Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Miért számít a mulatós zene...

Miért számít a mulatós zene rossznak?

Figyelt kérdés
Nem mondom, hogy szeretem, csak kíváncsi vagyok. Mindenki konzekvensen utálja, de a legtöbb ember, aki utál valamit, meg se tudja fogalmazni, hogy miért, vagy lerendezi azzal, hogy "ez sz**r". Szóval miért? Mert például a popzenét is sokan automatikusan rossznak tartják, de azzal én nem értek egyet, és sokan mások sem. Akkor mi a különbség?Miért tartja a mulatóst mindenki rossznak?
2019. máj. 18. 20:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Sokan keverik az úgymond sima mulatós zenét a lakodalmas rock fogalmát. Hogy mi a kettő közt a különbség szerintem?

Mindig is volt lakodalmas és mulatós zene, de valamikor jobban egybe volt a kettő.. bár igen valamikor is voltak olyan mulatós dalok is amiket lakodalomban nem játszottak (túl pajzánok voltak) illetve fordítva..

Maga a lakodalmas rock fogalma akkor jött be jobban amikor EGYÜTTESEK, ZENEKAROK (szóval gitár, basszusgitár, dob, szinti stb) kezték feldolgozni a régi lakodalmas dalokat és picit rockosra hangszerelni vagy az akkori modern hangszerekhez megcsinálni...Némely nótát picit meggyorsították és elektromos gitárt használtak főleg 1986 táján a műfajt népszerűvé tevő 3+2 együttes, később Sógor együttes, A.N.T. zenekar, 13+1 Kormos Gábor zenekara.. még részben ide sorolnám a Betli Duót is pedig csak szintit használtak... viszont ők már félig a mulatós kategóriába is sorolhatók...

ozt bejött a 90nes években House, Techno, Disco és a mulatós zene is megújult mert ezek a műfajok is belekerültek a mulatósba... jött a MC Hawer és tarolt még új volt a dolog (nekem személyszerint az első lemezük tetszett de nem annyira mint a lakodalmas) majd Matyi és sok nagyon sok roma előadó később aki a dalaiba bele tette a "tuc-tuc" zenét...

2022. febr. 6. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!