Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám az általam nem befolyásolható különbségek által okozott stresszt feldolgozni?
Figyelt kérdés
(16F) Egy évfolyamtársammal sokat találkozgattunk az elmúlt két hónapban, megvolt a csók is, mondhatni már alap annyira elhaladtak a dolgok. Pár napja úgy döntöttünk belevágunk hivatalosan is. Tényleg minden klappol, nagyon boldog vagyok, viszont valahogy csak most esett le bennem, hogy vannak jelentős különbségek köztünk családi, illetve financiális téren. Nekem például nincsen testvérem (ez a különbség annyira nem aggaszt), illetve apa nélkül nőttem fel (most sincsen jelen az életemben). Egyedül élek édesanyámmal egy lakásban, nagyszüleim sajnos már nincsenek köztünk. Anya egy tanárhoz képest nagyon jól keres, van egy pár drágább cuccunk azért, de nem milliókról beszélünk. Ezzel szemben barátnőmnek van egy bátyja, aki egyetemista, mind a két szülő ott van (akik nem mellesleg több mint valószínű fejenként keresnek többet, mint anya), ezentúl pedig van még két nagymamája és egy elég nagy, szinte filmbe illő kertes házban élnek. Alapvetően nem vagyok egy stresszes egyéniség, eddig mindenki megjegyezte milyen nyugodt vagyok mindig, viszont ezen dolgok felett egyszerűen nincsen semmi irányításom, és tartom attól, hogy elég nagyok a különbségek ahhoz, hogy előítéletet váltsanak ki. Ha nem is a barátnőmben, de esetlegesen a szülőkben. Nem szeretném anyát kellemetlen helyzetbe hozni, valahol ezért is próbáltam meg részben elkerülni a csajozást (az iskolámba főképp tehetősebb családok gyermekei járnak), de úgy néz ki okkal mondogatják azt, hogy “Love is blind”. Ami talán még ennél is jobban aggaszt az az, hogy a lehető legjobb esetben is mindenképpen okozni fog valamiféle implikációt a jövőben. Mondták már, hogy pont a kontroll hiánya miatt jobban teszem, ha egyszerűen elfogadom, mint tény és felszívom majd az esetleges kellemetlen helyzeteket, ám ez most valamiért nem megy. Mániákusan szeretném, ha minden tökéletes lenne (természetesen keretek közt, saját véleményem szerint elég realista elképzelésem van arról, hogy mi lehet tökéletes), talán pont emiatt. Egy olyan jelentős dolog, mint mondjuk egy közös nyaralás, vagy közös hétvége tud tönkremenni emiatt. Mit tudok most kezdeni? A dolgok jól mennek, nem nagyon volna kedvem véget vetni nekik csak emiatt, de szerintem a félelem egy valós, nyomós okkal van jelen.2021. dec. 31. 04:21
1/3 anonim válasza:
az írásod alapján egy intelligens fiú vagy. ha a lány szülei ezt látják, akkor nem gondolom, hogy azzal fognak foglalkozni, hogy milyen családi háttered és anyagi helyzeted van. fiatalok vagytok. ha tanulsz és igyekszel, neked is megvan az esélyed arra, hogy jó körülményeket teremts. nem a körülményei határozzák meg azt, hogy milyen ember valaki, hanem a saját adottságai
2/3 anonim válasza:
Elsőnél a pont, mellesleg írtad, hogy nincsenek anyagi gondjaitok, szóval felesleges aggódni.
3/3 anonim válasza:
Az írásodból is sugárzik, hogy mennyire intelligens és tisztességes vagy.
Szerintem emiatt ne érezd rosszul magad. Szeretitek egymást a lánnyal és csak ez a lényeg. Én is úgy gondolom, hogy a szüleit nem hinném, hogy különösebben érdekelné a körülményeitek.
Fel a fejjel, és csak előre nézz 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!