szakadt harisnyát, bőrdzsekit és engem emiatt piszkáltak. De komolyan mondom, ha valakit érdekelsz, lehet, hogy a külsőd még tetszeni is fog neki. Saját tapasztalat :) ha mindenképpen meg akarod változtatni, annyit tehetsz, hogy befested, parókát húzol vagy leborotválod...
2017. aug. 3. 15:52
8/10 anonim válasza:
Sátáni lélek, te jó ég...hol élünk, a középkorban? A boszorkányüldözést esetleg nem akarják visszaállítani?
Egyébként ha már sztereotípiák, én meg szt hallottam, hogy a vörösek irtó jók az ágyban :D
Ne törődj velük, különleges vagy. Nekem is vörös a hajam, de sajnos csak festett. Viszont mindenki dicséri, hogy milyen jól áll.
A lányok amúgy szerintem tuti irigyek rád :D ők ilyen szép hajszínről csak álmodhatnak.
2017. aug. 3. 15:56
9/10 anonim válasza:
Mennyi buta ember él körülötted... Szerintem a vörös haj igenis imponáló egy lányon.
2018. febr. 11. 13:28
10/10 anonim válasza:
Az egyetlen előitélet ami a vörös hajúakkal kapcsolatban eszembe jutott, az az, hogy kevésbé bírják a fájdalmat... de mythobusters óta tudjuk hogy ez nem igaz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!