Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Szerelmet vallott nekem, de...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelmet vallott nekem, de visszautasítottam. Hogyan segíthetnék neki?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tapasztaltabb emberektől szerelmi témák terén, mert én nem igazán tapasztaltam saját magamon még ilyen szerelmi dolgokat. De most történt velem olyan dolog, ami még sosem és eléggé megérintett. Na szóval. Van egy fiú osztálytársam, aki nem a kezdetektől volt az osztálytársam a gimiben, hanem csak 2. évtől. Most 1 hete minden nap beszélünk, mikor hazajövünk akkor is facebook-on meg minden. Nagyon megnyílt előttem és nagyon jóba lettünk. Közelebbről is megismertem, és kicsit átértékelődtek bennem a dolgok pozitív irányban. Aztán később kiderült, hogy ő szerelmes belém. Már 2 éve. Amióta ismer, amióta meglátott... Kiakadtam. Olyanokat írt nekem, ami számomra hihetetlen. 1 azért, mert még soha senki nem vallott nekem ilyen szinten szerelmet 2 hogy 2 teljes évig titkolta az egészet és senkinek sem mondta el! na igen, és szegény nagyon szenved miattam, fel akar adni mindent... és itt az a legnagyobb probléma, hogy ugye én nem tudom neki viszonozni. Valamit érzek iránta, mert nagyon fáj nekem is, hogy fájdalmat okoztam, de tudom, hogy nem tudnék összejönni vele. Nem lenne tartós kapcsolat. Nem az esetem és inkább csak barátként tudok rátekinteni. Nagyon rossz helyzetben vagyunk mindketten, de azt szeretném tudni, hogy ti ilyenkor mit tanácsolnátok? Mit mondjak neki, mivel lehetne neki ebből kigyógyulnia? Nem hiszem, hogy az megoldás lenne, hogy ne beszéljünk. Tudom, hogyha beszélünk sose múlik el neki, de ha meg nem beszélünk, az se jobb... Szóval. Valakinek valami ötlete/tapasztalata ilyen téren? Bátran osszatok meg velem bármi ilyet, szívesen fogadom! Remélem tud nekem valaki majd segíteni. Előre is köszönöm szépen! :) 17/l

2015. szept. 11. 21:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne Te próbáld meg vigasztalni stb. Azt csak jelnek venné, és még jobban beleélné magát. Légy egy kicsit önző! Ha empatikus leszel és megpróbálsz neki segíteni, azzal csak azt éred el, hogy ő még jobban beléd szeret majd, mert - mint írtam - jelnek fogja majd fel. Ha mégis vigasztalod, lelkizel vele stb., akkor neked is szenvedés lesz (mert nem tudod levakarni magadról) és neki is (mert nem érti, hogy miért közeledsz felé, ha nem akarsz tőle semmit).
2015. szept. 11. 21:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
hasonló helyzetbenvoltamegy lánnyal és rájöttemcsakakkor tudom tultennimagamha nem beszélünk többet. 2 honapja és 18 napja nem tudok róla semmit
2015. szept. 11. 21:48
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen, én is azt látom jobbnak, ha nem beszélünk, mert akkor talán könnyebben túl van rajtam. De akkor meg az lesz, hogy hiányzom neki és én sem szeretném, ha nem beszélnénk többet, mert nekem attól még barátom...

Nem tudom mi legyen. Az a baj, hogy alapból túl együttérző vagyok és mindig is én voltam a lelki szemetesláda ahogy most is..

2015. szept. 11. 22:04
 4/6 anonim ***** válasza:

(Tetszik, hogy ilyen érzelmes vagy.)

Szóval szerintem az lenne a legjobb, ha tényleg nem beszélnétek...Ha egyfolytában kap tőled ingert (tehát hogy beszéltek vagy akármi), akkor csak rosszabb lesz neki. Egy ideig azért is rosszabb lesz, hogy nem beszéltek, de valahogy túl kell tennie magát. És így lenne a legkönnyebb.

Persze ez könnyen tönkre teheti a barátságot, de ez a szenvedés csak tovább fokozódna.

2015. szept. 11. 22:15
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen, teljesen igazad van. Csakhogy minden nap rám ír suli után.. Ebből is látszik, hogy szüksége van rám. Számomra hihetetlen, hogy 2 éven keresztül hogy bírta ki, ráadásul senkinek nem mondta el. Nagyon nagy kitartás kellett ehhez, amit most romba döntöttem teljesen, mert az utóbbi percekben közölte, hogy most feladott mindent...
2015. szept. 11. 22:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez nem kitartás, ez nyusziság. :)
2020. nov. 5. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!