Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Miért csinálja ezt a barátom...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért csinálja ezt a barátom velem?

Figyelt kérdés
Lassan 3eve vagyunk/voltunk együtt,de ez a kapcsolat annyiból áll egy ideje hogy szakitunk aztán rájön hogy szeret majd minden jó és utána nem foglalkozik velem..Próbáltam pár dolgon változtatni hogy ne kelljen veszekednunk sem..De nem értem őt pedig nagyon szeretem..:(( 17/L

2017. jan. 25. 18:34
 1/4 TR75 ***** válasza:
100%
Menekülj. Ha ő ilyen, ne te próbálj meg változtatni.
2017. jan. 25. 18:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek!Szabadulj meg tőle ha lehet hamar! Ugyanilyen kapcsolatban voltam és rájöttem hamarabb kellett volna lépni!Ez nem kapcsolat!
2017. jan. 25. 19:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Hát sajnos tudom,de én nagyon szeretem őt és ez így nagyon rossz..:(
2017. jan. 26. 05:15
 4/4 TR75 ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy ha te nem lépsz (le), akkor ez a dolog nem is fog változni. Te szeretni fogod, és mindig adsz "még egy" esélyt neki, közben saját magad zárójelbe teszed a kapcsolatban, amitől rosszul fogod magad érezni állandó jelleggel; de mivel azt mondod, szereted (ennek is oka van, hogy egy ilyen bántalmazó kapcsolatból nem lépsz ki), továbbra sem változik semmi. Ebből a kapcsolatból úgy tudsz kilépni, ha logikusan végiggondolod, mit várhatsz el a másik féltől (igen, ez ilyen dolog: van, amit adsz, és van, amit kapsz); ha neked az elég, hogy szereted őt és támogatod, cserébe veszekedést és megalázást kapsz, akkor természetesen jó ez így.

Sajnos az, hogy "Hát sajnos tudom, de én nagyon szeretem őt és ez így nagyon rossz" pontosan jelzi, hogy valami miatt, amit te úgy nevezel, hogy "szereted őt", nem tudsz szakítani vele. Kétségtelen, hogy valamit kapsz tőle, ami ezek szerint egyfajta "lelki igény" (igen, ez lehet a [lelki] bántalmazás is).

Ez az ember valószínűleg egy labilis személy, aki elvárja, hogy 100%-ban alkalmazkodj hozzá, és amikor te ezt megteszed, akkor új igényekkel áll elő. Erre te újra alkalmazkodsz, erre ő ismét mást vár el, vagy nem elég neki, mire te újra változtatsz... stb. Ez is egy játszma, ami folyamatosan zajlik köztetek.

Szerintem.

2017. jan. 26. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!