Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Miért csodálkozik mindenki ha...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért csodálkozik mindenki ha nem találják az igazit ha csak a haszon miatt szeretnek?

Figyelt kérdés
Szerintem az a probléma hogy az embereknek van egy adott elképzelése és elvárása hogy milyen legyen az igazi. Az elképzelés lehet abbszurd, az elvárás pedig túl nagy. Szeretni pedig nem lehet haszonért. A szeretet azt jelenti hogy a másiknak oda adom magam. Legyen az a barátom, testvérem, családtagok stb... A szerelem és a szeretet az két különböző dolog mivel: A szerelem az egy mulandó érzés a szeretet pedig egy ígéret, hogy akkor is melletted leszek ha már te nem szeretsz és akkor is képes leszek lemondani magamról ha az nekem nem éppen kényelmes vagy áldozattal jár. Ezért képesek az emberek azt is szeretni ha ezt a másik nem igazán viszonozza. Egyébként a magyar egy nagyon érzelmes nyelv és egyébként nagyon gazdag is, hiszen nem sok nyelvben különböztetik meg a szerelmet mint érzést a szerelemtől. Mashol a szerelem szó helyett is szeretet van, nekünk meg van rá egy saját szavunk is tessék büszke lenni rá hogy ilyen érzelmes gazdag nyelvünk van. Persze más nyelvek sem szegények. A szeretetet mint döntést és igéretet eredményezheti az igaz szerelem érzése, de csak akkor szeressük a másikat ha az örökre szól, akkor is ha ő már nem fog vagy nem lehet mert különben ezt úgy hívják hogy más érzésével játszani. Ha annyira nem bírsz a farkaddal akkor éld ki magad de, ne mond hogy szereted ha nem igaz. Kevesebb sérelem, pozitívabb életviszony és kevesebb szakítás lenne így illetve kívánok mindenkinek!

#szerelem #szeretet #érzésel
2020. jan. 18. 20:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Nos én nem vagyok ilyen és attól hogy neked most összetörték a szived ne ide írogass és általánosits.

Ez a magyar nyelv meg túl van tolva.

2020. jan. 18. 20:40
 2/3 A kérdező kommentje:
3 éve komoly kapcsolatot tartok egy lánnyal, és egyetlen pillanatra sem bántam meg.
2020. jan. 18. 20:41
 3/3 A kérdező kommentje:
Egyébként ha nem lenne túltolva nem tudnád ilyen választékosan kifelyezni magad.
2020. jan. 18. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!