Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek akkor hogyha a lány nem szereti a külsejét? Hogy bíztassam, növeljem az önbizalmát?
Sajnos sok lány nincs megelégedve magával, sőt, merem mondani, hogy a lányok több mint a felének volt legalább egyszer olyan időszaka, amikor önértékelési problémái voltak.
Saját tapasztalatomból kiindulva, legelőször saját magával kell elhitetnie, hogy nem csúnya. Emlékszem, hiába mondták a barátaim vagy anyukám, hogy ne legyek hülye mert jól nézek ki, egyszerűen nem tudtam elhinni. Úgyse mondanák soha az ellenkezőjét, tehát nem tudtam komolyan venni. A spontán bókok ezzel szemben fel tudták dobni a hangulatom. Amikor nem azért dicsértek, mert látták, hogy szomorú vagyok, hanem mert tényleg tetszett nekik valami. Ez idegenektől is jól tud esni egyébként (nyilván nem az utcán utánad ordibálós emberekről beszélek, bár valahol az is egy visszajelzés). Ha pozitív visszajelzéseket kapunk, akkor könnyebb elhinni, hogy valóban jól nézünk ki. Az nem segít, hogy bizonygatni próbálod vagy rá akarod erőszakolni, hogy higyje el.
Valahol viszont azt is meg kell érteni, hogy tökéletesek sose leszünk. Nincs a szépséghibákkal semmi baj, ameddig nem görcsölünk rajta. Engem sokáig zavart az orrom, nem szerettem, hogy széles. Persze most is széles, de elfogadtam és beláttam, hogy ez még nem rontja el az egész megjelenésem. Ráadásul klisének hangzik, de a kisugárzás az, ami igazán meg tudja szépíteni (és el is tudja csunyítani) az embert. Ezt kéne mindenkinek megértenie.
Bókolhatsz neki, mond neki sokszor, hogy szépnek gondolod. Milyen csinos ma stb.
De a legtöbb esetben fejben dől el, hogy elkezdi szeretni magát úgy ahogy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!