Taylor Swift, vagy Ariana Grande?
Hát nézzük csak, hasonlítsuk ösze a két előadót:
Egyértelmű, hogy Ariananak jobbak a hangi adottságai. A szakma legjobbjai is dicsérik őt (pl.: Aretha Franklin), sokan Mariah Carey-hez hasonlítják.
Taylornak is vannak jó pillanatai a színpadon, de 2014 előtt borzalmas volt élőben. Minusz nála, hogy a turnéin effektet rak a hangjára. (Kiszivárgott a Japán 1989 turnéállomás eredeti hangfelvétele amin a Taylor fülébe menő háttérutasítások is hallhatóak, a hangján pedig nincs javító effekt)
Zene terén Ariana az R&B és pop vonalát képviseli, Taylor pedig Country előadóként kezdte, aztán hogy ne unják meg popra váltott, ami szerintem rossz döntés volt. Az 1989 era kezdetéig hallgattam a dalait. Szerettem benne azt, hogy már a szöveget olvasva tudtad, hogy ez nem egy Lady Gaga vagy Katy Perry esetleg Selena dal, hanem Tayloré. Az más tészta, hogy már a country szférában is túlsztárolták, mert ott aztán már lehetett volna vetélytársa. Carry Underwood például fantasztikus, ajánlom a Storytelling albumát!
Jól promózták a kezdetektől fogva a dalait azzal, hogy ő maga írja őket. Én ebbe ott látom a bibit, hogy az elvileg teljesen egyedül, 19 évesen írt Speak Now minden szempontból jobb mint a most már 29 éves Taylor munkája, amin rajta kívül még többen is dolgoztak. Még 2012-ben azt nyilatkozta szeretné elmélyíteni a zenéjét, akár a nagy előadók. Ez valahogy a Shake it Off meg a Me! Féle dalokkal nem nagyon sikerült.
Ariana emellett a debütáló albuma után feladta azt, hogy maga írja a dalait, mert a legnagyobb zeneszerzők kezdtek versengeni azért, hogy Ariana a dalukat énekelje. Ő is részt vett ugyan a dalírásban, de a hogy nemrég nyilatkozta, két albumot is csak azért készített, hogy biztosítsa a helyét a popiparban és most ezt már nagyon bánja. Nála a szexről szóló dalok azok, amiket én nem tudok meghallgatni, de a közönség épp azokat kedveli a legjobban.
Párkapcsolati téren mindketten eléggé a bulvár központjában vannak. Taylor azért mert egyszer sem tud békésen szakítani, nem elég hogy dalt ír az exéről, még nyilvánvalóvá is teszi az interjúkban és egyéb szereplései közben hogy kiről szól, sokszor még savazza is az exét ahol tudja. Ariana a fánkos ügy miatt kapott hideget-meleget. Elégé felelőtlen és meggondolatlan, felnőttként próbál kinézni, de közben olyan mint egy lázadó tinilány. Taylor is majdnem ugyan ez, ő is mentálisan a tizenéves korszakában ragadt, de amúgy a beszédei alapján elég intelligensnek mondható.
Mindketten szoktak jótékonykodni, kedvesek a rajongóikkal. Személyiségileg Arianat jobban szeretem, Taylor elég sokat drámázik, nem teik el év, hogy ne vesszen össze valakivel nyilvánosan. Ariana általában felelőtlen tweetekkel szokta kiváltani az emberek haragját, ami elkerülhető lenne ha gondolkodna néha kicsit mielőtt kiír valamit. Én mindkettőt hallgatom, de amíg Arianatól csak kb 10 dalt lépek át lejátszás közben addig Taylortól csakis a country albumait hallgatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!