Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért kell külön külön húr...

Miért kell külön külön húr mindegyik hangra, ha úgyis be lesz hangolva, és szinte egész nagy tartományra tudjuk hangolni a húrokat?

Figyelt kérdés
Elsősorban gitárra értem.

2019. jún. 17. 16:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%
Tessék?
2019. jún. 17. 23:26
 2/12 anonim ***** válasza:
Jó a kérdés! Engem is érdekel majd minden válasz erre.
2019. jún. 18. 00:49
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem mindegyik, hanem minden 5. hangra van egy húr. Kivéve az utolsó előtti. És azért kell, hogy normálisan le tudd fogni az akkordokat. Amúgy mindenki úgy hangolja ahogy neki megfelelő. Van aki drop d-re hogy kényelmesen lefoghassa a kvintes akkordokat. Valaki c-re hogy mélyebb legyen a gitár. Stb, stb, stb. Nézz utána.
2019. jún. 18. 04:50
 4/12 anonim ***** válasza:
Mit szeretnél kérdezni a magad primitív nyelvén?
2019. jún. 18. 07:18
 5/12 A kérdező kommentje:
Például: miért vegyek e húrt, ha a D húrt is fel tudom hangolni e re
2019. jún. 18. 09:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem árulnak se E húrt, se D húrt.

Ezt benézted.

2019. jún. 18. 10:44
 7/12 anonim ***** válasza:
1. Ha csak egy húron akarsz játszani, akkor hogy gondoltad az akkordozást? Leginkább az akkordok kényelmes lefogasa érdekében vannak a hangolások. Meg szólozni sem annyira jó egy húron...
2019. jún. 18. 11:02
 8/12 anonim ***** válasza:
2. Senki sem vesz e vagy d húrt. Maximum vesz egy 52eset meg a 15 öset és azokat hangolja d meg e hangra...
2019. jún. 18. 11:03
 9/12 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

Az, ahol külön-külön húr van mindegyik hangra, az a zongora, hárfa, cimbalom, stb.

A kérdésed arra utal, vagy nem láttál még gitárt, vagy nem tudod érthetően leírni, hogy mire is vagy kíváncsi......

2019. jún. 18. 16:01
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdező arra kíváncsi,hogy egy készletben miért nem egyforma húrok vannak.

Azért akkora tartományokon nem lehet hangolni.

Vagy hamarabb szakadna el,vagy nagyon lötyögne/könnyebben elhangolódna.

2019. jún. 18. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!