Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Úgy érzem tönkre fog menni a...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem tönkre fog menni a kapcsolatom. Mit tegyek? Kérlek olvassátok végig és mondjátok el a ti szemszögetekből hogy mi a gond.

Figyelt kérdés

Előzmény:Átkerültem egy olyan gimnáziumba ahol az osztály borzasztó és elkezdtem kételkedni önmagamban,elkezdtem keresni a hibát magamban,hogy csendesebb lettem.Megijedtem hogy megváltoztam és nem tudok már beszélgetni emberekkel mert eddig nyitott voltam szociális és barátságos.Az általános sulis barátnőmmel tartottam a kapcsolatot.Neki lett egy csapata és én is csatlakoztam hozzájuk.Elkezdtem helyrejönni.Ott ismertem meg a jelenlegi barátomat.Észre se vettem hogy órákon át,hónapokon át mennyit beszéltem vele.Amíg az osztályomban egy csendes félénk buta lánynak láttak és kinéztek,addig a csapatban mindenki látta az igazi énemet.Eljött a nap amikor a barátommal összejöttünk.De megijedtem.Hogy én így mint buta csendes leány nem vagyok kapcsolatba való úgyhogy eldöntöttem,hogy elrejtem előle hogy mi a bajom.

Azóta minden megváltozott.A beszélgetéseink szárazak,egész nap rettegek hogy mikor ír és hogy fog lezajlani a beszélgetés,ügyetlen,önállótlan vagyok a barátom előtt.8 hónapja vagyunk együtt,de nekem ez a 8 hónap arról szólt hogy minél hamarabb csak legyek újra az "általános iskolás énem" .Nem tudom hogy csináltam eddig mindent,nem tudom mit akarok,hogyan vagyok önmagam.Rettegek.Én már nem tudom mit tegyek.Kérlek mondjátok el a ti szemszögetekből minek látszik ez az egész.Kérlek ne írjázok,hogy beszéljem meg a barátommal,hogy így érzek.Elmondtam neki nem változott semmi.Ez rólam szól,bennem van valami seb.

2020. márc. 17. 15:59
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ne akarj megfelelni, csak csináld amit szeretnél. Mondd ki azt amire gondolsz. Tegyük fel, csend van együtt vagytok, eszedbe jut valami, azt csak egyszerűen mondd ki. Lesz ami lesz. Gondolkodj kevesebbet a rossz dolgokon, főleg azon, aminek nincs is alapja.

Amikor valami rosszra gondolsz, gondolj egyből valami jóra. Parancsolj magadnak.

2020. márc. 17. 16:39
 2/2 October15 ***** válasza:

Írtam egy pü-t pár kérdéssel.

De hogy valami haszna is legyen a GYK-nak a tényleges válasz részét bemásolom:

" Nyilván az új osztályodban kapott visszajelzések rendesen odatettek az önértékelésednek és önbizalmadnak de ettől még a személyiséged nem változott meg nyugi. Mármint attól hogy lenéznek valamiért még nem lettél semmivel sem kevesebb mint általánosban csak éppen szorongsz amiatt, hogy mások mit fognak gondolni rólad. Régen ez nyilván nem volt meg mert a környezetedtől nem olyan visszajelzéseket kaptál ami miatt kialakult volna. Nem tudom hány hónapos / éves távlatról beszélünk de a személyiségfejlődés azért mégis csak úgy működik, hogy egy x-edikes gimis lány személyisége fejlettebb lesz mint egy általános iskolás lányé szóval amiatt nem aggódnék. Persze az osztályodban tapasztaltak miatt sérültél de ez nem olyan dolog aminek feltétlenül ki kellene hatnia a kapcsolatodra, barátaidra. Attól hogy valakitől negatív visszajelzéseket kapsz még nem jelenti azt, hogy azok meg is állják a helyüket, sőt azt sem feltétlenül hogy az illető szerint megállják, azt meg pláne nem hogy más is így fog rólad gondolkodni szóval ezen nincs mit rejtegetni, görcsölni. Jó persze ez nyilván nem ennyire egyszerű de legrosszabb esetben is ha vége a giminek / elmész egy másik suliba / osztályba akkor idővel helyre rázódik ez a szorongás. + A te korodban meglepően gyorsan tud fejlődni az ember személyisége szóval hosszú távon nincs mi miatt aggódnod, már ha nem zárkózol be mások előtt azért mert van 1 környezet ahol bántanak. Nyilván benne lehet ragadni de nem úgy tűnik hogy esetedben ez fennállna mert azért bizonyos szintig sikerült külön választanod a két közeget."

2020. márc. 17. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!