Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány éves kortól nem korai, hogy csajozzon/pasizzon valaki?
Kisgyermekkorától kezdve.
Nem csak én mondom, sok pszichológiai tanulmány is született erről, hogy a gyermekkori szerelmek ha nem is nélkülözhetetlenek, de elég fontosak az érett felnőtt társas élet kialakulása szempontjából.
Természetesen azt felejti el mindenki, hogy vannak bizonyos életkori sajátosságok. Nem az a probléma, ha valaki "korán kezdi" (sőt, az csak jó), hanem az, ha nem a korának megfelelő módon csinálja. Én emlékszem, hogy oviban micsoda szerelmek voltak. :) Nekem kiscsoportban már volt barátnőm, de ahová nagycsoportba átkerültem (költözés miatt), ott volt egy lány, akibe a fiúk fele bele volt zúgva.
Természetesen mint mondtam, az életkori sajátosságnak megfelelően. Nem dugtak, nem "felnőttködtek", hanem kedvelték egymást, együtt játszottak, meg ilyesmi.
A baj az, amikor a gyerek túl korán felnőtt akar lenni. 12 évesen már feküdjünk le, mert "úgy csinálják a nagyok", játsszuk el a nagy komoly párt, vitázzunk az "élet nagy kérdéseiről", játszmázzunk (ami felnőttként is buta dolog), és vegyünk át minden, de legfőképp a negatív viselkedésmintákat a felnőttektől. Na, ezt nem szabad. Nem szabad rohanni. Az érzelmekhez viszont nem kell felnőttnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!