Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
16 évesen lehet rá lehetőség hogy kimenjek Németországba?

Én voltam kint, mondjuk nem Németbe, hanem egyéb uniós országba, én se voltam 18. Annyi volt, hogy szüleim írtak alá valami papírt, pontos hellyel és fogadó család nevével. Valami hivatalos forma nyomtatvány volt, annak nálam kellett lenni. Ugye sengeni határok, unión belül vagy. Ki tudsz menni egyedül is, de nem árt hivatalossá tenni, hogy nem elraboltak, szüleid engedtek el stb stb és ők a jogi felelősök.
De ha kimész vonattal pl csak a jegyed mutatod és kész, nem fog igazoltatni, vagy kérdezgetni semmit. Bár ha nem beszéled a németet meg az angolt legalább úgy hogy megértesd magad, ha kérdeznek válaszolj nem igazán javaslom, hogy kimenj. Én játszottam mondjuk a hülyét mikor kellett, de valamennyit makogtam németül is, meg angolul tudtam beszélni közel társalgási szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!