Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti szakítottatok már politikai, villágnézet miatt?
Mi még kiskorúak vagyunk a barátommal, tehát nem szavazhatunk, viszont nemrég kiderült, hogy ő is fidesz szimpatizáns, és teljesen bekajálta a propagandát... Kicsit csalódtam, mert ugye ez az intelligencia hiányára is vall, de mivel még nem vagyunk olyan érettek, nem olyan szilárd az ő véleménye se... Tehát megegyeztünk abban, hogy oké, nem értünk egyet, és nem szükséges felhozni ezt a témát. Összességében nem szakítanék emiatt, persze nagyon szélsőséges nézet esetén más lenne a helyzet.
(Amúgy miután nem jutottunk dűlőre ebben a témában, egy jó kis percekig tartó csókolózás után megszólalt, hogy meggyőztem:DDD)
17l
Itt nem maga a politikai nézet a gond, hanem az, hogy nincs meg benne irántad a minimálisan elvárható tisztelet.
Önmagában amiatt, hogy milyen pártnak a híve, soha nem szakítanék. De vannak olyan, ehhez szorosan kapcsolódó dolgok, amik miatt igen.
Mondjuk ha valamilyen rasszista, kirekesztő nézeteket vall. Vagy ha lenéz a világnézetem és az értékrendem miatt.
#11:
"Sose értettem mért akar mindenki politizálni.. Ez is csak egy szakma, én pl mérnöknek készülök, de valahogy mérnöközést nem hallani úgy mint azt a hülye politikát."
Mert mondjuk míg az, hogy te milyen mérnöki megoldásokkal oldod meg a rádbízott feladatot, az - pár nagyon extrém példától eltekintve - közvetlenül senkinek az életét nem befolyásolja, legfeljebb a tiédet, hogy mennyire lesznek elégedettek a munkáddal, és mennyi zsét kapsz érte. De tudod, az, hogy ki döntsön arról, hogy hogyan alakuljon az egészségügyi vagy oktatási rendszerünk; hogy ki hozza azokat a törvényeket, amikkel nap mint nap szembesülünk, az nem csak egy-két embert érint, hanem engem, téged, meg még 9,8 millió másik embert. Lehet, hogy neked mindegy, hogy a fiad milyen oktatást fog kapni, vagy az, hogy édesanyádnak a nyugdíja mire lesz elég, netán lehet, hogy az is hidegen hagy, ha mondjuk neadjisten rákos leszel, és valaki fejes azt mondja, hogy a kezelésedtől megvonjuk a pénzt, mert nekünk inkább stadion kell; de tudod, vannak, akik számára fontos, hogy kik és hogyan döntenek a sorsuk fölött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!