Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányoknál mennyit számít a fiú végzettsége?
18: az intelligencia és az érdeklődési kör nem a végzettségtől függ. De még a társadalmi státusz sem.
Persze ezerféle különbség lehet az emberek között, de az nem egyértelműen a végzettségükből fakad.
"De egy szakközép iskolás és egy diplomás között nincs ekkora különbség. "
Dehogynem, atlagosan nagyon nagy kulonbseg van.
"De már értem, miért gondolkodnak egyesek ilyen sznob módon"
Ennek semmi koze a sznobizmushoz, ezek tenyek. Nyilvan te nem ilyen kornyezetben mozogsz, nem ismersz nagy szamban ilyen es olyan embereket, en viszont igen, es oriasi kulonbseg van kozottuk...
"Jó hogy nem akartok kasztrendszert kiépíteni! "
A kasztrendszer letezik, csak te meg nem vetted eszre, vagy nem akarod eszrevenni...
"Én nagyon sajnálom azt, aki annyira sekélyes, hogy pl. nem barátkozik egy nagyon kedves, jó emberrel, vagy nem választja párjának, mert eggyel alacsonyabb fokozatú végzettsége van, mint neki."
Ez nem a vegzettsegen mulik, hanem az intelligencian, forditva ulsz a lovon. Nem azert hazasodik a diplomas diplomassal, mert direkt a vegzettseget nezi parvalasztaskor, hanem azert mert az elvarasainak nagy valoszinuseggel egy diplomas fog megfelelni legjobban. Egy tajekozott, intelligens, tobb nyelven beszelo, a vilag dolgaira nyitott ember hasonlo part keres maganak, es ha ilyet talal az nagy valoszinuseggel sajat maga is diplomas lesz, plane manapsag, amikor tenyleg minden hulye diplomat tud szerezni, lasd a fenti korlatolt taxist. Igy annak a valoszinusege hogy egy intelligens, tobb nyelvet beszelo ember nem szerez diplomat igen csekely.
"az intelligencia és az érdeklődési kör nem a végzettségtől függ. De még a társadalmi státusz sem"
Nem, viszont a vegzettseg es a tarsadalmi statusz az intelligenciatol (is) fugg.
Az számít, hogy értelmes legyen a fiú és abból adódóan olyan életvitelt tudjon biztosítani, ami önmaga és a lány számára is kielégítő. Az, hogy ezt az életvitelt a végzettségéből adódóan teszi-e, vagy más (természetesen) legális úton éri el, az már csak részlet kérdés :)
Találkoztam már (szerintem) értelmes emberrel, akinek 8 általánosa se volt, és találkoztam már olyannal is, aki több diplomával rendelkezik és teljesen értelmetlen dolgokat csinál + elégedetlen.
Járhat valaki egyetemre és magáévá tehet bizonyos információt, de nem kizárt az sem, hogy egy végzettséggel nem rendelkező ember iskolán kívül jóval több és hasznosabb információra tesz szert és az által jut többre.
Kedves észosztó barátom!
Nem várok el tőled seemi extrát, mert látom, hogy megrekedtél egy beszűkült baromság keretei között, de mi mást is várhatnánk...
Bár nem lehetsz egy nagy valaki, aki még csak ékezetek használatára se veszi a fáradtságot. Kicsit láss tovább az értelmiség burkon, amiben a jelek szerint éled az életed, és majd te is rájössz. Ha emberes szarba kerülsz (nem olyanba, hogy visszadobtak egy pályázatodat, vagy lefagyott az excel, stb.) előbb fognak az értelmiségi barátocskáid elszaladni, menteni a saját tyúkszaros életüket, mint azt az én, 8 általánost végzett cimborám tenné. Rántott már ki emberes szarból, amibe még csak nem is saját hibámból kerültem. A fősulin meg sikerült megismernem olyan emberkéket, akik vigyorogtak a képembe, főleg amíg meghívtam őket egy-egy valamire, vagy eldobtam a seggüket autóval a Tesco-ba, de ha már szarban lettem volna, nem biztos, hogy számíthattam volna rájuk. Tisztelet persze azon kivételnek, akire igen, mert azért akadt pár. Kapard ki a csipát a szemedből, hasítsd ki a kis burkodat, és kezdd el tisztán szemlélni a valóságot. Addig kb annyit ér amit mondasz, mint ami kijön a taxim kipufogóján. Csak szennyez, de haszna nincs.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!