Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan lehetnék újra az aki...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehetnék újra az aki voltam?

Figyelt kérdés
Hol is kezdjem...egyszerű a téma. Ált iskolábol gimibe csöppentem. Minden rendben ment és előtte sose éreztem úgy hogy gondjaim lennének magammal. De jött egy lány akivel jobb lett volna ha sose találkozok. Beleszerettem, mire kiderült ő csak játszott velem mivel az ő elmondása szerint én könnyen "csicskítható" vagyok. Most ez gondolhatjátok hogy esett ezt attol a személytől hallani aki az első szerelmetek. Rájöttem hogy egy felhőben élek. Es azota is utalálom magam a naívságom miatt. Jött a szokásos hogy mi a fenét is gondoltam hogy ÉN??? Tényleg aztgondoltam hogy ezt a lányt én érdeklem? Tudnotok kell rólam, hogy rendes nevelést kaptam. Tehát amint megtudtam egy párkapcsolatban valszeg én lennék a "papucs". Ezt gondolom ez a lány is látta es majd 2 évig húzta az agyam. Játszott velem.Ez az egész dolog ahoz vezetett hogy konkrétan a béka segge alatt sincs az önbizalmam. Aminek most iszom meg a levét így 19 évesen. De most úgyalakult hogy van egy lány akit tényleg érdeklek. De akármikor arra gondolok hogy lépnem kellene eszembe jut a múlt. Konkrétan bevillan a dolog és nemhagy nyugodni. Megprobáltam röviden leirni mi is a szituácio. Lehet valakinek nevetséges lesz, valaki pedig átesett egy ugyan ilyenen pont mint én és tudja hogy milyen. Szeretném visszanyerni az önbizalmam. Pszihologushoz szégyellek elmenni. Még azt is szánalmasnak tartom hogy ide írom le a bajaimat... És az olyanokat kérlek mellőzzétek hogy majd jön valaki... Bla bla bla. Mivel az a valaki nemtud jönni addig amig defektes vagyok. Hidjétek el komolynak érzem a problémát. Nemtudok senkivel se beszélni erről. A srácoknal ez máshogy van...

2017. jan. 5. 23:52
 1/9 anonim ***** válasza:

megértelek, egyáltalán nem nevetséges :( Sajnos tényleg az van hogy sok normális, ragaszkodó srácot maguk köré csavarnak a csajok aztán "lecsicskítanak". (Ez tényleg annyira megalázó, hogy én lehet lek***váznám ott helyben szerelem ide vagy oda.) De szerintem az élet visszaadja nekik amit neked adtak. Nem is értem hogy bírtad ezt 2 évig. :(

A jövőre nézve szerintem ne foglalkozz a lányokkal, ne is írj rájuk úgy a legjobb. Önbizalmat pedig valahol máshol keress (tanulás, sport munka vagy valami ilyesmi). Tudom hülyén hangzik, de szerintem sejtem mit érzel, szeretnél egy társat akibe megbízhatsz, mellé bújhatsz, szerethetsz. Az a rossz hírem van, hogy ilyenkor hajlamos az ember olyanba is beleszeretni akivel nem biztos hogy hosszútávon összejönne. Legalábbis magamon ezt figyeltem meg, ezért én is inkább totális bezárkózás pártján vagyok. :)

2017. jan. 6. 00:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az első szerelemhez: ott ne utáld magad. Te szerelmes lettél ő nem. Ettől nem vagy rossz. Ez a szerelem nem ilyeneken múlik, hogy ha elég jó vagyok, akkor belém szeret. Ez teljesen más.

Az újhoz: azon gondolkodj el mit jelent a bátorság szó. És azon, hogy ez miért a négy nagy erény egyike, olyan dolgokkal van egy szinten, mint a bölcsesség. Valami olyasmi, hogy akkor is képesnek lenni cselekedni, ha félünk, ha nem ismerjük a dolog kimenetelét. A gyávaság az, amikor a félelem elég, hogyne cselekedjen az ember. Bizonyos fokig a felnőtt léthez tartozik merni kockázatot vállalni. Ami nem azt jelent, hogy merni, mert úgyis sikerülni fog. Hanem pont azt, hogy lehet nem fog és akkor is vállalni a kockázatot. Mert lehet a lány nem téged akar. De el kell vinned odáig a történetet, hogy ez kiderüljön.

És végül. Ezek nem teljesen statikus dolgok, hogy kinek ki kell. Valami olyan lendülettel, játékossággal, izgalmas szituációkbat teremtve kellene a lánnyal kapcsolatba kerülnöd, hogy felmenjen kicsit a pulzusa. Akkor van rá esélyen, hogy ha amúgy nem te vagy az esete, akkor valahogy magaddal ragadd.

És még: esetleg gyakorolj kicsit. Valami olyan helyzetekkel, amik túl vannak a komfort zónádon. Pl kérj pénzt az utcán valakitől. érezni fogod, hogy milyen félelem közben cselekedni.

2017. jan. 6. 00:24
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Eddig mindegyik hasznosnak hangzik:)
2017. jan. 6. 01:00
 4/9 anonim válasza:

Pontosan tudom, hogy mit érzel. Én csak annyit tudok mondani, hogy amíg nem érzed biztosan, hogy ő az, aki kell, és viszontszeretnéd és bízol benne, addig ne keresgélj. Mármint ez egy fordított reakció. Lehet, hogy az a lány azért játszott veled, mert őt már korábban nagyon becsapták, és most ő akarta ugyanezt tenni. És amit ebből ki akarok hozni, hogy ne félj bízni! Inkább bízz, mint félj! Mert különben senki sem lesz elég jó neked, mert félsz tőlük.

Remélem tényleg hiszel abban, amit mondok. Ugyanezt akár magamnak is írhatnám. Sok sikert!

2017. jan. 6. 01:00
 5/9 anonim ***** válasza:

nem ilyen volt nekem, csak hasonló. Utána kb 2-3 hónap kellett, ahhoz hogy felálljak. Önbizalmat a sport adott, és a jó agyam, tehát tanulás terén mindig sikereim voltak. A 2-3 hónap után olyat tettem mint addig soha, gondoltam most kicsit "csajozok". Ráírtam erre, meg arra a csajra. Nem lettek hónapos kapcsolatok, de egy szintig eljutottam mindig náluk :)

Szedd össze maga, az egyik válaszoló írta a komfort zónás dolgot, szerinted okos ötlet lehet az is. Próbálj rá írni, ismerkedni lányokkal, miközben a félelem dolgozik benned, hogy szokd a helyzetet.

2017. jan. 6. 01:12
 6/9 anonim ***** válasza:
van BÁRMI hasonlóság közte és a hülye lány között? mert engem is atvertek ezért utalom párkapcsolat terén a 14 eves lányokat és a tavkapcsolatot... megint atvertek ra kellett jönnöm hogy az összes fanni ribi (és most bocsánat kérek attol aki mégse) és így kialakult egy kép hogy eddig miket tapasztaltam és mire kell vigyázni milyen fenntartasaim lehetnek. de ha amugy egyik sem illik a lányra akkor megvan az önbizalmam de ha fanni nevu lány tetszik 100x atgondolom hogy kell e ez nekem xd a lényeg próbálj picit általánosítani és ha a csaj azon kivul esik akkor nincs mitől félned :D ha azon belülre esik mégis kell neked akkor is van onbizalmad :D ha meg igy nem kell akkor nem is eri meg
2017. jan. 6. 07:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Nocsak. Én is rácsesztem egy távkapcspolatos Fannival :D
2017. jan. 6. 09:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Figyelj, vannak gonosz, undorító emberek. Sajnos sokszor nem lehet előre látni, de ne egy ilyen ember miatt szálljon el az önbizalmad. Van még sok normális, kedves, értelmes ember, aki azért szeret, amilyen vagy és nem akar rosszat.
2017. jan. 6. 09:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne hibáztasd magadat, te szerelmes voltál és a szívedre hallgattál. Ez csak a másik felet minősíti, talpra kell állni és menni tovább. Könyveld el ezt egy leckénke az élettől, a lány pedig pontosan azt fogja kapni amit megérdemel. Soha nem lesz boldog az érzéketlensége és a lelki szegénysége miatt. Te sokkal jobb vagy nála. Egy nagyon egyszerű történetet tudok felhozni példának: Mikor megismerkedtem a barátommal, pontosan egy ilyen lány miatt volt padlón, ki is jelentette neki nem kell barátnő. Összejöttünk mégis csak és megtörtént az első vita mikor valami hülyeségen sértődtem meg. Ő meg bocsánatot kért, mikor nem is tehetett róla. Én akkor azt mondtam neki, hogy ne legyél papucs, állj ki magadért, az igazadért, mert addig nem megyünk el innen amíg ez nem történik meg. Piszkáltam még egy kicsit és akkor kijött belőle minden. Meg is lepődtem egy kicsikét de a végére már mindketten nevettünk. Azt hiszem ő ekkor lépett teljesen tovább azon a lányon. Nem minden ember egyforma, néha mellényúlunk és kifogunk egy-egy ilyet de vannak rendes emberek is. Szerintem adj egy esélyt annak a lánynak akivel alakul. Szavaidból úgy vettem ki nem most történt ez. Sokszor sokkal jobban félünk a félelemtől, nem szabad örökké a múlt fogságában élni.
2017. jan. 6. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!