Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » Lehet ebből valami?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet ebből valami?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerelemmel kapcsolatba szeretnék mesélni és kérdést feltenni.

Kezdeném a sztorival.

Most vagyok 13 éves, és ez tavaly kezdődött. Éppen egy barátnőmmel voltam a könyvtárban, és odajött hozzánk egy fiú, aki még régebben az osztálytársam volt, de most már évfolyamtársak vagyunk. Igazából a barátnőmmel kezdtek el beszélni a kung fu-ról, mivel egy csoportba járnak. A fiúról ezeket kell tudni: ugyebar osztálytarsak voltunk, és akkor nagyon jóba voltunk, annyira, hogy én tetszettem neki, de ilyen 9 évesen, és én akkor vissza is utasítottam. Amikor hazaértem délután, egész végig rá gondoltam, de erre csak este jöttem rá, és nem akartam elfogadni azt, hogy esélysen ez van velem, főleg a múlt miatt, másrészt meg azért, mert még csak 12 voltam. Talán másnap ráírtam, és elkezdtünk beszélgetni, de megtuttam, hogy itt viszonzatlan szerelemről van szó, azután teljesen összetörtem.

Később megkérdeztem, hogy nincs e kedve velem és egyik barátnőmmel rajzolnia a könyvtárban, és beleegyezett. A megbeszélt napon teljesen stresszbe voltam, de egészen jól sikerült. Később.egint együtt rajzoltunk. Aztán télen, pár nappal karácsony előtt, a barátaim bíztatásának köszönhetően, bevallottam az érzéseimet a fiúnak. Nagyon meglepődtem, mert azt mondta, hogy ,,jaj ne. még ne!!". Utána kiderült, hogy ő kb egész végig tudott az érzéseimről, és idővel én megtetszettem neki. Nagyon örültem, de ennyi idősen még nem akartam kapcsolatot, és úgy gondoltam, hogy senki sem vette volna komolyan, szóval ezt Szenteste napján el is mondtam neki, és ő is így gondolta, szóval abban egyeztünk meg, hogy várunk 15-16 éves korunkig ezzel.

Szerintetek érdemes várni?

Rendszeresen szoktunk messengeren beszélgetni.

Kérlek segítsetek nekem a döntésben.

2020. dec. 9. 18:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Szerintem az érzéseitek és a vágyaitok határozza meg a döntéseteket. Ha úgy érzitek, ráér, nincs bennetek akkora vágy, akkor hagyjátok. Nem látom a veszélyét annak, ha az ember tapasztalja a másik nemet, az érzéseket, a szerelmet, ezért én biztosan bevállalnám, mert élvezetes.
2020. dec. 9. 18:29
 2/3 anonim válasza:

Ha te úgy érzed hogy tudsz rá várni, és ez neked meg is éri akkor várj rá. De ez nyilván mind a két személytől függ, ha elég fontos vagy neki akkor úgyis fog rád várni, ha meg nem, akkor nem érdemel meg igazán és akkor tovább kell lépni.

Nem gondolod esetleg hogy egy kifogás volt hogy várjatok míg 15-16 évesek vagytok? Az írásod alapján elég érettnek tűnsz, és ha mindketten egyformán éreztek, akkor lehet hogy nem is kéne éveket várni egymásra, hanem egyszerűen a mának élni.

Aranyos sztori egyképként :)

2020. dec. 9. 22:28
 3/3 anonim ***** válasza:

A kapcsolatok mindig a "most"-ban vannak, de sokkal több fajta kapcsolat van, mint ahány címke, amit ráaggatnak az emberek. Azt te nem tudhatod, hogy 3 év múlva milyen ember leszel te, és milyen ember lesz ő, és hogy még "kellettek"-e egymásnak.

Azt javaslom, most töltesetek időt együtt és érezzétek jól magatokat egymás tásaságában. Ne akarjatok címkét akasztani a kapcsolatotokra ("szerelem", "járunk") és főleg ne akarjátok ezt a kapcsolatot valami "címkének" megfelelő elvárásokhoz igazítani. Pl. attól még, hogy szerelmesek vagytok egymásba, nem kell egymással lefeküdni, amíg nem érzitek mindketten úgy, hogy ki akarjátok próbálni, de ne akarjátok előre meghatározni, ennek majd mikor "kell" bekövetkezni (azért ha úgy érzitek, közeledik az időpont, tartsatok magatoknál óvszert). Legyetek őszinték egymással, és legyetek tisztában azzal, hogy nem minden szerelem tart örökké: ne sértődjetek meg, ha netán elmúlna.

2020. dec. 10. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!