Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Első húrcsere elektromos gitáron?

Első húrcsere elektromos gitáron?

Figyelt kérdés
Bele merjek vágni az ismeretlenbe? Még életemben nem cseréltem húrt gitáron, de nagyon érik a dolog, mert nem szeretem a gyári húrkészletet, meg már kopottas is kissé. Cort X1-em van, mire figyeljek oda a konkrét típusnál? Félek, hogy elrontok valamit, úgyhogy valami szájbarágós leírásnak különösen örülnék. Illetve nyakbeállítás is érdekelne, mert nagyon feszes az egész, és szeretném kicsit lazábbra venni. Ezzel kapcsolatban is jöhet minden okosság. Előre is köszönöm a válaszokat. :)

2019. júl. 15. 18:35
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem mindenképp próbálkozz meg vele. Egy elég mindennapos dolog, legelőször én is nagyon sokat rágódtam, hogy megcsináljam, vagy vigyem szakemberhez, de végül megdottam. Nagyon egyszerű. Befűzöd a húrlábnál, felvezeted a hangolo kulcsokig ott befűzöd. Kb 3cm leengeded, majd az feltekered. Utána levágod. Ha meg túl feszes, én nem nyakat állítanék, hanem egy kicsit vékonyabb hurokat választanék. A gyári húrok alapból is gagyik, en mindig cserélem őket. Ajánlom az Ernie Ballt. Nekem az a kedvemcem. De pl a Dunlop, Elixir, húrok sem rosszak. Egy húrozást mindenképp otthon csinálnék, de ha meg nem volt beállítva a hangszer, lehet hohy elvinném hangszerészhez egy komplett beállitásra. Azt elég egyszer, és tényleg hosszú időre elég. Hírtelen ennyi jutott eszembe. Ha valami még érdekel, írj és minden tudásommal segítek
2019. júl. 16. 02:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes elvinni hangszerészhez. Nem azért, mert hülye vagy és nem tudnál kicserélni egy készlet húrt, hanem mert az olcsóbb hangszerekkel is csodákat lehet művelni. Nem érdemes otthon barkácsolgatni, soha nem lesz megfelelő az eredmény. Ha Pesten keresel mestert, szívesen segítek. Az sem mindegy, hogy csak a pénzed akarja gyorsan, vagy igazán segíteni akar. Jó muzsikálást!
2019. júl. 16. 06:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Persze, de itt csak egy húrcsrréről volt szó, ami egy elég mindennapi dolog. Ha még nem volt beállitva, vagy régen volt akkor érdemes hangszerészhez vinni, de egy egyszerű hírcsere itthon is elvégezhető. Vagy meg akkor éri meg beállítatni ha húrt váltasz. Vagyis leginkább húrméretet. De jobb esetben is kéthavonta hangszerészhez vinni szerintem fölös pénz kidobás
2019. júl. 16. 14:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Elvittem végül hangszerészhez a gitáromat, mert még soha sem volt normálisan beállítva. Lecseréli a húrokat is nekem. A következő húrcserét viszont már én fogom végezni. Mindenkinek ment a zöld kéz.:)
2019. júl. 21. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!