Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Az emberek tudnak változni?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek tudnak változni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szerintetek az emberek milyen mértékben képesek változni a szerelmükért, amikor egy több hónapos kapcsolatban vannak?

Politikai és világi nézetekben is eléggé eltérő véleményeink, nézeteink vannak, de az utóbbi pár hétben (mialatt szünetet tartottunk) meg akarta mutatni, hogy tud változni. Sajnos nem 1 dolog mellett nem tudtam szemet hunyni, de közben meg nagyon szeretem és róla is tudom, hogy leírhatatlanul szeret; mindeközben azon töröm a fejem, hogy a 3 hónap alatt ez a 3. alkalom, hogy ezt játsza el velem, ez valahogy most mégis más. Szerintetek 18 évesen, belenevelt nézetekkel TÉNYLEG tud valaki változni?

2022. ápr. 23. 13:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem maga a változás az emberek számára - függetlenül attól, hogy mivel kapcsolatos - nagyon nehéz dolog. Embere válogatja, hogy ki mennyire képes megváltozni. Én sok dologban hiszek, de személy szerint a saját tapasztalataim alapján azt gondolom, hogy az emberek nagy mértékben nem képesek megváltozni a személyiségüket illetően, persze biztos vannak kivételek.
2022. ápr. 23. 13:48
 2/12 anonim válasza:
74%
Idősebb vagyok, változok állandóan.
2022. ápr. 23. 14:07
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
Az elsőnek nagyon igaza van.
2022. ápr. 23. 14:40
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2022. ápr. 23. 15:01
 5/12 anonim ***** válasza:

Létezhet olyan körülmény, aminek hatására valaki változni akar, és lehet, hogy valamennyit tud is, de ez szerintem minden jó szándékkal is max 15-20%. Kutyából nem lesz szalonna, szokták mondani.

A kérdés másik fele, hogy tegyük fel (sarkos példa, az érthetőség kedvéért) én egy igazi bunkó vagyok. Állandóan megbántom az embereket. Találkozom valakivel, akit nem szeretnék állandóan megbántani, és onnantól kezdve figyelek arra, hogy ne mondjam ki azokat a gondolatokat, amiket addig kimondtam, amelyekről a visszajelzések alapján tudom, hogy bántóak. Akkor most én megváltoztam?:) A gondolatok ugyanúgy ott vannak bennem, csak figyelek rá, hogy ne mondjam ki őket.

2022. ápr. 23. 15:13
 6/12 A kérdező kommentje:
Nagyon igaz, amit mondasz. Igen, pontosan erre gondoltam én is: nem mondja ki, hogyha valamit utál én meg mondjuk támogatok, de attól a földdel egyenlővé tudná tenni. Én nem akartam megváltoztatni, mert úgy gondolom, hogy az embernek nincs joga valakit a saját kénye szerint megváltoztatni, de ő ezt sajnos nem érti meg teljesen. Jól esik, hogy próbálkozik, de tudom, hogy tartósan nem is tudna megmaradni.
2022. ápr. 23. 15:48
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen tud, főleg fiatal korban. Idősebb korban már nem igazán, de azért ott is változhat pl. a hozzáállása bizonyos dolgokhoz.
2022. ápr. 23. 15:49
 8/12 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Mondjuk ezen az oldalon észrevettem már, hogy egy felnőttel kb. felesleges "vitába" szállni, rá még észérvekkel sem lehet hatni. Egy gyerek/kamasz/fiatal felnőtt viszont még bőven formálható, ami mondjuk bizonyos helyzetekben rossz tulajdonság, mindenesetre őket valamelyest könnyebb jóútra téríteni, persze időigényes.
2022. ápr. 23. 15:52
 9/12 A kérdező kommentje:
8-as, szerinted azokon a dolgokon lehet valamit "változtatni" amit már kisebb kora óta hoz a családjától?
2022. ápr. 23. 16:49
 10/12 anonim ***** válasza:
#9 Hány éves?
2022. ápr. 24. 00:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!