Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Bűntudat leküzdése, de hogyan?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bűntudat leküzdése, de hogyan?

Figyelt kérdés

Egy jópár ital után majdnem lekaptam a legjobb fiúbarátom (nem lett belőle semmi, a srác inkább kihagyta a dolgot :D), de azóta folyamatosan bűntudatom van.

Nem akarom elmondani a páromnak, mert nem vagyok hülye, nem először sikerült egy rosszul végződött estémmel tönkretennem a párkapcsolatomat, de ezt éppen nem szeretném tönkretenni.

Úgyhogy olyan emberek jelentkezését várom, akik járnak/jártak hasonló cipőben és vannak jó ötleteik :D

#szerelem #párkapcsolat #megcsalás #20/L #idemárnemlehetmitírni #idesemxD
2021. jún. 9. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehetőségek, ahogy én látom:

A) Nem mondod el, és tovább fogsz szenvedni a bűntudat miatt, illetve kockáztatod, hogy mástól tudja meg a történteket. Ekkor maga az eset és annak elhallgatása is felróható neked, sokkal kisebb az esélye, hogy nem romlik meg a kapcsolatod.

B) Elmondod, aminek hatására megromlik a kapcsolatod, ebben az esetben viszont nem azzal ásod alá a kapcsolatodat, hogy elmondod, mi történt, hanem azzal, hogy hagytad megtörténni (annyit ittál, hogy nem tudtál uralkodni magadon).

C) Elmondod és megértő lesz.

Továbbá végiggondolnám a helyedben, hogy a "legjobb fiúbarátoddal" mi a helyzet, mert ha amit írtál igaz, akkor vagy kielégületlen vagy szexuálisan és ezért akartál rácuppani, vagy azért mert tudat alatt vonzódsz hozzá.

Ezek a meglátásaim, azt veszel belőle figyelembe, amit szeretnél, remélem kicsit segíteni tudtalak a döntésben.

2021. jún. 9. 15:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Valami hiányozhat a kapcsolatodból, ha a legjobb fiú barátodat megkívántad. Vagy csak szimplán neked nem elég egy pali? Én egyébként a helyedben elmondanám, bárki bármit mond, az a korrekt és kész.
2021. jún. 9. 15:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"nem először sikerült egy rosszul végződött estémmel tönkretennem a párkapcsolatomat"

Nem rosszból, de nem gondolod hogy lassan meg kénebtanulnod mértékkel inni?

2021. jún. 9. 16:17
 4/8 A kérdező kommentje:

De, a mértékkel ivás lehet egy jó ötlet lenne, csak azt a vékony határt nem találom, ahol még nem jutnak eszembe ilyen buta ötlet.

Az is igaz, hogy a monogám élet nem mindig az erősségem, bár sűrűn megpróbálom egy emberre lekorlátozni az érzelmeimet.

A fiúhaverommal meg inkább tényleg a barátság dominál, nem tudnám elképzelni egy kapcsolatban, meg nem is tenném tönkre a lelki világát az én habitusommal :D

Jelen pillanatban a nem mondom el neki az, amit el tudok képzelni... Aztán ha ki is fog derülni, azzal is csak elodáztam azt, ami akkor történne, ha most mondanám el...

A bűntudatom meg hátha elmúlik, ha eltelik egy kis idő, miközben az alkohol fogyasztási szokásaimat lecsökkentem :D

2021. jún. 9. 18:14
 5/8 anonim ***** válasza:
42%
Nézd, nem tortent igazabol semmi… most ezen nem tudom mit kéne mondanod. Sokat ittam, MAJDNEM megtortent… azaz NEM tortent meg. Tehat ergo nincs mit mondani. Ha nem tetszik neked a masik komolyabban, hanem tenyleg csak reszeg probalkozas volt, akkor semmikepp ne mondd el. Teljesen felesleges. Szerintem ezt tovabn analizalni sem kell, hogy “hianyzik” valami a kapcsolatodbol. En egyszer annyira reszeg voltam egyetemista koromban, hogy egy BARATNOMET (nő vagyok!!) kaptam le 🤦‍♀️🤣🤣 meglepodott, de ő is olyan reszeg volt, hogy nem allt ellen. Es nem, nem vagyok meleg. Sot, azota is kb majd elsullyedek szegyenemben akarhanyszor eszembe jut 🤦‍♀️🤣 de hat na… mindenki csinal csacsisagot. Nem kell a bolhabol elefantot csinalni. :)
2021. jún. 10. 06:27
 6/8 Csicuki ***** válasza:
42%
Ha nem történt semmi, lehet nem rajtad múlt de akkor enged el a dolgot majd legközelebb figyelj jobban oda mennyit iszol
2021. jún. 10. 10:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen már megválaszoltad saját kérdésedet.

Felesleges tovább ragozni.

2021. jún. 12. 10:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Mindenképp mondd el, főleg hogy nem is történt semmi végül. Egy kapcsolat alapja a bizalom és az őszinteség, ha ez nincs meg az már rég rossz. Én a helyedben azon is elgondolkodnék, hogy miért akartad lekapni a legjobb haverodat, lehet, hogy a mostani kapcsolatod mégsem szerelem?
2021. júl. 9. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!