Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék segíteni neki?

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék segíteni neki?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ahogy megint elkezdődött az iskola, sokak életébe azzal a lendülettel vissza is tért a mindennapi stressz, és a közvetlen környezetemben is egyre inkább megtapasztalom ezt. Barátom (19) idén lett végzős, és bár sosem volt egy nyugodt, hanyag, lusta vagy halogató típus ha az iskoláról volt szó, idén mintha teljesen kicserélték volna, és nem a jó értelemben. Gyomorgörccsel kel és fekszik, rettenetesen rágörcsöl minden kis feladatra és a stressz a fő motivációja, amit én nem tartok egészségesnek. Nagyon aggódom érte, mert teljesen másként viselkedik, mint pl nyáron amikor nem kellett ilyenek miatt aggódnia, és félek hogy ez idővel ràmegy a mentális és akar fizikai egészségére is. Van bárkinek bármi ötlete hogy mivel tudnám segíteni őt ebben az időszakban/ő hogy könnyíthetné meg magának? (Beszéltünk erről és ő is változtatni szeretne)

Köszönöm előre is,

17/L

2021. szept. 13. 19:51
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ez az online oktatás és a karantén utóhatása. Nálam is ez a helyzet, mint a barátodnál. Eddig nem találtam megoldást...inkább csak kibúvót :(
2021. szept. 13. 20:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg ha van valami hobbija, amit szeret csinálni, stresszoldó hatás lehet. Egyetértek az előzövel, engem is ledöntött a karantén és az online, lelkileg még mindig fáradt vagyok. Esetleg legyél vele többet. Pl: tanultok, nem külön, hanem együtt, hátha jó hatással lesz rá.
2021. szept. 13. 20:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem megoldás mindenre az edzés vagy a hobbi:/

De viszont ezzel " Esetleg legyél vele többet. Pl: tanultok, nem külön, hanem együtt, hátha jó hatással lesz rá." egyetértek.

2021. szept. 13. 20:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha kap egy stresszes feladatot, legyél mellette. Nem kell segítened neki, csak ülj ott mellette, beszélgess vele, érj hozzá, müködj stresszoldóként. Az a fontos, hogy ne érezze magát egyedül. Talán felszabadultabb, nyugodtabb lenne, ha ott lennél mellette.
2021. szept. 13. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!