Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Tinilány+idősebb férfi?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tinilány+idősebb férfi?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsősorban 15-19 éves (középiskolás vagy gimnazista) lányok válaszára lennék kíváncsi, de a 20-as 30-as férfiak válasza is érdekel, akiknek esetleg van a kérdéskörrel kapcsolatos tapasztalata.

Adott a szituáció: Egy gimnazista tinilány kéz a kézben jár egy nála majdhogynem 10 évvel idősebb férfival és a szerelmeként mutatja be.

Addig eljutottam, hogy miért vonzódhatnak a tinilányok a náluk azért jelentősen idősebb férfiakhoz: Jó esetben egy huszon-harminc éves pasi már rendelkezik önálló keresettel, szüleitől független, lakással ( ha nem is palota ) illetve autóval rendelkezik. Tinédzserkorban a fiúkról ez nem mondható el, ők még ,, nincsenek készen " ilyen szempontból.

A legtöbb huszonéves nő pedig a kocsit illetve a lakást valamilyen szinten természetesnek veszi, őket nem lehet lenyűgözni olyan könnyen, mint fiatalabb nőtársaikat.

Van három ilyen magát nagylánynak gondoló tizenéves lány ismerősöm, akik olyan férfiakkal vannak együtt, akik közelednek vagy már behúzták a harmadik X-et. Megkérdeztem tőlük, hogy a kapcsolatuk működőképes-e, őszinte-e mindkét részről, elvégre sokkal idősebb a férfi.

Erre vérig sértődtek, ami két dolgot jelenthet: Vagy kegyetlenül betaláltam, vagy (ami szerintem sokkal valószínűtlenebbnek tartok) alaptalan a kérdés, mert minden frankó.

5 kérdésem lenne: A tinilány részéről az ilyen kapcsolatoknak mi a lelki oka, hogy sokkal idősebb férfihoz menekülnek? Mennyire okolhatóak a tizenéves fiúk?

A harmadik, hogy a férfi részéről milyen lelki okokra vezethető vissza az, hogy tizenéves lányokkal vannak?

Mennyire okolhatóak a huszon-harminc éves nők?

Én magam egy 20 éves srác vagyok, ha valaki kíváncsi rá :)

Köszönöm a válaszokat!

2016. ápr. 19. 09:17
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
39%

"Addig eljutottam, hogy miért vonzódhatnak a tinilányok a náluk azért jelentősen idősebb férfiakhoz: Jó esetben egy huszon-harminc éves pasi már rendelkezik önálló keresettel, szüleitől független, lakással ( ha nem is palota ) illetve autóval rendelkezik"

Igazából normális embereknél ezek nem feltételek egy kapcsolathoz...Mondjuk ezek a kis pi.csák alapból nem normálisak, honnan is tudhatnák....:)

2016. ápr. 19. 17:22
 12/27 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

először is, tetszik ahogy fogalmazol, hogy gondolkodsz, és az, hogy értelmesen állsz a kérdéshez. Én felnőtt férfi vagyok (36), aki nagyon szereti a fiatal lányokat, voltam egészen hosszú kapcsolatban is így (17+28 voltunk kezdéskor, és 3 évig tartott). Nem ismerem a világ minden titkát, és az egyes embereket más-más motiválja, de van pár gondolatom mindegyik kérdésedhez. Szóval nincs tuti válaszom, de tényezőket fel tudok sorolni, ami az embereket befolyásolja (mind a tinilányokat, mind a férfiakat), személyiségtől függő mértékben persze.

1. A lány részéről mi az oka: apafigura hiánya főleg. Ma már nagyon sok családban nincs jelen az apa (a mai tinik szülei a 40-es, 50-es korosztály, szerintem a nagyobbik rész elvált), vagy ha jelen is van, nem elérhető érzelmileg, alkoholista, vagy csak simán nem törődik a családdal, a lányával. Ez egy hiányt ébreszt fel, hiszen teljesen normális szereplő egy lánygyermek vagy fiatal felnőtt nő életében egy idősebb, tapasztalt férfi, aki védelmező szerepben van. (Ma már mindenki azt mondja a reklámok hatására mindenre, hogy jár neki - de ez valóban egy olyan dolog lenne, ami mindenkinek járna, mégis kevesen kapják meg). Ez egyben átok is egyébként ezekre a kapcsolatokra, mert megváltoztatja a férfi-nő viszont ez a szülői szerep keveredése. Ezenfelül benne lehet az is, hogy ebben a korban görcsösen keresik a felnőttségre utaló külsőségeket, mivel még félig gyerekek, de inkább meghalnának, mintsem ezt bevallják. Ez a motiváció is teljesen normális. Felnőtt férfival akarnak járni, és így magukat is felnőttebbnek látják.

Tizenéves fiúk mennyire okolhatóak, szerintem ez változó, itt is tényezőket tudok felsorolni: egyrészt engem tizenévesen nem is érdekeltek a lányok, a biciklizés, a csavargás, petárdázás igen, és ha megcsókolt volna egy lány mondjuk 16 éves koromban, szerintem hazaszaladok. A fiúk egy része nem néz ki elég jól a fiatal lányoknak, vagy nem elég bátor, nem elég férfias (hogy is lenne, amikor ezt tanulni kell), viszont a fiatal lány már látja az érdeklődést a férfiak szinte minden korosztályából. Szóval erős a verseny, és az életet, a nőiességet még félig-meddig ismerő lány lepattintja az életet és a férfiasságot félig megismert fiút, mert neki az kevés, kaphat ennél többet is. Másrészt a fiúknak a határozottabb, bátrabb, jobban kinéző fele meg csak dugni akar, aminek a magyarázata a magas tesztoszteron-termelés, és a kapcsolatokkal járó mindennapi terhek. Ha Te is azt látod, hogy a húgod osztálytársainak tetszel, akkor ebben mennyire hibásak a 12 éves fiúk? Kicsit ilyen a természet, a lányok mindig felfelé néznek.

3-as kérdés, talán ez érint a legjobban engem, mint felnőtt férfit. Nekem ők tetszenek, ez egy berögződés, valaki homoszexuális, valaki latexfétises, valaki a hatalmas melleket szereti, én meg a fiatal lányokat. Ennek részben az is az oka, hogy nem voltam túl sikeres a kamasz és a korai 20-as éveimben, és ez óriási hiányt hagyott bennem. Ugyan önálló lettem, de valamifajta boldogságból kimaradtam, és ezt kergetem, jóllehet már sosem teljesedhet be. Ezenfelül kicsit az országot és a saját generációmat is minősíteném: több cikket olvastam mostanság arról, mennyire pofánveri az élet az embereket a húszas évei közepén. Leegyszerüsítve, a pénzkeresés és a saját egzisztencia nyűgje megváltoztatja a szemléletedet, szerintem a felnőttek jó része acsarkodva tapossa egymást az erőforrásokért, irigykednek, gyűlölködnek, lenézik egymást, rosszindulatúak. Egy 20 év körüli lány ideális esetben nem ilyen, persze ismerek ilyet is, és nagyon jólelkű, vidám 30-as, 50-es, 70-es nőket is. De a trend az tapintható. A legtöbb 30-40 közti magyar nő már túlvan egy váláson, akár gyerekkel, és egzisztenciális forrásként tekint a férfira, felméri, milyen élete lesz mellette. Én ebbe nem szállnék bele, nem így akarok élni, és családot se akarok, aminek megint egyéni okai vannak, de megintcsak mások is lehetnek vele így.

Mennyiben szól ez csak a szexről? Ez egyéne válogatja, ugyanúgy nem lehet látatlanban megmondani, mint ahogy azt se, hogy két 20 éves kapcsolata mennyire szól erről, mindenesetre én amíg független voltam, kész voltam komoly kapcsolatra is 18-24 éves lánnyal, más kérdés azért, hogy ők se angyalok mind, szóval nem könnyű találni.

2016. ápr. 19. 17:28
 13/27 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es!

Örülök, annak, hogy 14 évesen észrevetted te is, hogy ez a helyzet nem teljesen normális, és minden tiszteletem a tiéd, hogy próbáltad tőle óvni a barátnődet, ment a zöld kéz! :)

Kedves 12-es!

Öröm látni egy ilyen szinten megformált véleményt a bot férfi végéről. Mint mindennek, ennek is vannak pszichés okai, ahogy írtad is ( az apakarakter hiánya stb...). Megértem ezeket a ,,fétiseket" is, de kicsit furcsállom, ahogy a 10-es is mondta, hogy a harmincas hapsinak miért nem jó a harmincas nő, hiszen ez lenne a természetes, de ahogy mondtad, a nők mindig egy kicsit felfelé néznek és ha ez már 13 évesen is beléjük van kódolva, a tizenéves fiúknak esélyük sincsen, bár azt nem tudom, hogy csak Magyarországon van-e így ( nem akarok aktuálpolitikát meg semmit sem ebbe belekeverni ), mert tényleg él az alkoholista családverő apa sztereotípiája, ami megintcsak valamiből fakad. Talán azért vagyok 20 évesen is szűz, mert 13 évesekkel nem szeretnék lefeküdni.

Sajnálom, hogy nem szeretnéd átélni, hogy éjjel kettőkor felébredtek a pároddal a babasírásra és azt mondod neki, hogy hagyd, megyek én. Ezt a legtöbb férfi átszeretné élni. Kívánom, hogy hátralévő életed minden területén megtaláld a számodra legkedvezőbb helyzetet és a boldogságod! :)

Egyébként pöröghet még a téma, mert nagyon érdekes :)

2016. ápr. 19. 18:37
 14/27 anonim ***** válasza:

10-es!

Milyen káros hatását látod a barátnődön az idősebb pasinak?

2016. ápr. 19. 20:42
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

12-es vagyok, köszönöm a jókívánságokat, dolgozom rajta, hogy teljesüljenek.

Jelenleg 29 éves barátnőm van, szóval azt nem mondanám, hogy nem jók nekem a 30-as nők, de ahogy azt valaki korábban leírta, a legtöbbjük nagyon magasra teszi a lécet, és tökéletesen jóképű, kidolgozott felsőtestű, milliomos világlátott férfit akar, és bele se gondol, hogy ő ezért cserébe nem ad semmit. Másrészt nagyon sokan olyan dolgokat csinálnak, ami nálam kizáró ok, pl. dohányzás, rendszeres alkoholfogyasztás, yorkshire terrier, állandó facebookozás, mások életével való folyamatos foglalkozás, stb. Szerencsére, mivel nem tudom előrébb lendíteni az életüket egzisztenciálisan, rám se néznek. Szóval nincsenek azért kizárva a 30-as nők, de valóban nem mondanám, hogy sokukkal el tudnék képzelni bármit is. Amelyik jól néz ki, az pontosan tudja magáról, és megkéri ennek az "árát".

Vigyázz, mert ha 20 évesen kihagyod a csajozást, könnyen lehet, hogy 30-as éveidben tini csajok mellett kötsz ki. :)

Bár, hogy őszinte legyek, nekem 20 évesen 15 éves barátnőm volt, szóval lesz ebben valami mélyebb, amit nem is tudnék megváltoztatni. Ahogy ezekben a lányokban is van valami nagyon komoly hiány, amit nem lehet kívülről eltörölni, csak azért, mert a Te véleményed szerint nem jó a nagy korkülönbség. Az emberek sokfélék, és ezt tisztelni kell.

2016. ápr. 20. 06:41
 16/27 anonim ***** válasza:
25%

"Egyébként pöröghet még a téma, mert nagyon érdekes"

Érdekes? Inkább k.u.r.v.á.r.a idegesítő ahogy előadod magad!! 20 éves kis takony, 0 élettapasztalattal, id0óta a valóságtól teljesen elrugaszkodott véleménnyel!

Inkább kezdj el élni és szerezz valamicske tapasztalatot a körülötted lévő világból!

2016. ápr. 20. 10:05
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: szerintem jó, ha valaki kiváncsi a világ dolgaira, és próbálja megérteni mindazt, amit nem ért, és ehhez mások segítségét kéri.

Kérdező:

Legyél toleránsabb, főleg mások magánéletével. Én nem érzek vágyat rá, hogy megmondjam másnak, hogy hogyan éljen, ugyanakkor elvárom, hogy tiszteletben tartsák az én döntéseimet is mások. Ne mondj olyat, hogy legyen jó a 30-as férfinak a 30-as nő, mert ez nem így működik. Megértem persze, hogy el akarod képzelni, mi motivál másokat, de én 36 évesen azt gondolom, hogy mindennek több oka van, az okok jó részét nem ismerjük. Tényezőket soroltam fel, és belátom, nem ismerek minden egyes ember, csak keveset, és azt a keveset is csak kicsit, mivel a valódi önmagát senki se mutatja meg, vagy csak nagyon lassan egy mélyebb kapcsolatban. Mi a természetes? Mindenkinek más. Ha valaki tett már Veled nagyon rossz dolgot, nos, lehet, hogy neki az is természetes volt, és különösebb jelentőséget nem tulajdonított neki. Az emberek sokfélék.

Azt is gondolom, hogy van valami személyes indíttatásod is, talán az általad kiszemelt lány egy 30-as pasival jött össze. Csak próbálom kiszélesíteni a látóteredet, lehet, hogy ez a 30-as pasi nem kapott elég figyelmet a lányoktól 20on éves korában. Mivel a fiatal lányok elsősorban kinézet alapján döntenek, aki nem néz ki jól, annak meg kell "érnie", vagyis el kell érnie egy olyan pozíciót, ami vonzó lesz a nők számára.

Tipikusan egyébként a fiatal lányok közül az, akinek egzisztenciálisan és érzelmileg jó háttere van, nem fog 30+-os pasival összejönni, vagy max titkos/alkalmi szexre, mivel nincs ilyen jellegű hiánya, és ő elsősorban a jó kinézetet fogja keresni, magyarul egy olyan jóképű fiatal srácot, aki növeli a lány presztizsét, magyarul iriggyé teszi a többi lányt. Gyanítom, Te nem ilyen kinézetű srác vagy, különben kapnál annyi ajánlatot, hogy nem érdekelne az a kisebbség, aki 30+-os férfiakkal van.

Egy nőnek vagy bejössz kinézetre, vagy hasznos vagy a számára, vagy nem létezel. A kinézet adott (persze fejleszthető, de kismértékben), hasznos akkor tudsz lenni, ha a lány nem kap meg mindent a családjától, és Te meg tudod neki adni (20 évesen ez esélytelen). A harmadik kategóriában lenni meg a legrosszabb. :)

2016. ápr. 21. 14:05
 18/27 anonim válasza:

Szia!:)

19 éves barátnőm 40 éves pasival van együtt, és nem szexre épül a kapcsolat,tényleg nagyon boldogok együtt.

Az ő véleménye szerint az vonzóbb egy idősebb pasiban,hogy tapasztalt ,megérti bármilyen problémája van, érettebben tud kezelni minden helyzetet.

Ugyabar az a bizonyos korkülönbség mindig úgy volt régen is (az esetek 90%ban) hogy a pasi az idősebb. Csak mostanság ez az évek tekintetében kitolodott...mig eddig volt 1-3 evvel idosebb pasi,mostmar 15-20 evvel idősebbekre buknak

2016. máj. 20. 21:58
 19/27 KJUsul ***** válasza:
52%

Mit is mondhatnék. A szituációról semmit. 14 év felett azt csinál amit akar, azzal fekszik le akivel akar, a törvény szerint.

Te meg irigy vagy ennyi az egész. Mert szeretnéd te meghúzni, szűzteleníteni a 14-15 éves csajokat a 40 éves helyett.

Az ilyen korú lányok 95% a korabeli vagy inkább a korodbeli, égnek álló hajú, gengsztert játszó csigákra buknak, úgyhogy kár elirigyelned azt az 5%-ot az idősebbektől.

Azt meg egyenesen utálom, amikor gazdag apuci fiacskái 16-17 évesen apuci kocsijával vadásznak az általános iskolák körül a befolyásolható, esetleg depis 11-13 éves lányokra de azt mondják hogy az normális, míg egy 30 éves férfi összejön egy 17 éves lánnyal az pedofil..... érdekes egy felfogás... szomorú, hogy a törvény még adja is a lovat ez alá a felfogás alá. Nehogy már azt mondja nekem valaki, hogy a 19 éves csávó megdugja a lányt a 14. születésnapja után 1 nappal az nem pedofil???? Nevetséges. Képmutató g.c.k akik így gondolkodnak.

2016. máj. 31. 10:18
 20/27 anonim ***** válasza:
44%
Tudom, hogy régi kérdés kérdező, de ne hagyd magad befolyásolni. Nem normális, hogy 20 évesen 13 évessel járnak az emberek, ahogy az sem, ha közel a 40-hez 17 évesekkel. Nem kell a nagy korkülönbséget tolerálni egy bizonyos kor alatt, csak azért, mert más szerint helyes. Olyan 20-25 éves kor után már kevésbé fog számítani 15 év mondjuk, mert addigra az ember eléri azt a kort, amikor úgymond "beért". Meg kell érteni az embert, miért lett olyan, amilyen, de nem kell helyeselni mindent, mert létező jelenség. Ennyi erővel fogadjunk el egy 12 éves kislány meg egy 50 éves férfi kapcsolatát is? Nem-nem. A múltat próbáljuk már meg elfelejteni, nem kell azért általános iskolásokkal is kikezdeni akár, mert jajj, lemaradtál róluk. Miért, bele fogsz halni abba is, hogy gyerekkorodba nem kaptál meg csokit? 😂 Tizenéves kislányoknak persze, hogy imponál az, ha idősebb vagy, de egy felnőtt férfi tudjon nemet mondani.
2022. aug. 14. 04:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!