Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan nyissak újra mások felé?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan nyissak újra mások felé?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Soha nem ismerkedtem, ennek több oka is volt, de a legfőbb az az önbizalomhiány. Ez változott, lefogytam, edzek, jött önbizalom is és az utóbbi 1-2 évben kezdtem el ismerkedni.

Alapvetően mindig is azt az elvet vallottam, hogy ezt nem keresni kell. Nem kell erővel egy kapcsolatba belemenni, mert annak sosem lesz jó vége. Haverok hatására kezdtem el, és azért, mert rájöttem, hogy nem várhatom a sült galambot örökké.

Ez az időszak alatt volt 1 lány, akivel nagyon közel kerültünk egymáshoz, kapcsolatban is voltunk, viszont ez nagyon rövid ideig tartott.

Röviden annyi a sztori, hogy amint "megkapott", utána 180°-os fordulatot vett és még csak találkozni sem akart. Nyilván észbe kaptam, és mihamarabb véget vetettem ennek, mert ennek jó vége nem lett volna.

Viszont ez azóta is hatással van rám. Ő volt az első, akit szerettem, és pont ezért ért nagyon rosszul ez az egész. Megbíztam benne, nyitottam felé, és kb teljesen átvert.

Azóta senkinél sem "próbálkoztam". Mindig az játszódik le a fejemben, hogy "Mi van, ha megint ugyanaz lesz?" Tudom, nem minden lány ugyanolyan, de jogosan van bennem ez a félelem.

Időt szentelek az ismerkedésre, megbízok valakiben, nyitok felé, és a végén átver.

Hogyan tudnék ezen túllépni?

2022. nov. 1. 18:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, és meg is értem, hogy benned van ez a félelem, hasonló helyzetben voltam én is. Én azt tudom tanácsolni, hogy csak szépen, apránként, fokozatosan kell mindent kialakítani. Megéri óvatosnak lenni, de túlzasba sem szabad vinni. Szerintem először kezdj egy egyszerű beszélgetéssel, aztán kialakul a barátság, és lehet, hogy utána a többi. Egyébként pedig egyetértek a gondolatmeneteddel teljes mértékben. Egyébként hidd el, hogy ez majd magától ki fog alakulni egy bizonyos idő után, hogy újra nyitni fogsz. De annak már örülök, hogy az önbizalomhiányod változott. :)

Remélem, hogy valamit tudtam segíteni! L

2022. nov. 1. 19:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is. Lassan kell haladni. És ami a legfontosabb, hogy adni kell időt arra hogy kialakuljanak a dolgok. A kapcsolat nem állhat abból hogy te is szép vagy, én is tetszem neked, és akkor kapcsolatban vagyunk. Az érzéseknek ki kell alakulni, főleg akkor ha így állsz hozzá, hogy kapcsolatot keresel. Akkor ott még nincsenek érzelmek. És hívhattok bármilyen maradinak, addig nem kell és nem szabad elmélyíteni a kapcsolatot, míg az ember nem érzi amit kell. Mert így nem leszel kihasználva, lelkileg összetörve. Igenis reálisan kell ezt látni mert nem minden emberrel lehetséges ez. Ne annyi legyen a kapcsolat hogy összejöttünk s azt csináljuk amit a párok szoktak aztán jó az úgy jön a következő. Aki érdemes rád az megvár. Szerintem is, fokozatosan
2022. nov. 2. 01:50
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem továbbra is szorongás a gond.

Korábban a súlyod miatt szorongtál, azt leküzdötted, aztán jött egy csalódás, és most amiatt szorongsz, és azért nem tudsz nyitni.

Tök mindegy, mi a szorongás tárgya, valójában a szorongás a gond.

Persze ezzel egyáltalán nem azt mondom, hogy felesleges volt lefogyni, tök jól tetted, csak abban tévedtél, hogy ez volt a fő problémád.

2022. nov. 3. 06:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem lesz ez minden lánnyal. Azzal a lánnyal nem illettetek össze, de mással össze fogsz. Idő kell, mire megtalálod azt, akivel ugyanazt akarjátok és vonzódtok egymáshoz.

Az az ismerősöd, akiről azt látod, hogy mindig kapcsolatban van, nem válogat. Fontosabb neki, hogy ne legyen egyedül, mint hogy megtalálja, akivel tényleg egymásnak valók.

Szóval menj el barátaiddal vagy egyedül helyekre, szórakozni, dolgozni, és ha követed az érdeklődési köröd, a saját utadon mész, ahol önmagad vagy, találkozni fogsz a hozzád illővel.

Mindenkit utasítottak már el és nem mindig azért, mert nem elég jó. Amikor ismerkedsz, ez benne van a pakliban. De az is benne van, hogy valami jó fog kisülni belőle. Szóval próbáld ne magadra venni, ha valaki elutasít, légy hálás, mert nem vesztegette az idődet és így rátalálhatsz a hozzád valóra.

Ha 180 fokos fordulatot vett hirtelen, nézd meg, volt-e valami jel előtte, hogy nem akar többet, meg akart-e valóban ismerni téged, vagy csak felszínes ismerkedés volt.

2022. nov. 3. 07:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan érzek.

Már azt hittem, hogy összejövünk, erre az utolsó utáni pillanatban meggondolta magát, és elég csúnyán dobott.

Részemről nem is (csak) a szorongás a probléma, hanem a bizalom hiánya.

Hiszen, mondjuk ki, a fiatal lányok általában kelendőek. Bárki, bármikor elveheti a józan eszét, elhagyhat egy jobb pasiért.

2022. nov. 3. 11:45
 6/8 anonim ***** válasza:

ma 11:45

Ez mindig is így volt. Legalábbis a 60-as évek óta. Nyafogás helyett tegyél azért, hogy jobb pasi legyél.

2022. nov. 3. 11:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Tudod ki a francnak van kedve állandóan azon görcsölni, hogy mikor hagy el a másik...

2022. nov. 3. 13:21
 8/8 anonim ***** válasza:
49%

Nem is kell. Ha úgy vagy kapcsolatban, az régen rossz. Ez azért van, mert se magadban, se a másikban nem tudsz bízni, de akkor valóban alkalmatlan vagy párkapcsolatra, és úgy jobb is, ha még nincs.

Ellenben ezen lehet javítani, csak szembe kell nézni magaddal...

De ha te azt mondod, hogy ehelyett inkább egész életedben magányos akarsz lenni, felőlem legyél egész életedben magányos.

2022. nov. 3. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!