Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Szerelem » 12 évesen szerelem?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

12 évesen szerelem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval azt szeretném kérdezni, hogy ti mit gondoltok arról, hogy manapság 12-13 évesen már szerelmesek lesznek az emberek?

Szerintem egy-egy ölelés, vagy szájra puszi meg nem nagy baj, csak ne menjenek tovább...Illetve tovább mehetnek, de csak fantáziában, ne a valóságban, mert az (szerintem) meggondolatlanság

Nektek mi a véleményetek erről?

Köszönöm a válaszokat!

2019. júl. 31. 23:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35%
Kérdésedre a válaszom, nem kéne 12 évesen egymás testét felfedezniük a gyerekeknek, és nem szerintem még a barátnőzéshez, pasizáshoz is kicsik, üljenek inkább vissza Minimaxot nézni.
2019. júl. 31. 23:55
 2/11 anonim ***** válasza:
24%

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!

Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

2019. júl. 31. 23:55
 3/11 A kérdező kommentje:
#2 17 éves vagyok, nem rólam van szó
2019. aug. 1. 00:01
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom, sokan valami burokban élnek? Vagy más univerzumban? Netán ennyi amnéziás, és/vagy érzelmi analfabéta lenne?

(Nem kérdező, nem neked szól, hanem azoknak, akik itt halálra rökönyödnek azon, hogy neadjisten egy 12 évesnek is vannak érzelmei.)

Igen, az ember 20 éves kor alatt is érezhet szerelmet. Sőt, akármennyire is meglepő, az ember egy érzelemközpontú lény, és a másik - vagy ritkábban azonos - nemű embertársak iránti vonzalom már egész kis korban kialakul. Nekem kiscsoportos koromban már volt barátnőm. Nagycsoportos kromban meg volt egy lány, akibe a csoport fele fülig szerelmes volt.

Nyilván az életkori sajátosságoknak megfelelően, és csak a teljesen érzelmi analfabétáknak nem egyértelmű, hogy mondjuk 6 éves, meg 60 éves korban iszonyatosan másképp mutatkozik meg a szerelem, de az attól még szerelem.

A probléma akkor van, amikor elvesznek az életkori sajátosságok, és amikor a felelősségtudat nullára csökken. Na, ekkor van az, amikor 12 évesen tajrészegen megdugatja magát a kiscsaj az árokparton. Bár mondjuk az esetek többségében ez nehezennevezhető szerelemnek. Ebben az esetben persze nevelési problémákkal, illetve a eflvilágosítás hiányával állunk szemben.

Egyébként meg több szakember szerint is a gyerekszerelem kulcsfontosságú a későbbi egészséges érzelmi élet kialakulása szempontjából.

2019. aug. 1. 00:15
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Ez nem mostani találmány, a kamaszkorban az emberek érdeklődni kezdenek a másik nem iránt. Szerintem nincsen ezzel semmi baj, csak csóknál tovább ne menjenek. Aki szerint pedig a 12 éveseknek még babázniuk kéne vagy homokozni, az nem látott 12 évest. Nyilván vannak éretlenek, de az emberek többségének 12 évesen már vannak önálló gondolatai, tud gondolkodni, stb.

12F

2019. aug. 1. 01:02
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
16 évemmel mondom, de az utolsó 12 éves srácnak teljesen igaza van. Néha lenézik a 12 éveseket, de az ember társas lény, 12 évesen indulnak el az emberbe a hormonok, kezdi el őket érdekelni a szexualitás. Ameddig csóknál tovább nem mennek, teljesen oké szerintem, hogy egy 12 éves párkapcsolatban van.
2019. aug. 1. 02:25
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a #4, #5 és #6-nak!

Ment a zöld!

Akik privátban írkálnak: Mint egyszer már leírtam, nem nem rólam van szó, és nem, nem társat szeretnék keresni, pláne nem egyéjszakásat...

2019. aug. 1. 10:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Már az óvodában is szerelmes voltam öt évesen. Miért ne lehetne szerelmes, miért ne ölelkezhetne egy 12 éves?!?

Az pedig valóban jogos (#4, #5, #6-os válaszok), hogy nem vagyunk egyformák, és vannak korábban érett - meg persze örök éretlen - emberi lények közöttünk.

Tehát van, aki akár már 11 évesen átgondoltan tudja, hogy mit csinál; más meg hiába hivatkozik a huszonéves vagy harmincas korára, ha ostoba, mint egy kavics...

2019. aug. 1. 10:49
 9/11 A kérdező kommentje:
#8 Ment a zöld!
2019. aug. 1. 15:54
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
Lehet simán. Én ismerek egy lányt, pontosabban egy barátnőmet, aki 8 éves kora óta szerelmes az unokabátyámba és most így 8 év után már együtt is vannak. :D
2019. aug. 3. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!