Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy 17 éves srác barátkozik egy 12 éves lánnyal az mondható e kapcsolatnak vagy nem?
Remélhetően nem mondható. Mert ha igen, akkor a büntető bíróság előtt találhatod magad kiskorú veszélyeztetése miatt.
Keres a magad korabeliek között barátnőt.
1-es vagyok. Ha csak valóban baráti kapcsolat, abszolút nulla egyéb vonzalom nélkül, akkor az olyan, mintha a haverod húgával beszélgetnél szívesen.
De CSAK akkor, ha még csak szóba sem kerül fiú-lány kapcsolat, még érzelmi alapon sem.
A korábbi válaszolók rosszul tudják, 2013 óta a beleegyezési korhatár 12 év, abban az esetben, ha az idősebbik fél sem töltötte még be a 18. életévét.
A kérdés azt gondolom viszont, hogy nem erre vonatkozott. Ahogy a korábbi hozzászóló is írta, bár barátkozhatnak, azonban a korkülönbségből eredően szerintem is lehetnek szemléletbéli különbségek.
Ha szerelmi lenne se volna büntethetô, az elsô három válaszoló rosszul tudja. Még a szexuális együttlét sem volna büntethetô (bár azt hiszem, hogy csak olyan, amiben nincs konkrét penetráció, csak petting), az egyszerû kapcsolat meg pláne, hogy nem büntethetô.
Mivel odaírtad, hogy nem feltétlenül szerelmi, így gondolom nem tudod, hogy barátság-e vagy több. Szerintem ezt megbeszélheted vele.
Mondjuk nem tudom, hogy mennyire van közös témátok, de, ha jól elvagytok, akkor nincs akadája semminek.
"Még a szexuális együttlét sem volna büntethetô"
de. 14 év a beleegyezési korhatár Mo-n
Nem. Ahogy korábbi válaszomban írtam, 2013 óta amennyiben az idősebb fél 18. életévét nem töltötte be, úgy 12 év a beleegyezési korhatár. Amennyiben az idősebb fél elmúlt 18, akkor 14.
Megjegyzem, számomra is furcsa, hiszen, amennyiben például a fiatalabb a mai napon tölti be a 12. életévét, míg az idősebb a 17.-et, a cselekményük egy évig dekriminalizált. Majd, miután az idősebb fél betölti a 18-at, így évig szexuális visszaélést követ el.
Ettől függetlenül a kérdés véleményem szerint továbbra sem erre irányut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!