Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan nehéz érdeklődni...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan nehéz érdeklődni és visszakérdezni?

Figyelt kérdés

Ez a dolog engem nagyon nagyon rég óta foglalkoztat engem szóval most ezt muszáj hosszabban leírnom és kifejtenem mert egyszerűen nem tudom erre a választ és aki esetleg nem találkozott ezzel a jelenséggel (úristen mondjatok el 3 miatyánkat ha tényleg új az amit mondok és legyetek hálásak) az is tisztán lássa a problémámat...

Tehát nagyon sokszor találkozom azzal a jelenséggel, hogy az az ember akivel beszélgetést folytatok konkrétan ember számba sem vesz. Ez nem csak interneten hanem élőben is tapasztaltam! Azok az emberek akit ismerek VAGY beszélgettem vele erős 85-90% teljesen érdektelen! Nem képes visszakérdezni, BÁRMIRE!

Kezdjük mondjuk az ismerkedésnél (élőben/neten mindegy) mondok mindkettőre példát ne aggódjatok ;) Neten lehet sokféle képen ismerkedni, de szerencsém volt anonim és olyan helyen is ahol egyből tudták ki vagyok. Mindkettőnél ez a dolog fennállt (pedig ahol látott már megvolt a vonzalom szóval mint gondolnátok nem azért ilyen mert le akar rázni, mert sokan ezzel indokolnátok előre tudom :D)

Hogy "én kérdezzek tőle mert ő így nem tud magáról beszélni" NEM INTERJÚSNAK KÉSZÜLÖK! Eleve felteszek egy kérdést és erre nem tud válaszolni és elvárja még több kérdést tegyek fel... Mikor ő EGYET SEM tud! Majd ha jobb napomban talál akkor kérdezek tőle valami/bedobok egy témát DE NEM TUD VISSZAKÉRDEZNI! Ő válaszolt a kérdésre és jól végezte a dolgát! :D Hihetetlenek vagytok de tényleg :D Egyszer egy ilyen emberrel nagyon jól elszórakoztam :D Rengeteg kérdést tettem fel neki és kb mindent tudtam róla de ő egyetlen egy kérdést sem tett fel nekem és rólam semmit sem tudott :D És a frászt hoztam a csajra és tök bepánikolt, hogy egy ismeretlennel beszélget és mindent tud róla ő meg semmit rólam és letiltott :DDDD Pedig ha minden kérdésemre vissza kérdez kölcsönös lett volna az ismeret :))) Hihetetlen de tényleg :D

Élőben pont a héten volt a legfrissebb ilyen esetem (az a baj ez tényleg mindennapos már :D) Egymás mellett ültünk (ismeretlenek még, mindketten újak vagyunk) és én kezdeményeztem beszélgetést szünetben, rengeteg apró dologra rákérdeztem és válaszolt is rá de ennyi :D Egyetlen egy kérdést sem tett fel :D Kérdeztem mindent, megjegyeztem rengeteg dolgot és csak nevetett meg bólogatott :D Egyszerűen nem értem miért olyan bonyolult egy "és te?" vagy "veled mi a helyzet?" et kinyögni????

Vagy akkor legyen benned annyi gerinc és mondd azt, hogy nem szeretnél beszélgetni! De ez a legaljasabb módszer de tényleg! Ha nem érdekellek, nem vagy rám kíváncsi akkor miért??? Én próbálok kedves lenni, barátkozni, megismerni a körülöttem lévő embereket, beszélgetni de egyszerűen annyira egyoldalú minden egyes alkalommal :D

(Most nem tudom kinek, hogyan jött le ez az egész de valahol fiú valahol lány, valahol barát, valahol komoly ismerkedési szándék volt! Főleg ahol munkatárs, iskolatárs helyzetben vagyunk és nem ártana jó kapcsolatban lenni, hogy gyorsabban teljen az idő miért nem lehet kedvesnek és jófejnek lenni? Ha nem is érdekel kérdezz vissza! Ha egy olyan ember olvasná akire ez igaz és változtatni akar mert kevés barátja van!)

Facebookon látom, hogy írják ki a lányok, hogy unatkozzanak és írjanak de ne ragadjanak le a szia mizunál! NA MONDOM OKÉ! Ez nekem szól, végre valaki aki megért és hasonlóan agyvérzést kap ettől és a semmitmondó "szia mizu semmi és veled semmi" (kérdőjel természetesen nem kell pff) Ráírok nagy lelkesen erre a leányzóra és valami szöveggel (akár ezzel a fentebbi szöveggel, hogy leírom a véleményemet erről a szia mizuról ) Kapok egy olyan választ, hogy "aha" vagy "na az jó" Szóval így wtf! Vagy kérdezek valamit és a szokásos módon válaszol és ennyi volt :D Nagyon unatkozhat ha annyira nem képes, hogy érdeklődjön és kialakuljon egy beszélgetés :D

Gondolkodjatok el ezen! Hogy ha ti is ilyenek vagytok vagy szoktatok ilyet csinálni, hogy változtassatok ezen! Kevés barátotok van? Csak felszínesek? ÉRDEKLŐDJETEK! KÉRDEZZETEK! ÍRJATOK RÁ! HOGY VAGY? MINDEN RENDBEN? HOGY TELT A HÉTVÉGE? KEZDEMÉNYEZZETEK BESZÉLGETÉST!

Vagy ha valaki megteszi ezt viszonozzátok! Legyetek részletesek, ne egy "jó volt a hétvége és neked?" Emelj ki valamit, "nagyon jó volt MERT .... és neked?"

A mai világban annyira elkorcsosulunk és kihal a kommunikáció! itt is olvasom mennyi ember él egyedül és szomorú meg depressziós. De tesztek is ellen? Ha valaki érdeklődik viszonozd? Teszel, hogy kialakuljon egy barátság? Vagy csak úszol az árral és minden erőbefektetés nélkül reménykedsz a győzelemben?

Milyen érzés lenne ha azt mondja kérdezz tőle és elkezdesz magadról mesélni? (Megcsináltam szintén vicces vége lett :D) Mikor olyan érzésed van el sem olvasta amit írtál neki csak random ír valamit neked? Ezek olyan okok ami miatt hanyagolhatnak az emberek! Ha nem is teszel azért, hogy megtarts ezeket az embereket ne is lepődj meg ha egyedül vagy és nem szeret senki, mert te sem mutatod ki az érzéseidet és nem teszel azért, hogy megkedveljenek és később AKÁR ŐK ÍRJANAK mert annyira jó volt veled beszélgetni :)

Vannak még hozzám hasonló emberek? Akiket ezek kiidegelnek és félnek soha nem találnak egy olyan társat/partnert amilyen én vagyok? Ti, hogy bírjátok? Találtatok már olyan embert aki vevő ezekre és emberszámba vesz? Ha esetleg te ilyen vagy remélem elgondolkodtattalak ezzel a kis szösszenettel :) A kapcsolatok kialakulásához a kommunikáció a legfontosabb, enélkül meg vagy lőve :)

De tényleg, bármilyen nemű kommentet szívesen várok, nagyon foglalkoztat már ez a téma egy ideje szóval ne tartsátok magatokban amit mondani szeretnétek! Kíváncsi vagyok több nézőpontra is!

18/F

2019. febr. 17. 13:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan lány vagyok, de sokszor tapasztaltam már ezt. Gyakran járok rajz, és tanulmányi versenyekre, ahol mindig meg szoktam próbálni barátkozni,de a legtöbbször tényleg nagyon egyoldalú a beszélgetés, persze ilyenkor általában betudom annak, hogy biztos izgulnak.

De például nemrég voltam iskolákat látogatni, és ott például az egész csoport egyedül volt. De komolyan! Ott álltunk egymás mellett vagy tizen, és senki nem akart beszélgetni. Azon a napon egyetlen lánnyal tudtam csak normálisan, tartalmas elbeszélgetni.

Összességében nem tudom miért lehet ez, mert én még félénkebbenek is nevezném magam, de szeretek új embereket megismerni.

Biztosan vannak olyanok is, akik nem szeretnek csak úgy, random emberekkel beszélgetni.

2019. febr. 17. 13:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Mint írtam ezek nem mind lányok, de ha nagyon erre akarsz célozgatni igen, több a lányon tapasztaltam ezt. Mivel ismerkedésnél ez sokszor elő jön.

Igazból a legjobb barátaimon kívűl (akik nem véletlen lettek azok, ők olyanok mint én és értelmesen el lehet velük beszélgetni bármiről és abszolút ugyan ilyen véleményen vannak mint én) igaziból 1-2 embert tudnék felsorolni akit vagy interneten vagy valahol külsősként ismertem meg és a mai napig jól elbeszélgetünk és ÉRDEKLEM ŐT! Minden hátsó szándék nélkül természetesen :)

Elég nehéz így kapcsolatot kialakítani, akár barátság akár komolyabb (nem is sikerült még pont emiatt mert én egy ilyen ember mellett nem tudnék kapcsolatban élni aki ennyire le se szar...) Remélem nem egy őskövület vagyok aki "vok" és "k" meg ilyesmi nyelvezeten kommunikálnak és egyszer megtalálom azt a nőszemélyt aki a legjobb barátaim képére teljes mértékben megegyeznek a nézeteink. Mert én igaziból egy kapcsolatban a legjobb barátomat is keresem (ez sokaknak furcsán hangozhat...)

2019. febr. 17. 13:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Fhuu jó hosszan irtál:D

Amúgy én is megfigyeltem ezt, a legtöbben ilyenek de van pár ismerősöm aki nem az hogy vissza kérdez hanem szokott érdekldni, legyen az fiú vagy lány.

Nagyon régóta ismerek egy személyt, akivel már nem vagyok annyira jóban de vele egyáltalán nem tudok kinyilni, vagyis mindig én szoktam beszélni..ő meg csak néz engem..miközben visszakérdezhetne vagy elmesélhetné ő is a napját. Ezért nem is szeretek vele találkozni, de valamikor muszáj mert együtt megyünk a tömegközlekedésen és ez engem annyira irritál. Tudom, hogy nem én vagyok a baja, de azért mégis megpróbálhatna beszélgetni, jó nem társas lény igazá de akkor is..mi lesz később vele..nagyon nincsenek barátai, csak egy aki elég értelmes. De ő se szokott nagyon beszélni, csak akkor amikor már érzi hogy milyen kellemetlen már a helyzet és oldania kell a feszkót.

A mai társadalom szerintem nehezen nyilik ki igy ebből a szempontból. Régebben mindenki mindenkivel barátkozott, most meg mintha mindenki fenn hordaná az orrát vagy nem is tudom :D fura az egész.

Én is igazából úgy vagyok vele én magam, hogy nehezen nyilok meg mások előtt és csak azzal tudok normálisan elbeszélgetni akit már rég óta ismerek, szóval ahhoz kell egy idő de lehet hogy akkor meg a másik megunná mert türelmetlen. Nem vagyok amúgy az a nagy beszédes lány sajnos, pedig mindig is akartam volna. A baj velem az, hogy unalmas vagyok. Hiába próbálkozom, a másik az le se xar. xD mert nem válaszol vissza

de egy másik osztálytársam meg állandóan beszél és én meg nem is igazán tudok mit mondani.

Nálam még az is a probléma hogy nem igazán tudom kifejezni magam. Pl. meg van a gondolatom, de nem tudom azt elmondani a másiknak, elmagyarázni. Meg mindig attól félek, hogy ha esetleg lesz valakim, akkor hogy fogunk társalogni, biztos megfog majd unni. Mindig ezek jutnak eszembe. Mert ha nagyobb társaságba vagyok, akkor oké, de ha mondjuk csak 2en vagyunk, akkor már nehezebb a szitu számomra.

2019. febr. 17. 13:40
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát én is abszolút a te véleményeden vagyok kedves kérdező.

Elég sokat tapasztalom én is hogy az emberek csak nagyon ritkán kérdeznek vissza bármire is. Ezért nagyon kellemetlen egy olyan társalgás amiben csak az egyik fél van aktívan jelen. Bár nekem több olyan barátom van akivel tartalmasan el lehet beszélgetni, sok tapasztalatom van az ellenkezőjéről is. Nem is nagyon értem hogy aki nem akar kommunikálni azt hogy várja el hogy a másik megnyíljon előtte vagy komolyan beszéljen hozzá. Az ilyen emberek ellen sokat nem lehet tenni, egyszerűen annyit hogy tovább keresgélsz. Remélem megtalálod akit keresel 😊

16/L

2019. febr. 17. 13:51
 5/7 anonim válasza:

Én is így szoktam járni a Messengeren például vagy a chat.hun is kérdezek aztán általában a beszélgetésnek vége is lett mert a lány vagy nem akar érdeklődni irántam vagy nem tudom mi a gond.

Számomra már unalmas és fárasztó folyton én kérdezek mindig valami újat de a másik fél nem fog kérdezni semmit magától ha én várok egy kérdésre ez így nem fer beszélgetés hogy folyton én agyaljak Ő meg csak válaszol és annyi.

Általában azt választ kapom hogy nem tudom mit kérdezek.

Hát hihetetlen akkor egyáltalán minek van fent beszélgető oldalon ha lusta beszélgetni akkor inkább jobban teszi ha tévét néz annak nem kell válaszolni.

2019. febr. 17. 14:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Velem is pont ugyanez van. Főleg a neten tapasztaltam, hogy kérdezek valamit, válaszolnak, de nem kérdeznek vissza. Ha meg élőben visszakérdez az illető, látszik rajta hogy nem szívesen teszi. De ha nem akar beszélgetni, igazán mondhatna valamit hogy bocsi nem érek rá, vagy nincs kedvem. Illetve még itt tapasztaltam, hogy pár mondat után eltűnnek azok akikkel beszéltem. Engem is zavar, hogy sok emberrel nem lehet beszélgetni hosszabb ideig.
2019. febr. 17. 19:13
 7/7 anonim ***** válasza:
82%
Ááááh embeer. :D Nagyon jó motivációt adtál most. :D Én társkereső alkalmazásokban csináltam ezt, hogy hiába volt "matchem" valakivel, igazából csak az érdekelt, hogy kinek jöhetnék be, szóval nem írtam rá senkire se. És pont minap gondolkoztam azon, hogy b@$zki, nincsen kivel beszélgetnem, alig kommunikálok lányokkal, mennyire rossz már. És éérted fel sem tűnik, hogy nem kezdeményeztem egyiknél sem beszélgetést, pedig lett volna lehetőségem, sőt még most is van. Úgy látom én is eme kretén társadalom szerves része vagyok, pedig tudom, hogy nem jó ilyen zárkózott típusnak lenni. Holnap azt hiszem nyitottabb leszek, most pedig megyek és elmondok 3 miatyánkot. Köszönöm haver! :D
2019. febr. 18. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!