Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szeretnék mindennap találkozni?
Lassan fél éve vagyunk együtt a barátommal,eddig minden egyes percet egymás társaságában töltöttünk,de nekem szükségem van egy kis egyedüllétre vagy más személyek társaságára is. Szeretem a barátom,ugye ez normális,hogy nem mindig vele szeretnék lenni?
Az a gond,hogy nem tudom elmondani neki úgy,hogy ne bántsam meg,vagy ne sértődjön meg.
Ilyenkor teljesen személyesnek veszi,mintha ő csinált volna valami rosszat,vagy fél,hogy meguntam...
Pedig szó sincs erről,csak nekem sok ez,hogy mindig együtt vagyunk. Szűkségem van az egyedüllétre...
Szerintetek hogyan mondjam meg neki?
Eddig így próbáltam:
„Nem lehetne,hogy pár nap szünetet tartunk a találkozásaink között? Szeretem a társaságod és téged is,emellett viszont számomra szűkség van egy kis egyedüllétre és arra,hogy a barátnőimmel és a tesóimmal is tudjak időt tölteni”
Szerintem nem fogalmaztam meg sértőn,pedig mégis megsértődött rajta...
Ezen mindenki megsértődött volna. :-)
Ha már rászoktattad a mindennapi találkozásra, így kellett volna: "Holnap a barátnőimmel szeretnék lenni, és holnapután a tesóimmal megyünk ide vagy oda... Nagyon fogsz hiányozni, nagyon várom, hogy újra találkozzunk, mit szólnál, ha ezt vagy azt csinálnánk? Ide vagy oda mennénk?"
#2 azért nem jó, mert vannak olyan kifejezések, amikhez pl. filmélmények miatt mögöttes értelem tapad.
tartsunk szünetet = szakítani akarok
szükségem van egyedüllétre = utálok veled lenni
szeretlek, viszont... = nem szeretlek
Köszönöm a válaszokat,akkor legközelebb megpróbálom valami ilyesmivel!
Remélem nem fogok megbántani,mert nem az a célom vele...Próbáltam figyelni a megfogalmazásra,így hogy írod én is érzem,hogy bántó lehet.
Aki ilyen, annak bárhogy tálalod, nem fog tetszeni.Főleg ha eddig sülve-főve voltatok, jogosan gondolhatja, meguntad.
De hogy tudtok minden egyes percet együtt lenni fél éve? Egyikőtök se tanul, dolgozik?Mit csináltok?Normál esetben egy fiú és lány külön is van kezdetektől, mert máshol tanulnak, dolgoznak. Így egyiket sem viseli meg ha pár órát külön vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!