Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan kezdje el?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kezdje el?

Figyelt kérdés
Tehát, 13 éves fiam belezúgott egy 8 éves lányba. Nagyon szeretnék neki segíteni de nem tudok. Szerintem ezzel nincs semmi baj, hiszen feleségem és köztem 12 év van. A fiamat nem a szex érdekli a szerelembe, tehát nem az a baja, hogy nem tud vele dugni; sokkal nagyobb baj az, hogy a másik fiam is belezúgott a lányba. Tudnátok tanácsot adni?

2022. máj. 2. 14:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
De ő még legalább 3 csajba bele fogy szeretni. Ő édesapámat örökölte. A nagyfiam viszont engem.
2022. máj. 2. 18:27
 12/15 anonim ***** válasza:
77%
Amúgy ez tuti, hogy kamu. Max még azt tudom elképzelni, hogy a kérdező az a 13 éves fiú. xd
2022. máj. 2. 19:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jól látod, hogy az ő 5 évével baj van, a te 12-el nem. Ti felnőttek vagytok, ugyan korban különböztök, de ugyan abban az életszakaszban vagytok, már teljesen kifejlődtetek testileg és személyiségben is. Ellentétben a 8 és a 13 éves gyerek messze nem ugyan abban az életszakaszban van, napról napra rengeteget változnak, amibe a tesi változások is benne vannak, így hatalmas a különbség köztük. Értem, hogy a fiad szellemileg nem biztos, hogy megüti egy 13 éves szintjét, de az már legyen a te problémád.

És ne csak a fiad szemszögéből nézd a dolgot. Egy 13 éves már többé-kevésbé, de tudja kontrollálni az érzelmeit, korlátozottan, de tud önálló döntéseket hozni. Egy 8 éves kislány nem rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, így az érzelmeit se igazán tudja befolyásolni, megérteni. És ha még ő se érti, hogy mit mért érez, akkor a fiú pláne nem fogja, amivel akaratlanul is, de könnyedén megbánthatják egymást. Tudom, hogy ezek az érzelmek pitiáner dolognak tűnnek, mivel még nagyon gyerekek, de ebben is hatalmas különbség van köztük. Míg egy 8 éves legnagyobb baja, hogy meg kell írni a matek házit, és már megint sárgaborsó főzelék volt az ebéd, addig egy 13 évesnek már lassan a továbbtanulással kell foglalkoznia, komolyabb dolgozatok.

Remélem lassan összeáll, hogy mi a baj. Nagyon remélem, hogy a fiadra, ha nem is teljesen, de igazak, amit leírtam. Ha nem, és szellemileg közelebb áll egy 8 éveshez, akkor meg jobban járnátok, ha inkább ezen dolgoznátok.

Üdv, #4

2022. máj. 2. 19:42
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszi! Sose voltam a szerelem nagy szakértője, így ezzel az üggyel sem tudtam sok mindent kezdeni. A fiam majd megérti, mikor majd elmegy továbbtanulni. Csak mert Pannonhalmára szeretne menni gimnáziumba, mi meg Martfűiek vagyunk.
2022. máj. 2. 19:55
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Most nem tudom, hogy ez a kérdés komoly, vagy csak trollkodás?

Egy 13 évesnek már vannak önálló gondolatai jobb esetben, egy 8 éves meg még elvan az álomvilágban. Tartsd tőle távol a fiad, ha jót akarsz nekik.Ez beteges...

2022. máj. 5. 02:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!