Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Félek belemenni egy komoly párkapcsolatba. Mit tegyek?
18 éves vagyok és egy 4éven át tartó viszonzatlan szerelemnek hála teljesen kimaradt a csajozás az eddigi életemből. Jön az egyetem,elköltözök egy jóval nagyobb városba. Végre kicsit kiélhetném,felfedezhetném magamat. A probléma (vagyis ez nem nevezhető problémának) ,hogy egy hónapja kb egy lánnyal elkezdtem beszélgetni .Nagyon tetszik, bármiről tudok vele órákon át beszélgetni,rengeteget keressük egymást és tudom hogy ő neki is megfordult már a fejében hogy többet akar kihozni ebből mint barátság. Voltak már utalások hogy mi lenne ha... . Ha belekezdenénk egy kapcsolatba biztos vagyok benne kettőnk értékrendendjét, felfogását nézve hogy több éves dolog alakulna ki közöttünk. Ettől viszont nagyon félek. Lehet ő az igazi és tényleg mehetne a "boldogan éltek amíg meg nem haltak" dolog (de reálisan nézve erre nem sok esély van ) . Ha viszont tegyük fel 3-4 évig vagyunk együtt vagy egy picit tovább akkor ott leszek huszon x évesen szintén kb 0 tapasztalattal ,és úgy ,hogy se gimiben se egyetemen nem "próbáltam ki magam" . Volt már valaki hasonló helyzetben ? Mi ilyenkor a helyes lépés ? Mit kellene tennem...
(A lány egyébként abban a városban él ahová költözni fogok úgyhogy a távolság majd megoldja dolog nem játszik 😅)
Egyrészt a jövőt nem látod, nem lehet megjósolni kivel meddig leszel együtt. Másrészt így ne menj még bele, nem vagy kész a kapcsolatra. Valójában nem akarsz vele lenni ha ilyenek járnak a fejedben, nem beszélve arról hogy valószínűleg mély érzelmeid sincsenek iránta. Inkább éld ki magad ahogy mondtad és ne okozz neki feleslegesen fájdalmat azzal, hogy nem veszed komolyan.
Zárásként, a 0 tapasztalatot nem értem x év kapcsolat után. Pont hogy sok mindent megtanulsz, a kompromisszumtól kezdve a konfliktuskezelésen át az önálló helyzetmegoldásokig, szóval ez nem igaz.
Tetszik, vagy szereted is? Akarsz tőle többet? Ezekre kell válaszolnod. Senki sem érzi úgy, hogy készen áll egy kapcsolatra, én arra jöttem rá, hogy az ilyen és a más nagyobb döntéseket úgy kell meghozni az életben, hogy "f*ck this sh*t, csináljuk". Ha sokat gondolkodsz, nem lesz jó vége. Mellesleg a megbánás sokkal jobb, mint azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha... Sokszor én sem így teszek, de tudom, hogy így kéne, és jobban járnék.
Amúgy 3 éve járok egyetemre, de nem ott találtam barátnőt, hanem 80 km-rel arrébb, a saját városomban. :D
Hát, ha ez megnyugtat nekem még sose volt barátnőm es meg sose volt olyan lany akivel lehetett volna valami ( am most kezdtem el az egyetemet) , viszont nem izgulok a jovore nezve ebben a tekintetben, ugyhogy te se tedd 😉
Sztem ha nem mesz bele a kapcsolatba azt semmikep se azert tedd mert akkor majd 21 evesen ha szakitotok akkor nem lesz semmi tapasztalatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!