Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy oldjuk így meg az együtt...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy oldjuk így meg az együtt alvást?

Figyelt kérdés

Szóval 1 hónapja vagyunk együtt és szeretnénk együtt aludni, nála nem tudunk mert az öccsével egy szobában van meg másért sem..

Szóval csak nálunk tudnánk

Az idáig oké, de nekem emeletes ágyam van..

Szóval 1 személyes és hát eléggé mozog ha mocorgok vagy forgolódok

Aludjunk a földön vagy próbáljuk meg így? Ti mit csinálnátok?

16/l 17/f

2017. aug. 10. 22:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
#9: Fő a bizalom,ugye?
2017. aug. 11. 10:07
 12/17 anonim ***** válasza:
23%

Ha az én lányom lennél, és hazudoznál, én meg rájönnék, míg be nem töltöd a 18-at SEHOVÁ nem mehetnél.

Ennyi. Persze, hogy nem engedném meg, hogy felhozd aztuális pasidat szinte gyerekként, de a hazugság még úlyosabb a szememben.

2017. aug. 11. 11:17
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

#12-es, akkor ne haragudj, de nem vagy egy jó szülő. Rögtön tiltanád a gyerekednek azt, ami teljesen normális az ő korában. Ráadásul ha nem a Te szabályaid szerint történik valami, nem egy elbeszélgetés lesz belőle, hanem rögtön jön a bünti, had érezze a gyerek, hogy milyen gonosz szülei vannak.

Ebből semmi jó nem lesz, itt romlik meg a gyerek-szülő kapcsolat, és ezután sem fog elmondani semmit, mert félni fog tőle. Inkább nem mondja el, csak ne legyen elzárva a barátaiból, ne legyen megbüntetve.

Egyébként mindenki hazudik a szüleinek, főleg ilyen korban. Nem fognak a szülők mindenről tudni, bármennyire is szeretnék. Ha jó a kapcsolat a szülőkkel, a gyerek el fogja mondani a fontosabb dolgokat. Ha nem, és csak a tiltás meg a büntetés megy, akkor elmondja másnak, a barátjainak, vagy a párjának.

Nekem is volt barátnőm 14-15 éves koromban is már (sokkal idősebb most sem vagyok), de nem tudtak róla a szüleim, csak arról, hogy tetszik a lány.

Én egyébként ha felnőtt lennék és lenne egy 16 éves lányom, azt tuti megengedném, hogy a pasiját elhozza a lakásba, legalább megismerhetném. Még talán az együtt alvással sem lenne gondom, de szexet nem engednék nekik. De ezt sem úgy, hogy megtiltom, hogy együtt legyenek, hanem beszélnék külön a lányommal és külön a fiúval, hogy egyenlőre csak alvás legyen.

Semmiképp nem kettejükkel beszélném meg egyszerre mert ciki lesz nekik a helyzet, és nem akarnám kellemetlen szituációba hozni őket.

Egyébként ha nagyon akarnak, dugnak máshol, nem otthon. Ezt teljesen nem tudod megtiltani nekik.

Szóval csak nyugodtan, megfontoltan, nem kell egyből mindent megtiltani a gyereknek, és nem kell egyből büntetni sem. Én sem voltam büntetve sose, de párszor elbeszélgettek velem a szüleim. Kihívtak a nappaliba, leültünk, és elmondták hogy az úgy nem volt jó ahogy csináltam. Megértettem, tanultam belőle. Így is meg lehet oldani a dolgokat, ebből tanulhatna pár szülő. Sokkal jobbak lennének a gyermek-szülő kapcsolatok, több mindent elmondanának a szülőnek a gyerekek, jobban megbíznának bennük. És többször is hallgatnának a szülőre.

De olyan nem lesz, hogy minden úgy történik, ahogy a szülő akarja.

2017. aug. 11. 17:39
 14/17 anonim ***** válasza:
5%

Kedves 13.#, miután nem sokkal vagy több, mint 15 éves, engedd át a véleménynyilvánítást annak, aki ez ügyben letett már valamit az asztalra és gyereket nevel.

A 12.# azt írta: "HA hazudozni kezdene a lányom". EZT kellene engedni? Vagy a kérdezőt, hogy 1 hónap után összefekszik valakivel, akit alig ismer? Vagy azt, hogy a szülei távollétében beenged a lakásba valakit? Titkolózik, hazudozik, soroljam még?

AKKOR legyen szó jogokról, ha felelősséggel és megfelelő ítélőképességgel párosul. De amíg tisztába kell tenni a dolgaitokat, addig kell az a szülő, még ha meg is tilt nektek ezt-azt. Előbb nőjetek fel!

2017. aug. 11. 21:09
 15/17 anonim ***** válasza:
86%

#14-es

Nyilván mivel nincs gyerekem, nem lehet véleményem a témában. De szeretem ezt a felfogást.

De pont azért lehet véleményem, mert én is gyerek vagyok, és a másik oldalról látom a dolgokat, a gyerekek szemszögéből. Tudom, hogy hogyan gondolkoztam 15-16 évesen, és a mai 15 évesek hogyan gondolkoznak. Nagyon szűk látókörű vagy, ha ezt sem ismered be.

Nem arról van szó, hogy engedd vagy tiltsd a hazudozást, hanem arról, hogy ezt nem tudod így kontrollálni. Ha ilyen hozzáállással ilyen hangnemben nevelsz gyereket, hazudni is fog, és azzal, hogy "tiltod" csak rosszabb lesz a helyzet. Van több ismerősöm, akik ennyi idősen együtt aludtak mással (akár 2 barátnő, akár egy fiú és egy lány, mint pár) és semmi gond nem volt belőle. Szüleik megengedték, ennyi. Nem volt belőle soha semmi gond.

Ha a szülő megértené a gyerekét, ismerné a gyereke felfogását, haladna a korral, nem lenne ciki a szülő a gyerek barátai előtt, akkor a gyerek is szívesen beszélgetne a szülővel, és elmondaná neki a dolgokat, nem hazudna.

De vegyünk egy példát. Adott 2 szülő 2 16 éves lány gyermekkel, akiknek van barátjuk és együtt akarnak aludni a sráccal.

Az egyik szülő eltiltja a gyerekét a fiúktól, mert még túl fiatal, nem való az neki. Nem lehet barátja, nem mehet el kettesben egy fiúval sehova, nem hozhat haza egy fiút. De a lány nem tud parancsolni az érzéseinek, kíváncsi, és szeretne együtt aludni a barátjával. Mivel a szülő tiltja, és a gyerek tudja, hogy büntetés lesz belőle, de minimum eltiltják őket egymástól, nem mondja meg a szüleinek. Helyette a tudtuk nélkül titokban "fekszenek össze".

A másik szülő beszélget a gyerekével, halad a korral, nem büntet, nem tilt, helyette tanácsokat ad neki. A gyerek el meri mondani, hogy van barátja, a szülő ez ellen nem igazán tud tenni semmit, megengedi, hogy ott aludjon a srác, lefekvés előtt tud beszélni is még velük. Ha valami baj van, a szülők ott vannak a másik szobában.

Na, melyik a jobb?

A gyerekeknek is vannak érzéseik, van véleményük. Meg kéne hallgatni őket, és talán egy kicsit előrébb tartana a világ.

És visszatérve egy másik problémára: A szülők nem fognak tudni a gyerekük minden problémájáról, minden titkáról, bármennyire is akarják. A gyerek igenis fog hazudni a szüleinek, fog titkolózni. Ezt később bevallják majd, ha a szülők jól állnak a dologhoz, és a gyerek tudja, hogy nem kap érte semmit, nem lesz belőle ordibálás és szobafogság.

Előbb nőjünk fel... Nem, előbb a felnőtteknek kéne felnőtt módjára viselkedniük :) Ha ők felnőnek, akkor majd mi is. Persze tisztelet a kivételnek.

2017. aug. 11. 21:40
 16/17 anonim ***** válasza:
6%

15.# Ott tévedsz és mellékvágányra kanyarodsz, hogy az alapod helytelen. A kérdező titokban, a szülők tudta és beleegyezése NÉLKÜL akar együtt aludni! Meg se kérdezi, hogy lehet-e, kihasználja, hogy üres a kégli. Lehet, hogy előre tudja a választ, DE MEG SEM KÉRDI! Nem véletlen, hogy a fiúéknál nem lehet! Normális szülő azt mondaná, amit én is: túl korai 1 hónap után.

A hazudozásról írtam és most is erről van szó, nem pedig a szülői képességeimről. Ha tanácsra van szükségem, majd kiírok a Gyakorira egy kérdést, aztán válaszolhatsz.

Nem kell kisregényt írni, a kérdező is írta, hogy NEM TUDJÁK a szülei.

2017. aug. 12. 00:45
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
#15: Egy tini regényt írhatnál ezzel a sok nyakatekert gondolatmenettel meg túlgondolással 😁 Nem mondom,hogy az egész hülyeség, de nem ez a real world,majd megtudod.
2017. aug. 12. 09:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!