Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan szoktassam le a bulizásról?
Figyelt kérdés
Nemrégen megismertem egy lányt, akibe könnyen beleszerettem, elvégre nagyon művelt és okos, ráadásul ő is szeret engem. Sajnos azonban vakon megbízik a kiskorából ismert barátaiban, akik időközben nagyon elzüllöttek. Buliznak és isznak, ráadásul a lányt is belerángatták az ivászatba, így többször volt már részeg, ami nagyon aggaszt. Aggódom érte és szeretném, ha megváltozna, viszont nem tudom, hogy hogyan érjem el, hogy rájöjjön, hogy ez így nem jó neki és hogy elsődleges célom elszakítani a barátaitól, csak fel akarom nyitni a szemét. (Kérlek, ne írjátok, hogy ennyitől nem lesz semmi baja, az én értékrendbe nem fér bele. Köszönöm előre is!)2020. jún. 14. 14:08
1/11 anonim válasza:
Mondd meg neki hogy neked nem tetszik hogy jar bulizni stb
2/11 anonim válasza:
Az, hogy elszakítanád a barátaitól, meg attól a dologtól, amit szeret, azt jelenti, hogy birtokolni akarod és rákényszeríted egy olyan életre, ami neked bejön, neki nem. Szép és jó, hogy félted, de annyira nem avatkozhatsz bele az életébe, csak azért, mert neked nem tetszik amit csinál. Az lehet, hogy a te "értékrendedbe" nem fér bele, de neki meg igen, mert szeret szórakozni. Most fiatal, most élje ki magát. Lehet szolidan szólni, hogy picit vegyen vissza, de eltiltani a barátaitól és a bulizástól nem. Ne tapadj rá ennyire és ne ajard birtokolni. Van saját élete és saját döntése.
3/11 A kérdező kommentje:
Kedves második! Nem akarom birtokolni, egyszerűen csak fáj nézni, ahogyan látom, hogy tönkreteszi magát. Nem arról van szó, hogy megiszik egy sört esténként, az nem nagyon érdekelne, viszont biztos vagyok benne, hogy később ő is megbánja majd ezt az időszakát. Sajnálom, hogy félre értettél.
2020. jún. 14. 14:29
4/11 anonim válasza:
Látod, így már jobban hangzik. Fogod magad és leülsz vele beszélgetni. Egy pár vagytok, működjön a kommunikáció.
5/11 A kérdező kommentje:
Ez az a pont, ahol el vagyok akadva. Igyekszem általában humorosan feltüntetni neki a nemtetszésemet és hogy jobb lenne neki, ha picit gondolkodna, mielőtt mindenbe belemegy a "barátaival". Tudom, hogy le kéne ülnöm vele komolyabban beszélni, de nem merek, mert félek, hogy ha ilyen nyíltan megosztom vele a gondolataimat, az egész kapcsolatunkat tönkre teszem, valahogy tényleg fel szeretném nyitni a szemét, hogy magától ismerje fel a gondokat.
2020. jún. 14. 14:41
6/11 anonim válasza:
"Tudom, hogy le kéne ülnöm vele komolyabban beszélni, de nem merek, mert félek, hogy ha ilyen nyíltan megosztom vele a gondolataimat, az egész kapcsolatunkat tönkre teszem"
Egy normális, tartós kapcsolat alapja az őszinte kommunikáció. Minnél tovább halogatod, meg járszod a poénos dolgot, annál kevésé fog egyetérteni veled és belátni, hogy ez igy nem oké. Ne félj az igazságot kimondani, így fog tönkre menni a kapcsolatotok, nem úgy, ha őszinte leszel vele.
7/11 anonim válasza:
Meg szerinted milyen kapcsolat az, ahol nem tudsz őszinte lenni a pároddal?
8/11 anonim válasza:
Jó, hogy nem tiltod meg neki, hanem meg akarod vele beszélni. Ezt neki is értékelnie kell, mert manapsag nagyon sok kapcsolat van ahol a párok mehtiltjak a bulizást/iszogatást egymásnak. Szóval mondd el neki, hogy te orulsz annak ha o jol erzi magát es fontos neked, hogy o boldog legyen, de felted es ugy latod, hogy nem jo irányba halad.
9/11 anonim válasza:
Csak az előttem kommentelők véleményét tudom javasolni én is. Feltettél egy kérdést, hogy hogyan szoktasd le. Erre nincs más megoldás mint leülni és őszintén, nem poénokba burkolva elmondani neki amit itt is leírtál. Nem jó irányba halad, félted, tudod, hogy később megbánja majd. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Le kell ülni és megbeszélni.
10/11 anonim válasza:
Ha nem fer bele az ertekrendedbe, keress masik lanyt.
Ne akarj diktator modjara megvaltoztatni valakit..
Egyebkent nem is vagytok egyutt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!