Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kettős friendzone, tudok valamit még tenni ezért?
A történetet onnan kezdeném, hogy van egy lány gyerekkori legjobb barátom. Nagyjából 14 évesen kezdtem el próbálkozni nála, de ő reménytelenül szerelmes volt egy srácba, akinek volt barátnője. Két év múlva elkezdte a srác a krássommal csalni a barátnőjét, majd összejött vele. Hamarosan szétmentek, és aki nekem tetszik (nevezzük Áginak) még mindig vele akar lenni. A srácnak most is van barátnője, Ági fut utána, tud mindenről, de mindent megad neki...
Ezen kívül tudom, hogy egy harmadik lányt is a képletbe illesztett, aki szintén tud a barátnőjéről és Ágiról, csak neki jól jön, hogy Jaguárral van néha fuvarozva, vagy BMW-vel.
Mindig elmondja a problémákat, amik vannak, és én reménytelenül szerelmes vagyok Ágiba, ő is tudja, és tudom hogy csak lelki szemetesláda vagyok neki, de ez a srác szétszedi, már barátai sincsenek, csak várja, hogy három hetente hazajön Pestről és menjen át, vagy ő mehessen fel hozzá. Nem éppen tini, mert én 20 vagyok, Ági 19, a srác pedig 23, a barátnője is talán annyi, a harmadik lány pedig 18.
Nem igazán. A lány a saját maga által ásott gödrébe esik folyamatosan; ha neki ez fun, akkor nem tudsz mit csinálni, mert neki kellene elengednie. Van olyan, hogy valakinek nem elég ha milliószor falba ütközik, utána se ismeri fel mi van körülötte. Ezt a másik srác iránti érzéseire írom.
Ami téged illet, elég sok idő eltelt már, hogyha lehetett volna valaha valami, akkor lett volna. Legalább egy nem baráti randi, vagy megpróbálni együtt kis ideig. Ha volt is, nem működött, értelmetlen ezt erőltetni tovább.
A saját lelki épséged érdekében is el kéne engedned ezt az egészet, ami még barátság sem. Te magad írod hogy csak szemetesláda vagy, tehát csak egy olyan személy, akibe belenyomhatja a bánatát és problémáit. Ez nem egy egymásra épülő bizalmi kötelék, ahol egyenrangúak vagytok és mindkettőtök megtalálja benne a maga értékét. Te szerelmes vagy és reménykedsz, hogy egyszer eljön az időd, de el kell fogadni hogy nem fog. Ez a "mindig utolsó leszek" érzés fog felemészteni, hogy reménytelenséggel futsz neki minden napodnak, ráadásul mindig az lesz benned, hogy semmit nem érsz/nem vagy elég jó. Az egész életed tönkre tudja ez tenni.
Én a helyedben teljesen leválnék róla, de a te döntésed akarsz-e tartani valamilyen baráti vagy haveri kapcsolatot. Ebben az esetben is időt javasolnék neked, illetve mindenképp átkellene alakítani a jelenlegi dinamikát. Először is megbeszélni, hogy a pasiügyeit innentől nem akarod hallani, nem vagy kíváncsi rá. Aztán redukálni a kontaktot baráti szintre és közben folyamatosan azon dolgozni, hogy érzelmileg megszakítsd a függést tőle (új közösségek, új emberek megismerése és új barátok szerzése, új környezetek, építed az önbizalmad nélküle, stb.). Mindkét esetben nehéz lesz az eleje, de csak nem akarod azért egész életedben ezt a szerepet betölteni, nem?
Ahogy ő is, te is választhatsz hogyan akarsz élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!