Érdemes roll up zongorát venni?
Nagyon nem. Nem dinamikusak, és ez még a kisebb probléma. A zongoráknak, pianínóknak igen sajátos billentyűzetük van, az ilyen összahajtható cuccoknak meg gyakorlatilag nincs billentyűzetük, soha a büdös életben nem fogod rajtuk megtanulni a helyes technikát, maximum a hangok helyét. Nyilván jobb egy ilyen, mint a semmi, de ha kicsit is komolyan gondolod a dolgot, akkor legalább egy olcsóbb kategóriás kalapácsmechanikás digitális zongorára be kellene nevezned, és az még mindig távol áll egy akusztikus hangszertől.
Persze nem mindenki engedheti meg magának, ez esetben a te megoldásod is jobb mint a semmi, mint mondtam.
Én is egy nem dinamikus szintetizátoron kezdtem zongorázni. A dinamikát, meg a billentést nem is tanultam rendesen meg, amíg nem lett egy jó kis pianínóm. Viszont ez volt, és imádtam zenélni tanulni, és imádtam azt a hangszert is, mert kötődtem hozzá, ezért tudtam fejlődni, mégha nem is olyan gyorsan. Ettől függetlenül ha van rá pénzed, helyed, motivációd, mindenképpen normális hangszert vegyél.
Nem is kell véresen komolyan venni, de hobbisznten sem előnyös a megoldásod. A roll up zongorák játékok. Mintha focizni akarnál tanulni egy lukas teniszlabdával.
Ez a legolcsóbb megoldás, amit még ajánlani tudok. Ez mégcsak nem is kalapácsmechanikás, de legalább dinamikus, elfogadható hangzása van, és elég kicsi, könnyű kb 4-5 kg, tehát hordozható. Ha nem csak játszadozni akarsz meg süss fel napot elpötyögni egy kézzel, akkor ez alá nem érdemes menni. Te kérdezted, hogy érdemes-e roll up zongorát venni, én csak válaszoltam a legjobb tudásom szerint. Persze beszerezhetsz egy olyat, mint többször írtam jobb mint a semmi, de ne legyenek illúzióid, hogy azon élvezhetően lehet zongorázni tanulni illetve zenélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!