Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » TLDR; Pár tévhitet eloszlatnák...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

TLDR; Pár tévhitet eloszlatnák itt a tini kategóriában. De amúgy talán felnőttben is megállná a helyét?

Figyelt kérdés

Valószínűleg hosszú lesz. Nem érdemes elolvasnod ha bántanak a betűk.

Első körben: Osztálytárssal folytatott kapcsolat sosem vezet jó kimenetelre. 100-ból kettő-három tényleg működik, láttam rá példát. Azóta házasok és van gyerek; valószínűleg annyi idős lehet mint a kérdést feltevők többsége. De ennek az esélye kicsi. Ezek ellenére nem biztatnálak titeket az osztálytárssal való kapcsolatra.

A kapcsolat megromlik, együtt kell töltenetek vele pár évet. Kellemetlen lesz vele nap mint nap szembetalálkozni. Összeszedsz magad körül mindenkit, cserélgeted mert hihetetlen szerelmes leszel minden hónapban valakibe. Ez természetes. De ezt nem olyannal kell megélni aki ennyire a mindennapjaid része. Minél többet látod, minél több időt töltesz vele annál jobban ki fog jönni, hogy mit nem szeretsz benne. Egy idő után terhessé válik a dolog. Először mindig a szép oldaladat mutatod a másiknak, de aztán nehéz fenntartani ezt a fajta látszatot és kijönnek a kevésbé szimpatikus jegyek is. Amikor elkönyveltek valakit, hogy gazdag/menő mert iPhone-ja van meg Adidas superstar vagy Vans cipője van, akkor magatokba kellene csalódnotok. Ugyanis mindenki nagyon egyedinek tartja magát. Saját stílusa van, különbözik a többitől. Világos, hogy ezzel tudsz beolvadni a környezetedbe (ez valami elvárás vagy dresscode, ez kell a boldoguláshoz), de ettől leszel átlag. Ettől leszel tömeg. Ja, hogy a menő gyerekek szemében senki leszel ha neked nincs ilyened? Érdemes lenne elgondolkozni, hogy szükséged van e olyan emberekre a társaságodba akik ezekből ítélnek meg. Ha igen akkor ott a helyed, nincs kérdés. Persze kell gyereknek lenni, sok baromságot megcsinálni amiből tanulsz, ami fejleszti a személyiséged, az énképed, de ennek is húzni kéne egy határt.

Örvendetes, hogy cigizgettek vagy e-cigit szívogattok és ezt instára is kirakjátok. Vagy füvet akartok kipróbálni 13-14 évesen. De el kéne gondolkoznotok egy kicsit. Mire is van ez? Vagizni? Nagyon vagány tönkretenni magatokat korán. Sem a tüdőkapacitásotok nem fogja elérni a maximális szintet, sem erőnlétben nem lesztek topon mikor kéne. Ezt mondom úgy hogy 18 évesen kezdtem el cigizni és azóta sem tudtam végleg lerakni pedig éveket is kihagytam de visszatér újra és újra, nem fogsz megszabadulni tőle. Lehet 120 évig fogsz élni de rab leszel. 30 évesen füvezgettem kicsit (azt mondom jobb mint a cigi meg az alkohol de ezt ne tizenévesen kezdjétek el és ne is rendszeresen, sőt ha lehet egyáltalán ne kezdjétek el!, nyilván kipróbáltad vagy ki fogod próbálni, de Amerikában ahol sok államban legális, alá van támasztva hogy 24 éves kor alatt amíg nem fejlődött ki a frontális cortex addig komoly agyi problémákat okoz, számos esetet ismerek a környezetemből is akik fiatalon kezdték el - pánikbetegség, dadogás és a többi-. Nem szenteskedni akarok én is csináltam, de ha lehet toljatok ki mindent 18+ ra de inkább később. Mert meg fogtok ragadni ezeknél a szokásoknál. A buli nem abból fog állni, hogy megiszok két vodka narancsot és talán hánysz is. Sokkal durvább lesz. Megteszel dolgokat amiket nem kéne - nagyon nem kéne (ezt főként lányoknak mondom - mert a srácok nagyon vagányak ha full készen felpakolnak valakit egy mosógépre, sőt ez dicsőség náluk [a mostani generációnál főleg]). Ne csesszétek el az életeteket már most. Nem véletlen ugatnak annyit a szüleitek a tanulásról. Az az első.

Elhiszem, hogy nagyon faja a Dezsővel meg a Jenővel snapelni meg szétinstázni magad esténként mert sok követője is van, meg ő meg is ért téged, meg ápolgatod a kapcsolatokat neten keresztül (akikkel amúgy élőben talán két szót sem váltasz). Nagyon király az internet mert közel hozza a másikat, csak nem nagyon veszed észre, hogy ez pont az ellenkezője. Mindenki antiszociális lesz, szemtől szembe nem képes megmondani a baját vagy éppen azt, hogy szeretlek, fontos vagy nekem. Könnyebb távolságból szavak mögé bújva küldeni az igét. Ha valami meg nem úgy esik le ahogy szeretted volna, ráfogod hogy be voltál rúgva, vagy szar passzba voltál. Könnyebb mint szemtől szemben mimikát, gesztusokat használva kifejezni magad. Nőjetek fel magatokhoz.

Annak idején nekem is volt 13 éves barátnőm. Ő palacsintát főzött - igaz sz@ rul és mosogatta is a sok konyhai eszközt. Na most a mai 14-20 évesek életükbe nem főztek vagy porszívóztak fel. Nem tudom hová tartunk; és nem is lecseszni akarom a mai fiatalokat, de lehetne mindenkiben annyi, hogy összekapja magát és saját magáért megteszi ezeket a dolgokat, mert mikor kikerül az életbe, rohadtul sz @rul fog esni a hirtelen jött "meg kell csinálnod magadnak" történet. Nem kell túlzásba esni, de pár dologból ami nincs annyira az ínyedre, vedd ki a részed. Szoktasd kicsit magad a világhoz. Jobb úgy lefutni a maratont hogy néha elmentél a közérbe mintha egész életedben a kanapén döglöttél. De ez csak tanács.

Igyekezzetek magatoknak megfelelni. A szüleiteknek könnyíteni az életén. Több időt eltölteni a társaságukban. Nem kívánom, de nem lehet tudni mikor üt be egy betegség, vagy mikor sodor az élet más városba, külföldre (tanulni, dolgozni). Egy Vans cipős Jenő, Dezső sem ér meg ennyit. A család a legfontosabb. Ne szorítsd őket háttérbe, vagy "jóvan maj megyek" dumával elhesegetni őket mert a telefonba a Jenővel nagy életfilozófiába vagy, vagy éppen kell musicallyra Ed Sheeran zenére jelelni.

Más:

Vannak biszexek, vagy melegek. Nem kell megkérdeznetek, milyen ezzel azzal ezt-azt csinálni. Ez nem kirívó, nem újdonság. Ugyanolyan mint nővel/férfival. Ugyanolyan ezt-azt csinálni ezzel-azzal mint akit szeretsz, kedvelsz vagy vonzódsz hozzá. Ember - ember. A probléma ha te probléma ként kezeled. Ha az esik jól, hogy tölgyfát ölelgetsz akkor ölelgesd ha nincsen ellenére. Nekem személy szerint ezzel nincs bajom. Számtalanszor megtaláltak férfiak, hogy ha "meleg lennék" szívesen "bedurrantanának" (most finom voltam). Ez a probléma, ha nő, ha férfi így jön ide hozzám az egy utolsó bunkó. Az intelligencia hiánya jelenti a problémát. Nem az, hogy kihez vonzódsz. Hanem, hogy másokhoz, hogy szólsz, hogyan adod meg a módját az ismerkedésnek. Egyből máshogyan mutat hogy "Van e kedved meginni egy kávét, szívesen megismernélek", mintsem hogy "televerném a ..." Remélem érthető mire akarok utalni. Igyekezzünk embernek maradni, nem számít hogy fekete-fehér, fiatal-idős, hetero-meleg stb-k vagyunk.

A lányok akik "elutasítanak", fiúkat aztán szenvednek, kérdést tesznek fel, hogy hogyan "felejtsem el", "nem lehetünk együtt", "olyan opció nincs" de mégis szenvednek, vegyenek erőt magukon és keressék fel az illetőt. Igaz a férfiak udvarolnak, "kezdeményeznek", de a legtöbben van lelke és nem akar a lány terhére lenni, vagy éppenséggel tiszteletben tartja a lány érzéseit és nem akarja feszíteni a húrt. De ez nem azt jelenti, hogy nem szeretne titeket társaságnak, vagy több. Valószínűleg várnak egy apró jelre, hogy érezzék, hogy az udvarlást lehet folytatni és nem lesz terhes a jelenlétük, a megkeresésük a számotokra. (nyilván legyetek észnél - de ha érzitek belül, hogy a másik is táplál irántatok érzéseket akkor meg kell lépni még ha lány is vagy)

Másrészt. Igyekezzetek a helyesírásra ügyelni. Hiába telefonról vagy, ha olyan fontos, hogy kérdést írj ki akkor tiszteld meg azzal az olvasót, hogy ékezetekkel és helyesen írsz. A "tölle, nálla, eszt, montam" stb írások a jelenlegi technológiai eszközök mellett unintelligens emberre enged következtetni. Fejlesztőként elárulom hogy ékezetek nélkül, helytelen írással a rendszer sem tud mit kezdeni. Nem lehet keresni. A korkülönbség nem egyenlő a korkülömbséggel, sem a korkulonbseggel. És itt nem egy egy elírásról van szó. Megesik. Mindenkivel.

Ha nem tartod fontosnak a kérdést, célszerű nem is írni. Ha igen akkor javaslom a helyes szóhasználatot és az érthető mondatok alkalmazását.

És no offense.

2018. máj. 1. 02:09
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Bármit is jelentsen írásod, a népet nem tudod sajnos megváltoztatni.
2018. máj. 1. 02:53
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

1. Fejlesztokent nekiallhatnal fejleszteni sajatmagadat, elsosorban helyesen irni tanulhatnal: kozpontozas, -ba, -be, -ban, -ben helyes hasznalata, stb.

2. Megtanulhatnad, hogy mit foznek, es mit sutnek az etelek kozul. A palacsintat pl. nem fozik, hanem sutik.

3. Felismerhetned, hogy a tinik - akiknek a "jotanacsaidat" szantad - ugyanugy vegigmennek egy szemelyisegi fejlodesen, ahogyan anno te is (csak te a demenciaval sulyosbitott oregedesed soran elfelejtetted ezt) - es nem biztos, hogy kivancsiak a kioktato hagsulyu iromanyodra.

4. Annyira fejlett fejleszto vagy, hogy nem vetted eszre, hogy ez a Gakori kerdesek weboldala, ahol KERDESEKET lehet feltenni. Neked mi a kerdesed? Mert az iromanyodbol nem derul ki!

2018. máj. 1. 05:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem meg elfér itt, de akinek szól az úgysem olvassa el. Vannak benne olyanok amiket megfogadhatnának.

Egyébként, ha fejlesztő akkor nem a főzőképességeit fejleszti, van pár it-s ismerősöm, nem nagyon főz egyik sem.

Helyesírási hibáknál említette, hogy egyegy elíráa belefér, szerintem ehhez képest türhető lett.

Célját értem, célközönség egy kis részét el is érhetnédy de mint mondtam akinek szól nem fogja olvasni.

2018. máj. 1. 07:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves "Kérdező"!

Hallottad már azt a mondást, hogy mindenki a saját hibáiból tanul? Na ez nagyon igaz. Igaz volt 50 éve, és igaz most is. 50 éve persze mások voltak a "saját hibák", mint most, de a lényeg ugyanaz maradt: ahhoz, hogy megtanuljunk valamit, ahhoz meg kell tapasztalnunk. Sok pontban egyetértek veled, de vannak olyan részek, akinél azért találtam némi kivetnivalót. 14 éves lány vagyok, nem kell általánsoítani. Köszi.

U.i.: Az alany és az állítmány számszemélyét máskor egyeztesd össze a mondatokban. Köszi

2018. máj. 1. 10:15
 5/7 anonim ***** válasza:
És milyen igazakat írtál...
2018. máj. 1. 11:48
 6/7 anonim válasza:
*Eloszlatnék
2018. máj. 1. 18:54
 7/7 anonim ***** válasza:

"Akinek nem inge, ne vegye magára"

Leírom helyetted, mielőtt magam is megsértődnék a rémes általánosításodtól. ;)

2018. máj. 1. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!