Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Lehet egy 12 éves szerelmes?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet egy 12 éves szerelmes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy barátom lánya 12 és elmondta nekem, hogy szerelmes az évfolyamtársába. Szerintem inkább csak tetszik neki, de mind1. Szerintetek "összejöhetnek"? Mármint itt arra gondolok pl. hogy megölelik egymást mikor találkoznak, vagy együtt játszanak. Kicsit hosszú lett bocsi.

2022. aug. 27. 11:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
53%

Én kissé másképp látom ezt a dolgot, amivel persze nem leszek szimpatikus, és gondolom, ez egyet fog jelenteni a lepontozással, de talán egyesek hasznára válik más típusú véleményt is olvasni:

Úgy gondolom, hogy a szerelemnek vannak egzakt definíciói, viszonylag jól meghatározhatók azok a momentumok, amikre kihat. Azt gondolom, hogy egy tini nem képes ezeket a momentumokat érzékelni, és ez a "szerelem" sokkal inkább egy tetszés, egy "bejövés", egy rajongás, semmi komoly. Szerelemnek nevezni ezt kicsit nekem egyfajta kegyes hazugságnak minősül; kb olyan, mint a karácsonyi ajándékok esete.

Hiszem azt, hogy a tinik nagy része (ide beleértem a 19 éveseket is) nem képes megérteni olyan komplex érzelmeket, mélytartalmú szavakat, mint pl a barátság vagy szerelem; egyszerűen nem így vannak szocializálva. S persze aki most 12 évesen szerelmnesnek hiszi magát, lehet, ő megy haza 16-18-20 évesen, hogy 3 hét ismeretség után itt a nagy ő, ő élete nagy szerelme és hasonló fennkölt körmondatok...

Nem - hiszem azt, hogy egy 12 éves nem lehet szerelmes, mert nem érti az érzést, fel sem ismeri, nem tudja megkülönböztetni más hasonló, de sokkal lazább érzelmektől, mint pl a rajongás. Szerelemnek hívni ezt kegyes hazugság; jól van "fiam", legyél csak szerelmes, úgyse történik semmi, mert kis kamaszkori "dili". Mindannyian tudjuk, hogy nem valós szerelem, mégis áltatják a tiniket, hogy az... Nem, nem az! Kezeljük helyén!

2022. aug. 28. 09:27
 12/14 A kérdező kommentje:

#11 Köszi a választ :)

És am nekem szimpi vagy!

2022. aug. 28. 13:45
 13/14 anonim ***** válasza:

11. vagyok!

Örülök neki!

Csak azt írtam, amit gondolok, és amit realitásérzékemmel logikusan le tudok következtetni...

Bármi kérdés felmerülj, nyugodtan írj priviben...

2022. aug. 28. 15:47
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

#13!

Csak kár, hogy szerelemnek semmi köze nincs a realitáshoz és logikához. :)

Legközelebb a nők gondolkodását fogod logikai alapon levezetni? :D

Sok barátomat 15-20 éves korom között ismertem meg. És ezek a barátságok 20+ év után is kitartanak. Persze egy ovisnál egészen mást jelent egy barátság, mint általános iskolásnál vagy idősebbnél.

Ha te azt tapasztalatad, hogy 19 évesen sem barátság, sem szerelem nem létezik még, akkor nagyon visszamradott társaságod volt.

Az más, hogy kb. 25 év alatt még az egyéniség is kialakulóban van, tehát nem igazán tudjuk, hogy mit várunk el egy kapcsolattól, de szerelmesek bőven lehetünk 12 évesen is.

2022. aug. 30. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!