Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Megfelelő beszélgetés indító...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megfelelő beszélgetés indító lenne ?

Figyelt kérdés

A történet röviden: van egy lány az iskolámban aki nagyon tetszik. Szeretnék vele beszélni de egy jó ideje húzom halasztom a dolgokat. Nagyon ritka ha egyedül látom, általában barátnői társaságában van szünetekben.

A legfőbb probléma hogy nagyon túlgondolom az első leszólítást.

Visszatérve, A "Korábban észrevettelek, és azon gondolkoztam hogy beszélgethetnénk valamikor ha lenne kedved hozzá".

Tudom nem a legkreatívabb, de ennél jobb nem igen jutott eszembe.

Erről a leszólításról szeretnék véleményt kérni hogy, mennyire állja meg a helyét, mennyire működhet ?

Azon is gondolkoztam hogy online keresem fel, de az szerintem egy picit furán venné ki hogy még nem igen beszéltünk. Illetve személyesen jobban eltudnék vele beszélgetni vele online. (Szerintem)

Illetve én 11 osztályos, ő 9 osztályos.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2022. jan. 13. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Normális hogy túlgondolod, amiatt ne aggódj. Félsz hogy mi lesz, ezért kattogsz rajta, de ahogy mondod, oda kell menni.

Amit kitaláltál, szerintem túl óvatos és bizonytalan, nem kezdenék ilyennel. Beválhat persze ha te is szimpatikus vagy neki, csak elég hamar kiteríted a kártyáid. Ő 2 évfolyammal alattad van, te már ismered az egész sulit és az oda járók nagy részét, úgyhogy sokkal jobb helyzetben vagy mint gondolnád.

Például valami olyasmit mondanék, hogy "sziasztok! bocsi, már régóta ide járok, de csak néha szoktalak látni titeket. Idén jöttetek?". Megkérdezed a nevüket, bemutatkozol, görgeted a beszélgetést. Az elején az iskolák és a szakmák tökéletes kezdések, azaz hogy mit terveznek a jövőben, mi érdekli őket. Beszélj az összes barátnőjével, ne csak azzal aki tetszik, majd utána beszéltek külön és elhívogatod kettesben szünetekben, vagy megkérdezed következő szünetben kijön-e x helyre. Legyél mindegyikükkel jófej.

Ha nem akarnak nyitni feléd, vagy dumálgatni, akkor tök mindegy mit mondasz, úgysem lesz semmi. Ha akarnak, akkor kb. tök mindegy mit mondasz, míg normális vagy. Arra persze készülj fel hogy meglepődnek és akár leblokkolnak egyesek, de ha magabiztos maradsz - nem bunkón - akkor nem kéne gond legyen. Általában 1 közülük mindig beszédes, még ha a többi meg is illetődik, azzal nem tudsz mit kezdeni. Kicsit beszéltesd akkor aki mer beszélni, de aztán tegyél fel kérdéseket a többiek felé is, konkrétan valakihez, hogy tudja hogy most őt kérdezed és az ő válaszát várod, nem másét. Próbáld természetesre a beszélgetést, csak ismerkedsz. Ne fűzz reményt semmihez, ne várj semmit az egésztől, mert csak görcsölni fogsz. Egy beszélgetés, nyugodtan számolhatsz azzal is hogy aztán többé egymásra se néztek.

2022. jan. 13. 18:48
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod :)

Még annyival egészíteném ki, hogy nyakam merném tenni arra hogy én is szimpatikus vagyok a lány számára.

Illetve az egész osztálya alsó hangon 5-ik óta ide jár, ha jól tudom 8 év folyamos gimiben van.

Az mennyire befolyásoló tényező ?

2022. jan. 13. 18:57
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

Milyen szempontból érted hogy befolyásoló-e?

Az "idén jöttetek?" akkor nem túl jó, meg gondolom az elmúlt években végig láttátok egymást. Hirtelen mondjuk legyen egy ilyesmi helyette:

- "Sziasztok! Gondoltam idejövök beszélgetni egyet. Mióta jártok ebbe a suliba?"

Ugyanúgy lehet aztán folytatni ahogy előbb, tehát sulival kapcsolatos dolgok és a bemutatkozás se maradjon le. Direkt valami nagyon alap dolgot írtam csak, teljesen felesleges túlagyalni amiatt, amit már írtam - azaz ha nem akarnak beszélni, mindegy mit mondasz, nem fognak.

2022. jan. 13. 19:09
 4/8 A kérdező kommentje:

Esetleg ha online veszem fel vele a kapcsolatot akkor, hogyan tudnám beindítani a beszélgetést ?

Alapvetően nem lenne problémám ha lenne valami közös pont, foglalkozás stb... de mivel nem beszéltünk, az blokkol le leginkább.

2022. jan. 13. 19:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Lányokat általában kevésbé érdekli mit mondassz, inkább érdekli az őket hogy mondod és hogy az mit árul el rólad. Énis inkább élőbe ajánlanám, pár dolog amire érdemes figyelni. Szemkontaktus, ne összevissza nézelődj, ne emelkedjen meg a hangod mint ha kérdeznél, legyél hangos de ha annyira nem is legalább érthető és hogy ne ugy beszélj hogy szia...megláttalak a folyosón...és...szép is vagy amugy.. tehát ne ugy mintha egy 2.ost hallgatnál hangosan felolvasni, mert akkor csak cenzúrázod magad és túlgondolod a szitut, csak beszélj olyan folyamatosan amennyire csak megy és bizz magadban hogy megoldod a szitut. Ez inkább a nonverbális része. Arra hogy mit tudsz mondani igazából..mindent.. szólítottam már le ugy csajt hogy odakiabáltam nekik hogy BANÁN..(fogadásból persze) aztán folytattam valahogy ahogy a szitu adta és meglett a szám. Lényeg nem az hogy mivel nyitsz mert lehet a világon akármivel, a lényeg hogy mi jön azután. Illetve még tudom tanácsolni hogy legyen valami előre megfogalmazott célod, ha csak dumálni akarsz vele + a barátival valami random dologról vagy valami ami suli vagy ahhoz köthető, vagy ha valami elérhetőséget is elkérnél tőle, vagy csak ha el akarnád különiteni hogy kettesbe is dumálhassatok. Amint ezis megvan az neked is segit abban hogy a célhoz mi lenne a legjobb odavezető út. Sok sikert
2022. jan. 13. 19:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Az a beszélgethetnénk/ismerkedhetnénk szöveg nem túl jó, ez olyan mintha rá akarnád hárítani az igazi kezdeményezést, témabedobást. Inkább csak keudj el vele beszélgetni. Odamehetsz ha valamikor egyedül van, vagy ha nagyobb társasággal lóg is próbálhatsz csatlakozni. Ha élőben nincs rá lehetőség, akkor írhatsz neki neten. De mindenképp valami konkréttal, mert egy van e kedbed beszélgetni kérdéss nem nagyon lehet beindítani egy beszélgetést.
2022. jan. 13. 23:18
 7/8 anonim ***** válasza:
#4 első közöspontnak a legegyszerűbb az iskola, ez akkor is lehet téma, ha nem ismered annyira. Ráírhatsz pl hogy szeretnél elkérni egy vázlatot, így el tudsz kezdeni beszélgetni. Innentől már adott a téma, tudsz beszélni vele a tananyagról, a tabáraidról, mesélhetsz vicces sztorit az osztálytársaidról.
2022. jan. 13. 23:21
 8/8 A kérdező kommentje:

Konkrétan mivel tudnék ráirni ?

Egyáltalán nem tudom mostmár hogy mivel tudnék nála beszélgetést kezdeményezni.

2022. jan. 14. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!