Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? ( van egy fiú,...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak? ( van egy fiú, Ki jön utánam)

Figyelt kérdés

Van egy alattam járó fiú a suliban. Pár hónapja hirtelen elkezdett utánam jönni, bámulmi, követni, próbált beszélgetést kezdeményezni. Instán, messengeren ír folyamatosan, engedélykérések között van, nem tervezek neki válaszolni.

Mikuláskor, meg most adott csokit. Az anyukájával együtt várnak a suli előtt rám akár egy órát is, csak azért, hogy lássanak kijönni, vagy nem tudom. Ma például, hamarabb eljöttem, és a barátnőmet kérdezték, hogy hol vagyok. Kedves, meg jólnevelt, de én mem szeretnék tőle semmit, megbántani viszont pláne nem. Szeretnék most a felvételire koncentrálni. Számomra elég fura ez a helyzet, mert nem küldtem neki semmi ,,jelet,, nem volt semmi közös bennünk. Elég tanácstalan vagyok, mert nem szeretném megbántani. Segítenétek, veletek fordult má ilyen elő,mit kéne tennem?

2021. dec. 21. 20:36
 1/5 anonim ***** válasza:
37%

Az anyuka támogatja a fiút, mert nem tudja, látja mi történik, plusz lehet máshogy van neki átadva. Mivel te sem reagálsz semmit, azt hiszi nincs ezzel semmi gond és a fiú sem fogja fel, hogy nem jó amit csinál.

Az, hogy kifejezed mennyire kényelmetlen helyzetben érzed magad és sokszor nagyon rosszul, azaz MEGVÉDED magad, nem megbántás. Értelmesen lehet erről beszélni és kell is, de elkerülhetetlen hogy másban ez ne okozzon kellemetlenséget.

Legközelebb mikor várnak az anyjával kint, odamész hozzájuk és a jelenlétében elmondod nekik, hogy amit az elmúlt hónapokban csinál a srác, számodra egyre ijesztőbb és kellemetlen. Felhozod szépen hogy írkál neked folyamatosan, követ téged, megfigyel, várakozik. Elmondod hogy nincs közöttetek semmi, nem is beszéltek és nem szeretnél ismerkedni, nem akarsz barátot.

Hozzáteheted hogy nem akarsz ezzel fájdalmat okozni, de olyan szinten van már a helyzet, hogy muszáj volt ezt tisztáznod. Megkéred hogy beszéljen vele és hogy fogadja el amiket mondtál, anélkül hogy bántani akarnád. Biztos mond majd ő is valamit, beszéltek erről és lezárjátok.

Bármi van, a tanároknak, osztályfőnöknek, szüleidnek, az ő szüleinek is nyugodtan szólhatsz, hogy már megint kezdi és tapad rád.

2021. dec. 21. 21:39
 2/5 anonim ***** válasza:
Ki kell állnod magadért. Mondd meg neki kedvesen, de határozottan, hogy ne kövessen, mert nincs esélye. Ha te nem akarod, akkor kérj meg mást, hogy tegye meg. Akár a barátnődet is megkérheted, hogy szóljon a srác anyjának.
2021. dec. 22. 00:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon aranyos tőled, a felvételiből azt szűrtem le, hogy nyolcadikad vagy. Ha kicsit idősebb leszel rájössz, hogy a 16-huszon pár éves lányok ilyen helyzetben csak odaböfögik, hogy mit akarsz te szerencsétlen vagy még annyit sem. Egyszer kérdezd meg tőle, hogy mit szeretne pontosan (látod, hogy szokott nézni stb). Vagy mondd meg neki kedvesen, hogy nem akarst semmit tőle. Vagy beszélgess vele, hátha kedves, aranyos srác amúgy.

Nagyon tiszteletreméló a hozzáállásod, legyel büszke magadra! :)

2021. dec. 22. 10:10
 4/5 A kérdező kommentje:

Igen, nyolcadikos vagyok és

mindenkinek köszönöm a segítséget. :)

2021. dec. 22. 11:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Vagy nem reagálsz semmit és akkor egy idő után feladja. Vagy odamész hozzá és azt mondod: köszönöm, hogy ilyen kedvesen megvársz, meg írogatsz, és nem szeretnélek megbántani, de én most szeretnék a felvételire koncentrálni.
2021. dec. 22. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!