Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Párkapcsolatok » Ti mennyire tűritek, ha...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mennyire tűritek, ha alkoholt fogyaszt a párotok?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a párommal 4 éve együtt vagyunk. Én olyan családból származom, ahol fogyasztunk alkoholt, de csak ünnepekkor, és keveset. A párom családja már másképpen áll ehhez a dologhoz. Az apukája alkoholfüggő, és a testvérei is szeretnek iszogatni, de ők még nem függők. Én ezt nem nézem jó szemmel náluk. Nem tudom megérteni hogy amikor csak egy sima hétvége van, miért kell inni?! Vagy amikor valami munka van náluk, ahhoz miért kell az ital?! Ezt számtalanszor mondtam is neki, hogy nem szeretem, de erre a válasza mindig az, hogy én őt ne akarjam irányítani, ő nem lesz papucs. Majd jön az, hogy addig ne szóljak bele, míg nem viselkedik gázul. Viszont, nekem ezt nagyon nehéz tűrnöm, mert félek, hogy ebben a közegben, ő is alkoholfüggővé válik, és ezt is mondtam már neki. Viszont azt veszem észre, hogy nem nagyon hallgat rám, mert az már "papucsság" a szemében. Tanácstalan vagyok, hogy most én reagálom túl a dolgokat, vagy tényleg nem jó ez így, ha egy sima hétvégén is isznak? Általában ami előkerül az a pálinka, 2-3 pohárral, whisky 3-4 pohárral..

A válaszokat, illetve a véleményeket, tanácsokat előre is köszönöm!

Én 19/L

Ő 19/F

2020. jan. 3. 15:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

Ez iszonyat.

Egy férfinél ez szégyen.

Régen, ha egy férfi iszákos volt, munkát se kapott.

Nagypapám mesélte, és megmutatta a gyerekkori tankönyveit, amelyben ezekről szó volt!!!

2020. jan. 3. 16:19
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát igen, eléggé rossz..
2020. jan. 3. 16:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A párom nekem is hasonló. Azt vettem észre rajta, hogy nagyon társaságfüggő hogy mit iszik. Most szilveszterkor is ivott több féle italt, mégsem történt semmi. A falusi családjánál meg félóránként kell inni pálinkát. Abból iszik kettőt meg rá egy sört és már meg is bolondult. Az ő apja is alkoholista volt.

Ne akkor beszélj vele, mikor már elkezdett inni, hanem inkább még az összejövetel előtt próbálj megegyezni vele, hogy miből fog inni és mennyit.

2020. jan. 3. 20:19
 14/16 anonim válasza:
100%

Nem is lenne azzal bajom, ha mondjuk egy szórakozó helyen, ha elmegyünk, ott beiszik, mert ott ez jobban helyén van. De egy bálban, vagy családi összejövetelen, nem az a fontos, hogy annyit igyon az ember, hogy már érezze, hanem hogy megtisztelje az eseményt egy itallal. És én a szüleim előtt is gáznak érzem, amikor sokat iszik, mert ez milyen képet mutat már róla..

Nehéz helyzetben vagy, de értelmes lánynak tűnsz, és szerintem előbb, vagy utóbb, még ha hosszú procedúra árán is, de meg fogod találni a megoldást.

A lehetőségek tárházát már leírták előttem, de pár gondolat tőlem is:

- Az alkohol egy mennyországtapétűjú, díszcsomagolásba rejtett ösvény a pokolba.

19 évesen, ha már rutinszerűen iszik, akkor leginkább az okát kell tudni. Mármint hogy lelki, vagy megfelelési kényszer, társaság gyanánt.

- Szerintem nincs azzal baj, hogyha az ember tudja tartani a mértéket (ami amúgy elég nehéz, de nem lehetetlen)

Mert sok jó élményemet köszönhetem beülős helyseknek, társaságban, amit ha úgy volt nem kevés alkohollal ünnepeltünk meg, ráadásul ez a generáció ilyen, ezt sajnos el kell fogadni.

- Ha ő az első kapcsolatod ami komoly, akkor itt van egy nagyon erős szál kettőtök közt, és mint írtad, jól kijöttök, ha józan állapotban van.

Az ittas emberrel való igaz, hogy nehéz szót érteni, mert olyan érzéseket, és önreflexiós érzeteket vált ki belőlük, amire sokan esküdöznek, hogy mint ittas ember, úgy őszinte is, hát ez sajnos nem mindig így van, mert igen is, van aki hülye lesz tőle.

- Néha kikapcsolni jó, de visszakanyarodok a mértékhez, az ő esetében nem jó.

- Jaj drágám, nem hinném, hogy papuccsá tennéd azzal, ha nem inna, ez megint egy olyan egomán férfi berögződés...semmi köze egymáshoz a kettőnek, nem ettől függ, az urad rosszul gondolja ezt.

- Abban maximálisan igazad van, hogy a szüleid nem nézik jó szemmel, és csak egy iszákos "férfit" látnak benne, és hogy ez gáz.

Ráadásul jogosan, látván a lányuk egy ilyen emberrel van együtt. Mégha te hivatkozol a józan állapotára, se lehet olykor a szülőket meggyőzni arról, hogy ő bizony egy jó ember.

Szerintem mindkettőtöknek kell nyitni a másik felé, mert téged ez zavar, adott a probléma, őt is zavarja valami, mert nem iszik ennyit egy ember, ha nincs valami lelki problémája.

Úgy kell nyitni egymás felé, hogy te meggyőzöd arról, hogy ne igyon ennyit, cserébe segítesz neki bármiben, mint párja/szerelme.

Szerintem ez így helyes, sok szerencsét neked. :)

2020. jan. 6. 10:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Kezdj el te is inni... ettől meg valaki nem alkoholista, beszélsz itt hülyeséget... nem értem miért nem fér neked ez bele? Ha nem részeg, nem bánt, ez is egyfajta kikapcsolódás, és rajta áll, hogy alkoholista lesz e. Az én szüleim sem isznak, de én igen, mert megkaptam egy rangos pozíciót és ahhoz hozzátartoztak a bulik stb... és a mai napig tartoznak.. Nem vagyok reszeg csak iszok.. ennyi bele fér...!Fogadd ezt el... ritka pasi az aki nem iszik! Tundérvilágban élsz
2020. jan. 6. 13:43
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ kedves #14-es. #15-ös nem is mondtam azt hogy alkoholista, csak azt, hogy félek, hogy az lesz. Engem a szüleim nem így neveltek. Nekik is alkoholista szüleik voltak, ezért ők tudják milyen. Nem vetem meg az alkoholt nyilván, én is szoktam koccintani. De amikor már a szüleim előtt beiszik, szerintem az gáz. Ha én tenném ezt, az ő szülei előtt, kb. mindennek le lennék hordva.
2020. jan. 6. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!