Kezdőoldal » Tini párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ilyen esetben...

Figyelem! A Tini párkapcsolatok kategória kérdései 16 éven felüli látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ilyen esetben közölnöm kellene vele a legelején, hogy van barátom?

Figyelt kérdés

Tegnap bejelölt egy fiú és mivel eléggé ismerős volt, ráírtam, hogy “Szia. ismerjük egymást?”

Ő visszairt, hogy nem, csak ismerkedni/barátkozni szeretne.

Na most az a helyzet, hogy van barátom és természetesen NEM akarom és nem is fogom megcsalni!

Csak nem tudom, hogy ilyen esetben, hogy nem letamadott, hogy “tetszel, találkozzunk”, meg minden, most kellene közölnom, hogy “Beszelgethetunk, de egyébként van barátom” vagy csak kezdjek el vele ‘semleges’ témákról beszélgetni és majd kibújik a szög a zsákból, hogy akkor mit akar?

Illetve ha most írom le neki, hogy van barátom, akkor azt hogy lehetne kedvesen?

Mert egyébként normálisnak tűnik a srác, szóval szigorúan mint HAVER(BARÁT) szívesen megismerkednek vele, de többet nem akarok tőle és megbántani se nagyon akarom.

Ti mit csinalnatok/írnátok neki?

2019. aug. 31. 07:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
29%
Yoda m. jól beszél. Bizony, megcsalás a javából. Ha időt, energiát, érzelmeket, urambocsá' anyagiakat fektetsz valakibe, miközben párod van. Mert a fent sorolt dolgokat tőle lopod el!
2019. szept. 1. 13:05
 12/14 A kérdező kommentje:

Yoda m.

Most ezt úgy érted, hogy barátkozNUNK kellene vele, hogy a páromnak is el kellene vele kezdeni beszélgetni meg ha találkozom a haverbarattal, akkor neki is jönni kellene?

2019. szept. 1. 13:52
 13/14 A kérdező kommentje:
Egyébként tud róla, hogy irt nekem a srac és tud a másik fiú haveromrol is, akivel már több éve ismerjük egymást (barátom előtt már ismertem) és mincs vele semmi baja, tudja, hogy nem fogom megcsalni, nyugodtan talalkozhatok is vele, de nem fog elkiserni oda
2019. szept. 1. 13:54
 14/14 Yoda m. ***** válasza:
0%

Dehogy kellene jönnie veletek... Nem. Nem erről beszéltem, Hanem csak arról, hogy barátodnak is ismernie kellene legalábbis valamennyire személyesen(!) azt a fiút, akivel Te még rajta kívül (is) barátkozni szándékozol. (És persze neked is ismerned kéne az Ő barát-nőit, ha vannak.) Ez adja meg a lehetőségét annak, hogy az újabb barát is tisztában legyen az esélyeivel. (Hogy pontosan mire is számítson.)

Nézd... ha mondjuk, ez az új fiú szereti pl. a csillagászkodást, no és téged is sokkalta jobban érdekel, mint mondjuk foci meccsre, fal-labdázni, vagy kocsmába menni barátoddal (és azok haverjaival), akkor érthető is ez a külön-utakon való járás barátoddal. De... ezt mindkettőtöknek így, egyformán kell akarni és közösen megegyezni mindezekben.

Emellett ismerned kell újdonsült barátodat annyira, hogy pl. neki létezik-e rajtad kívül más fiúval kapcsolata. (Magyarul: van-e párja?) Mert ha neki is van párja... és csak ténylegesen a csillagászkodás miatt van együtt veled szívesen... akkor jó. Akkor ez a fajta barátság csakis egyetlen területen ("csillagok útján") teljesedhet ki őszinte barátsággá. Mert minden egyes alkalommal, amikor szétváltok, neki is van hova "haza mennie". Nem csak neked. (Ez fontos!)

Ha viszont neki nincs hova hazamennie... (úgy értem nem létezik párja) és úgy egyébként veled is egyre jobban kijön... akkor jó esély van arra:

vagy megpróbál téged végleg megszerezni magának... (hiszen szívesen vagy vele alkalmanként, ugye.)

vagy te magad kezded majd sajnálni őt, amiért egy-egy 'csillagászati szeánsz' után újra és újra szét kell válnotok, s te fogod majd magad rosszul érezni, hogy most miattad kell szenvednie a további egyedülléttől. Vigyázz! Abból indultam ki, hogy egyre jobban és jobban jöttök ki egymással.

Ha nem így lenne, s inkább csak lassacskán megutálod... mert (mondjuk) közben az derül ki... erőszakos, öntelt, sóvárgó, hitvány, stb. tulajdonsággal rukkolt elő, vagy legalábbis kezdesz rajta felfedezni... az is rendben van. Ilyenkor szerencséd van, de párodnak is, mert nem kell attól tartanotok, hogy szétmennétek egy "betolakodó" fiú miatt, aki végül is... arra sem érdemes, hogy szót pocsékoljatok rá régi, eredeti barátoddal, akit én most szándékosan a "párodnak" neveztem.

Persze, fogalmam sincs, hogy jelenlegi barátod az mennyire barátod. Párod-e, vagy csak együtt jártok...kéz a kézben moziba, ide-oda... bárhova. Vagy csak egy ágyban alusztok, s különben mindenki azt csinál, amit akar...

Nem tudom. Ez már a Te dolgod. Ebben neked kell döntened. Hogy pontosan mit is akarsz. Csak ne felejtsd el jelenlegi barátodat is tájékoztatni minden - Őt is személyesen érintő - fontos döntésedről.

Az ERŐ legyen Veled!

2019. szept. 4. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!