Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Eltér a vallásunk, lehet...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Eltér a vallásunk, lehet ebből kapcsolat?

Figyelt kérdés
Van egy fiú akibe szerelmes vagyok, nem tudom ő is így érez e de tegyük fel ő is úgy érez mint ahogy én. Nemrég megtudtam, hogy a Jehova Istenbe hisz és Jehova tanú. Ezzel nem is lenne baj hisz én is vallásos ember vagyok csak az, hogy én Református vagyok ami teljesen eltérő a Jehováktól. Lehet ebből még kapcsolat?? Nekem nem lenne baj a vallása de lehet neki igenis baj. Nem tudom ő mennyire veszi komolyan ezt az egészet. Jehovák! Légyszíves segítsetek mik a szokások nálatok?

2015. jún. 7. 11:31
 1/7 anonim válasza:
41%
én nem vagyok jehova de azt tudom hogy ha valaki igazán szeret valakit akkor ennyit megtenne érte szóval szerintem lehet belőle valami:)
2015. jún. 7. 11:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Jehova tanúi nem annyira könnyű eset.....
2015. jún. 7. 11:43
 3/7 A kérdező kommentje:
1. igen erre én is gondoltam de azt is tudom, hogy lehet hogy a fiú mindent feladna értem de a szülei akár ki is tagadhatják ha én nem tetszek nekik
2015. jún. 7. 11:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem veszi komolyan akkor szerencséd van,ha komolyan veszi a vallását akkor készülj fel,hogy nem lesz könnyű életed mellette.
2015. jún. 7. 11:48
 5/7 anonim válasza:
41%
szia az 1-es vagyok próbáld kitudakolni mennyire vallásosak és kedveskedj a szüleivel mármint mosolyogj rájuk de ha tényleg szeretik a fiukat meg fogják engedni
2015. jún. 7. 11:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segített. :)
2015. jún. 7. 19:20
 7/7 anonim válasza:

Szia!Ne érts félre nem leosztogatni akarok senkit!De először is valamivel tisztában kell lenni,már pedig a Biblia pontos ismeretével!Annyi vallás van,melyik lehet az egyetlen igaz vallás?Honnan tudjuk hogy az az igaz?

Mi az összes(legtöbb) vallás alapja,ami közös...az a Biblia!Akkor azt kellene megvizsgálni hogy mire ad útmutatást,mit kellene tennie az embernek,hogy jól menjen a sora./Jeremiás 10:23-Jól tudom,ó,Jehova ,hogy a földi embernek nincs hatalmában az ő útja.Még csak lépteit sem irányíthatja a járókelő ember./

itt van rögtön hogy ha a régi héber iratokat megvizsgálná, a hétköznapi ember is láthatná a JHVH mássalhangzókat (héberül fordítva írják,mert jobbról balra írják)több mint 7000x a régi héber iratokban,amit sokszor eltüntettek a Bibliafordításokból.Ez Isten neve. => JEHOVA.....Régebbi Katolikus bibliákban is kb 6x de szerepel a neve amit nem vettek ki mert nyelvtanilag ott egy névnek kell szerepelni,nem egy címszónak(Zsoltárok 83:18- a Katolikus fordításban-amúgy meg a 19-es vers)

Nos csak ajánlani tudom,hogy beszélgess el a szülőkkel,hogy mi a szándékod,de fűzd hozzá,hogy hiába vagy más vallásos,nincs pontos ismereted és szeretnél többet megtudni,róla...ez is azért kell,mert Isten ezt várja el,hogy az Úrban házasodj!/1Korintusz 7:39/

elfogják biztosan magyarázni ez miért fontos... mert Ádám és Éva is egy pár,nem volt harmadik,vagy negyedik ember,hogy ha nem tetszett volna valamije és tovább áll,a tanuk is így teszik,ha párjukat vélik megtalálni a másikban,akkor akár 2 évig is csak udvarolnak,hogy minden szituációban kiismerje anélkül, hogy megcsókolná,vagy letaperolná a másikat!pl.: milyen vele közösségben,otthon a családdal,gyerekekkel,más társaságokban,akkor is ha nem ismer senkit...stb,mert ha felszínre jön valami amit nem tudna elviselni a másik,amin nem tudna változtatni,akkor nincs értelme kalandozni,mert nem egy géprongyot akarnál gondolom te sem,akibe mindenki csak a kezét törli(a jobbik esetben).

Hidd el, Ők mindenben szívesen és ingyen segítenek és szívesen tanulmányozzák is a Bibliát veled,hogy tisztába legyél Isten akaratával(viheted a saját bibliádat is ,mert abban is az van ami az övékben ;) !!) mert olyanokat fogsz megtudni amire a papotok maximum azt mondja hogy egyházi titok... de kérdezhetsz engem is nyugodtan :)

2016. szept. 13. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!