Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg neki?
Sziasztok!
Van egy fiú aki ma bevallotta, hogy szerelmes belém. Az elején én is azt voltam és még most is érzek iránta valamit, de nem tudom készen állok-e jelenleg egy kapcsolatra. (Családi ügyek, tanulás, lelki állapot, stb.) Eddig még nem volt barátom és soha senki nem volt belém szerelmes, úgy, hogy be is vallja. Félek, hogy összetörném a szívét ha nemet mondanék. Hogyan mondjam el finoman, hogy nem állok készen?
Illetve félek, hogy később megbánom, hogy visszautasítottam.
Köszönöm!
17/l
"de nem tudom készen állok-e jelenleg egy kapcsolatra. (Családi ügyek, tanulás, lelki állapot, stb.)"
Ez irtó rossz duma. Ha valóban "még érzel" iránta valamit, most ragadd meg a lehetőséget, mert később nem lesz. Ritka, hogy ketten viszontszeretik egymást, azonfelül meg nem lehet "készen állni" egy kapcsolatra, pláne ha még nem volt tapasztalatod. Épp arra lenne jó, hogy ezzel kitapasztald.
A "barátja maradnék" dolgot meg felejtsd el. Ha koppintod, utána érthető okokból nem fogja magát jól érezni a társaságodban.
Szóval dönts, hogy a bizonytalanságod, a "tanulás, családi ügyek" nevű kifogások, vagy egy pozitív kapcsolat a fontosabb neked.
A szövegből ítélve neked kb kétszer annyi önismereted van, mint egy átlagos felnőttnek. Kevés a tapasztalatod, de szerintem készen állsz.
Ha nem jönne össze, legyetek annyira érettek, hogy barátok tudtok lenni utána.
4.
Ez egyáltalán nem érettség kérdése. Sokkal inkább pszichológia, emberi természet. Ha valaki lekoppintott, az a legtöbb emberben nem hagy jó érzést, feszélyezett, kínos lesz utána már találkozni, ezért utána egyik fél sem nagyon kívánja a másik társaságát.
Kivétel biztos van, de ne legyünk azért naivak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!