Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Milyen érzés a szerelem?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen érzés a szerelem?

Figyelt kérdés
Egyszer álmomban voltam valakivel és amit ott éreztem azt tudnám a szerelemhez hasonlítani. A való életben csak erős kötődés alakult ki eddig szerintem, nem pedig szerelem. Amikor ránéztem azokra akikhez így kötődtem, nem volt meg az az érzés..de amikor elvesztettem őket, nagyon rossz volt.

2015. jún. 23. 01:26
1 2
 1/11 Mentifantezsvér ***** válasza:
100%
Szerintem te csak a törődést tapasztaltad eddig, ami szeretet, de nem szerelem, mint amilyet a testvérek iránt érez az ember, meg akarod védeni, félted őket, kötődsz hozzájuk, de semmi több. A szerelem ennél sokkal intenzivebb, teljesen izgulsz amikor azzal a bizonyos emberrel találkozol (izgulás sokszor gyomorideggel jár amire szokták mondani hogy pillangok a hasba, nem tudod miért de alig várod hogy újra lásd vagy halld a hangját, mindig boldog vagy a jelenlétébe még akkor is ha csak ültök és nem csináltok semmit. A szerelem boldoggá tesz és ugyanakkor gyengévé, mert ha rosszul sül el a dolog vagy viszonzatlan a szerelem akkor nagyon tud fájni, és folyton arra gondol az ember és csak emészti magát, igy sokáig tart tullépni egy szerelmi bánaton. manapság az emberek nagy része nem tudja mi a szerelem, csak ugy dobálják a szót mintha értenék de nem.
2015. jún. 23. 01:45
 2/11 anonim válasza:

Ezt az érzést nem lehet pontosan leírni, ez valami titokzatos és leírhatatlan. Olyan erõs és mély érzés....

14l

2015. jún. 23. 11:17
 3/11 anonim válasza:
100%
mint ahogy 1-es is írta, sokan nem tudják mi is a szerelem. A legtöbb ember egész életében nem tapasztalja meg a szerelem érzését, csak valami hasonlót, ami sokkal gyengébb, de mivel nem tudják mihez viszonyítani, ráfogják, hogy szerelem. A szerelem igazából egy ritka érzelem, de mindennél intenzívebb, és leírhatatlanul összetett. Jó példa erre az összetettségre, hogy a költők évszázadok óta próbálják leírni, de úgy igazán, teljes egészében még nem sikerült. Az igazi szerelem érzés az nem múlik el, örökké megmarad.
2015. jún. 23. 14:38
 4/11 anonim válasza:
#1: Szép válasz volt! :)
2015. jún. 23. 20:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Majd te is megtudod, ha igazából szerelmes leszel.Kívánom neked! Még akkor is, ha utána a szakítás, feltéve, ha szakítással végződik, nagyon tud fájni, éveken át akár. Ha szerelmes vagy, minden pillanatban, bárhol vagy is, csak arra az illetőre tudsz gondolni, és leírhatatlanul boldog vagy miatta, hogy megismerted, az egész életedet el tudnád képzelni vele, senki mással, és nem is gondolsz senki másra, csak Rá.
2015. jún. 24. 10:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Folyt.: ja, és minden porcikáját imádod.
2015. jún. 24. 10:33
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem meg az erős kötődés, az érzés hogy OTTHON vagy amikor hazamész a párodhoz, az is a szerelem.

Az amikor okod sincs rá, csak mindenáron kapaszkodsz a másikba, akkor is amikor az félrelök és szemétkedik veled, az viszont nem szerelem. Legalább is számomra, mert nálam a szerelem definíciója ott kezdődik, hogy kölcsönös.

2015. jún. 24. 17:31
 8/11 anonim válasza:

#7-es válaszoló

Valóban, ha mást tekintünk szerelemnek, a definíció is más lesz, és végülis miért ne tekinthetnénk szerelemnek azt amit te nevezel annak, hiszen a legtöbben úgyis "csak" azt élik át. Szóval amit te írsz az is egy nézőpont, és akkor az "igazi nagy szerelem" egy másik, még sokkal erősebb érzelem lesz, melyet csak kevesen élnek át. Azzal viszont nem értek egyet, hogy szerelem csak akkor lehet, ha kölcsönös. Jó lenne, de sajnos szerintem ez nem így működik. A viszonzatlan szerelem sokszor még erősebb lehet, mint a kölcsönös, különben nem maradna meg, míg a kölcsönös lehet gyengébb, az nehezebben illan el.

2015. jún. 25. 00:34
 9/11 kérdező140 ***** válasza:
Ha viszonzatlan akkor szar.
2015. júl. 7. 11:54
 10/11 anonim ***** válasza:
A szerelem olyasmi amikor csak róla jár a fejed, nem tudod és nem is akarod soha többé elfelejteni, csak érzed hogy ő a mindened. szeretnél vele együtt lenni és szavak nélkül jól érezni magad. Nem lehet így leírni, de ha megtalálod tudni fogod. és csodálatos lesz. hajrá!
2015. júl. 7. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!