Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokan miért nem veszik észre, hogy rossz kapcsolatban
vannak?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért nem lép ki valaki egy olyan kapcsolatból, ami rossz neki. Sokan mondják erre, hogy "szerelmes voltam", meg "elvakított a külseje" és sok hasonló dolog, de ezek szerintem nem tudják azt az érzés überelni, hogy el vannak nyomva, megalázzák őket, stb.
Mégis hogy van ez? Miért marad valaki egy olyan ember mellett, akinek az oldalán nem boldog igazából?
Utalhat önbizalomhiányra, olyan téren, hogy "mást úgyse találnék", emellett a magány nagy úr, és lehet úgy fogják fel, hogy hiába vannak egy toxikus kapcsolatba, mégsincsenek egyedül, azt leszámítva, hogy milyen maga a kapcsolat
2022. júl. 14. 10:00
2/9 anonim válasza:
Mert belülről sokkal nehezebb ezt észrevenni, és akik ilyen kapcsolatban vannak, a legtöbb esetben tapasztalatlanok, így sokszor elhiszik, hogy ez normális
2022. júl. 14. 10:10
3/9 anonim válasza:
Én pl. azért nem szakítottam hamarabb, mert az exemnek volt jó oldala is, és mindig próbáltam a jót látni mindenben. Illetve sajnáltam csak úgy eldobni 2 évet, mert azért sok szép közös emlékünk is volt.
2022. júl. 14. 10:55
4/9 anonim válasza:
Minden tini önbizalomhiányos, a pasik meg csak játszanak, szórakoznak velük. Mellesleg fiatal korban nagyon nehéz észrevenni a manipulációt, főleg ha te magad nem vagy manipulatív. Nekem volt fiatalon egy olyan vőlegényem, hogy még a szüleim (felnőtt, tapasztalt emberek) sem vették észre a játszmáit, én, a naiv kis liba honnan vettem volna észre? Csak évek múlva esett le, amivel még mindig tapasztaltabbnak mondhatom magam mint pl. a szüleim...
Amúgy mindenki átesik ilyen kapcsolaton, veled is így lesz nyugi...Akinek van esze, csak egyszer, akinek nincs, az többször is.
2022. júl. 14. 11:41
5/9 anonim válasza:
félelem, kényelem, önbizalomhiány, depresszió
2022. júl. 14. 11:48
6/9 anonim válasza:
Én is voltam ilyen kapcsolatban, azért mert ha benne vagy nem látod, a rossz után jön jó és azt nézi az ember. Na meg a törődés. Az érzelmileg zsarolás, hogy úgysem lesz, aki így fog veled törődni veled és stb. duma. Én is akkor jöttem rá, mikor már muszáj volt szakítanom.
2022. júl. 14. 12:01
7/9 anonim válasza:
#4 hidd el, ez nem annyira egyoldalú, hogy mindig a pasi a rossz. Tudok rá példát, akkor a lány volt a toxikus fél. Csak nyilván az kívülről kevésbé feltűnő, és emiatt sokan csak utólag jönnek rá, hogy mennyire negatív volt egy-egy barátnőjük, és mennyire visszahúzták
2022. júl. 14. 13:16
8/9 anonim válasza:
Leginkább azért, mert a bántalmazó gyökér mindig, mindent úgy állít be, hogy te vagy a rossz, te vagy a hibás, te nem vagy jó partner. És ezt sokszor el is hiszi az ember.
2022. júl. 14. 16:01
9/9 anonim válasza:
Mindenki másképp tapasztalja meg az ilyen dolgokat. Sokaknak időre van szükségük ahhoz, hogy rájöjjenek, mekkora nagy a gond.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!