Ehhez a gitárhoz milyen húr kell?
Figyelt kérdés
Gitár: Fender Squier Bullet Strat
Nem vagyok jártas a témában de elszakadt a legvékonyabb húr a gitáromon. Bármilyen vastagságú húr jó hozzá vagy megvan szabva egy fix?
2019. jún. 9. 00:46
1/6 Mojjo válasza:
Akkor neked egy vékony e húr kell. Ha a gyáriak voltak eddig rajta, akkor 9-es (0,009-es, de az eladónak, ha azt mondod, "kilences", érteni fogja) kell. De jobb, ha veszel egy teljes új készletet.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat
2019. jún. 9. 11:52
3/6 anonim válasza:
Egyébként majdnem az összes elektromos gitárra való húr kompatibilis vele. Tehát attól hogy gyárilag olyanok voltak rajta az nem azt jelenti hogy csak olyat szabad felrakni rá. Az enyémen pl. Gyárilag 9-46-ősök voltak és mivel ritmusozásra használom igy most 13-56-os szettem pakoltam fel. Szerintem próbágasd hogy melyik a legkényelmesebb neked. Mert bár a ritmusgitáromon vastag húrok vannak a stratomon vékony 9-42-esek. De a Les Paulomon pedig 11-49-esek, tehát nagyon attól is függ hogy mit játszol. Remélem tudtam segíteni 😉
4/6 anonim válasza:
Szerintem pedig vidd el egy hangszerészhez, mondd el neki, hogy milyen hangolásban szeretnél jàtszani, ő pedig majd felteszi neked az ahhoz passzoló húrszettet és beállítja hozzá a gitárodat is. Ez kb. 6000 forint + húrszett, ami kb. 2000. Ha pesti vagy, ajánlom a Fatia Negrát. Rendes, segítőkész srácok, igazi szakemberek. Lehet, hogy soknak érzel most egy 8-10 ezres beruházást, de hidd el, ég és föld lesz a különbség! :)
5/6 anonim válasza:
Ha nincs hangszerész által beállítva akkor tényleg ajánlatos, ha csak nem vagy szakmabéli (bár ez kérdésedből kiderült). De a húrozásért hangszerészhez vinni orbitális pénzkidobás. Ha csak nem húrméretet váltasz mert akkor tényleg ajánlott.
6/6 anonim válasza:
@5: Abból indultam ki, hogy ha a kedves kérdező egy ilyen triviális kérdéssel kapcsolatban is itt kért segítséget, hogy még valószínűleg életében nem húrozott újra gitárt. Sőt, lehet, hogy még a gyári húrokat használja. Csupán ezért ajánlottam hangszerész segítségét. Isten ments, hogy felesleges pénzkidobásra ösztönözzem. De egyébként, amennyire a Squier Bullet szériát ismerem, valószínű, hogy ráfér arra a gitárra egy tisztességes beállítás. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!