Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » A Bikinitől az Angyali üdvözle...

A Bikinitől az Angyali üdvözlet miről szól?

Figyelt kérdés
Kicsit az a benyomásom, hogy a szerző elvesztette a feleségét szülési komplikációk miatt, de szeretnék többet tudni arról, aki írta, és hogy miért ilyen a szövege.

#zene #bikini #zeneszöveg #Angyali üdvözlet
2019. jún. 27. 09:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez csak egy sima melankólikus dal az egész album egy visszanyúló, nem progresszív, inkább a Bikini gyökereit idéző összeállítás lett.
2019. jún. 27. 10:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

De miért pont szülési komplikáció miatt?

Ha rákeresel megtalálhatod, hogy elvileg ketten írták a szöveget, az egyikük Katona Főnök László, aki az Akela énekese volt vagy van vagy nem tudom, a másikuk Németh Alajos, aki most a Bikiniben van, előtte meg több bandában volt már. Kicsit ijesztő, hogy ketten kellettek ehhez a dalhoz...

Van 3 része meg a refrén, az első a gyerekkor, aztán a felnőtt végül az öregkor. A valamiben való hitről, és annak elmúlásáról szól. Vagy inkább a világ kiüresedéséről, miközben ő még mindig hisz valamiben. A refrén az elmúlás, meg hogy megbékélt néhány dologgal, talán olyanokkal is amikkel nem lehet.

Az Akelának volt néhány igen jó szövege, ezzel csak azt akarom mondani, hogy pl. ennél csak jobbak. "Az élet olyan más..." Hát ja.

2019. jún. 27. 15:33
 3/4 A kérdező kommentje:

"Az angyalokban mindig is hittem,

Egyszer egyet oltár elé vittem.

Jóban-rosszban esküt fogadtunk,

Együtt repültünk és aztán zuhantunk.

Nem háborgok, pedig háborúk dúlták fel a lelkem,

Nem lázadok, de egy egész világ dőlt össze bennem.

Csak nézem, ahogy betemet az éteri por

Majd találkozunk

Valahol, valamikor."

Ez a része nekem arról szól, hogy elvesztette a kedvesét, aztán majd találkoznak a túlvilágon valahol, valamikor. A szülési komplikációra azért gondoltam, mert később azt mondja, hogy "átizzadt ágyban, szülőszobában". Aztán persze lehet, hogy nincs igazam.

Az Akelát ismerem, de nem kimondottan a tartalmas számairól, inkább lerészegedős hard rock benyomásom volt róla annak idején 15-20 éve, de nem sokat hallgattam, lehet én tévedtem. :-)

2019. jún. 27. 16:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez a szülőszobás rész egy másik számban van? Minden lehet persze, de nekem ennyiből még nem következnek ennyire konkrét történések. Együtt repülés-zuhanás simán annyi mint a jóban-rosszban kicsit szélsőségesebb megvilágításban. A refrén meg elég általánosságban hozza az elmúlást, nem csak a feleségére értendően. Nem is feltétlen kell meghalnia ahhoz senkinek, hogy véget érjen a kapcsolat, ettől még bízhat benne, hogy egyszer talán a halál után minden veszteség átformálódik.

Sajnos az Akela méltatlanul alulértékelt maradt az ilyen megítélések miatt, pedig súlyos mondandói voltak, ha nem is nagy körítéssel, de ettől még nem annyira kőegyszerű szövegekkel.

2019. jún. 27. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!