Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Randizás » Mit mondjak a szüleimnek ha...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit mondjak a szüleimnek ha el akarok menni bulizni?

Figyelt kérdés

Házibuli lesz az egyik barátomnál akit a szüleim nem ismernek. Ha elmondanám nekik biztosan nem engednének el. Nagyon szeretnék elmenni. Nem tudtok valami jó ötletet amit mondhatnék nekik hogy elengedjenek? Ha átmegyek valamelyik barátomhoz felhívják a szüleit hogy mehetek-e úgyhogy azt sem mondhatom hogy máshol vagyok. Köszi ha van valami ötletetek

17/l

2018. nov. 5. 21:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Aludj egy baratnodnel, es beszéljetek meg az o szüleivel... Hacsak nem iszod magad mattreszegre, sosem fog kiderülni a szüleidnek
2018. nov. 5. 21:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Az ilyen előbb utóbb kiderül és abból csak az jön le, hogy valóban egy felelőtlen gyerek vagy. Mondd el az igazat és ha elengednek oké. Tedd hozzá, hogy nem inni mész, csak az összes barátod ott lesz és szeretnéd megismerni picit a többi embert.
2018. nov. 5. 21:28
 3/8 Sufferion ***** válasza:
40%
Ha jó kapcsolatban vagy szüleiddel akkor mondd el az igazat megkérdezi mit fogtok csinálni ott, mondd meg az igazat ezt értékelni fogják mondd hogy csak a barátaid miatt mész nem például hogy igyál meg ilyenek.
2018. nov. 5. 21:39
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) És ha még egy barátnőmhöz sem biztos hogy elengednének? Tényleg nagyon szigorúak és ha szerintük tanulnom kell akkor esélytelen hogy mást csináljak...
2018. nov. 5. 21:43
 5/8 anonim válasza:
100%
próbálj meg velük alkudozni. Ha nagyon a tanulásra mennek akkor tedd fel azt az /ajánlatot/ nekik hogy elengednek bulizni es te megtartod a jegyeid.
2018. nov. 5. 22:00
 6/8 anonim ***** válasza:
63%
Ha pasizas miatt mennél,előre szólok, felesleges.
2018. nov. 5. 22:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem mondd meg nekik őszintén, hogy ez a helyzet. max ha nem engednek el, akkor mondd, hogy na látod kár volt velük ezt megosztani, semmi értelme velük megosztani bármit is, úgyis mindent ok nélkül megtiltanak, na de majd legközelebb máshogy oldod meg... meg emlékezteted őket, hogy soha nem adtál okot arra, hogy ne bízzanak meg benned, és te bezzeg megosztottad velük a gondolatodat, és amit szeretnél, te megbízol, megbíztál bennük, hogy képesek ezt megérteni, és jó az, ha a családtagok tudják hol a másik, meg ilyesmi, de lehet, hogy ez nem is igaz. aztán hátha leesik nekik, hogy talán mégis csak neked van igazad. ha mindent megtiltasz, azzal csak hazudni tanitasz... ez a nagy igazság, azt gondolom, hogy egy szülő alapvetően engedje meg a közösségi programokat, ami kifejezetten veszélyes dolog egészségtelen azt persze ne, viszont az által, hogy alapvetően megenged sok mindent, az által lesz épp súlya a tiltásnak, hogy a gyerekek azt gondolják, hogy basszus az apu/anyu mindent megenged, most valamiért ezt mégse, talán azért ennek súlya lehet. talán jobb ha ezt nem csinálom. viszont, ha minden kategorikusan tiltva van, bármilyen elmenetel otthonról, akkor csak a hazudozás jön, és a szavak súlytalanná válnak teljesen. és ez nem jó. szóval visszatérve az alap problémához, szerintem fordulj bizalommal a szüleidhez, hogy lenne ez a program, elmennél rá, sok barátod ott lesz, nem szívesen maradnál ki a programból, megígéred, hogy ekkor és ekkor otthon leszel, de egyébként sms-t is küldesz, majd. és egyébként szülőknek is érdemes javasolni, hogy néha mozduljanak ki ketten is, színház, mozi, valami koncert, táncos est, ilyesmi, meg nyilván családdal is lehet közös programokat csinálni, de valahogy meg kell értetni velük, hogy ez egy természetes igény egy fiatalban, hogy elmenjen kicsit kikapcsolódni a kortársaival, a generációjával, szórakozzon, bulizzon. nem kell azt képzelni, hogy a buliban biztos, hogy hullarészegre issza magát mindenki, és amúgy mindenki kábítószert is fogyaszt. sajnos sok szülőben ilyen képzetek alakultak ki, én ezt tapasztaltam.
2018. nov. 5. 23:00
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is hasonló cipőben jártam vagy még járok a mai napig.

Volt egy srác akinél lett volna házi buli és meg is hívott.

Nem tudtam hogyan mondjam el a szüleimnek, így kicsit kutattam neten és arra jutottam hogy leülök és megbeszélem velük a dolgokat (pedig nem is jövünk ki, meg nem szoktunk ilyenekről beszélgetni...)

Elmondtam hogy ki hívott meg, elmondtam hogy a srác hol lakik és róla meséltem egy keveset, hogy lássák nem egy drogos emberhez mennék...

Elmondtam hogy én szeretnék elmenni, mivel nem voltam még és végre hallgathatok olyan zenéket amiket itthon nem, és elmondtam hogy miért szeretném hogy elengedjenek, hiszen én is 17 éves vagyok és ugye van aki 13 évesen már eljárkál...

Ami fontoa, hogy higgadtan és érvelve beszélj és a körülményeket is szemléltesd a szüleiddel, illetve mondd el hogy ha kell kísérjenek el vagy haza, akár beszéljen a szervező szüleivel, vagy óránként beszéljünk telefonon.

Érezniük kell, hogy elég érett vagy hogy elmenj egy ilyen bulira.

Én ezt csináltam és el is engedtek, csak a fiú aki szervezte lemondta személyes okok miatt.

17/L

2018. nov. 6. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!