Eminem tényleg még egy minőségibb rap előadónak számít? Mi a jó benne?
Én alternatív és progresszív rock/metál rajongó vagyok.
A kedvencem a Pink Floyd, Porcupine Tree, Radiohead, Tool, meg ilyenek.
A raphez nem értek.
Nekem fontos a számokban a szöveg is, de azért a zene fontosabb, meg az összhatás...
Eminemnél én azt látom, hogy igénytelen, tulzó, hatásvadász popzenék között amiket pl. Rihanna meg Beyonce énekel, kínrímeket mondogat monoton hangon.
Az olyan számokban amiket meg teljesen önállóan ad elő meg olyan szövegek hangzanak csak el, hogy pl. "Te olyan vagy mint egy csaj" "meg bas ztam a nejed" "bas zhatod a volt nejem, de akkor is rám gondol közben" " kis fiatal bu zi vagy, fujj mai generáció" "Rihanna kiszívta a nyakamat" "bu zik így meg úgy blablba, fujj bu zik"
"A lányom így meg úgy, blabla"
Ilyesmik.
Szóval mi ebben az értelem, érték?
Ez érdekes téma. Ezeket valjában nem is EMINEM alkotta, hanem Slim Shady.
Mellesleg nagyon gyerekesen közelítetted meg a dolgot. Mindenkinek más a stílusa, illetve az igénye, zenei ízlése.
Pontosan. Mindenkinek más, és én nem is azt mondom hogy mindenkinek úgy kell látnia Eminemet mint nekem, csak leírtam, hogy én ezt látom/hallom.
De lehet, hogy csak azért mert laikus vagyok...
Attól, hogy a SS alteregója alkotta ezeket még mi más?
Eminem utalt rá, hogy Ő másképpen látja, vagy hogy ez egy társadalom kritika, vagy bármi?
Vagy csak azért létezik ez az alteregó, hogy amikor Eminem nem polkorrekt akkor mondhassa, hogy "dehát ezt nem is én mondtam"?
Bevallom tehát, hogy nála ezt az alteregós dolgot sem értem mint pl. Bowienál.
Sok erteket kepvisel es a szovege moge kellene latni hogy megertsd nyilvan ez metaloskent nem fog megtorteni. Most akkor mondjam h akiket te hallgatsz azokba sincs ertelem?
Mindenkinek meg van a sajat izlese.
Eminem a vilagon az egyik legjobb enekes tobb albumot adott el mint metalban barki is . A lemezei folyamatosan elso helyen vannak akkor gondolom van erteke.
Mielott kritizalod tudj meg tobbet rola mert tudatlanul hulyeseget fogsz irni ami valszeg vitat fog kivaltani.
"Eminem a vilagon az egyik legjobb enekes tobb albumot adott el mint metalban barki is ."
Ez nem feltétlenül igaz, de amúgy sem lényeges...
"A lemezei folyamatosan elso helyen vannak akkor gondolom van erteke."
Szerinted tényleg attól lesz valami értékes, hogy sokan veszik?
Amúgy pont most próbálok mögélátni, szóval ahelyett hogy hisztizel segíthetnél ebbe...
Pl. Írhatnál valódi érveket mellette, azon kívül, hogy sok albumot adott el.
Pont a krízis időszakában csatlakoztál be.
Eljött az az időszak, amikor a Hiphop mainstream lett, és az olyan előadók a jelentősek mint az a szánalmas lil pump vagy lil xan.
A Kamikazeben hallható monoton flowt direkt másolja, az egész album konkrétan egy nagy disstrack, ami minden hulladék rapper ellen irányul.
A "Last night I left hickeys on her neck" line meg így magában persze, hogy értelmetlen, mivel egy válasz disstrackből kiragadott mondat, nyilván ezzel válaszol valamire.
Kicsit lépjünk vissza az első pár albumához. A Slim Shady LP és a Marshall Mathers LP konkrétan a valóság miatt lett sikeres. Megalkotta a megosztó Slim Shady-t, aki minden dühöt kiad magából. A nőgyülölő szövegeit vissza lehet vezetni a drogos anyjára, aki utálta őt. Elrappelte a nyomorát, abban a stílusban, ahogy a nyomort el szokás rappelni. A valódi erőszakosság és gyűlölet, az igazi "hate the world" érzés az, ami miatt zseniális az az első pár albuma.. Mindez egy olyan embertől, akinek van oka utálni mindent és mindenkit. A b*zi szövegek meg nem homofóbok akarnak lenni. Többször is mondta a melegházassággal kapcsolatban is, hogy "mindenki azzal b*ssza el az életét, amivel akaraja". Ez csak amolyan általános sértéssé vált, nem konkrétan melegek ellen irányul.
A fent említett valódi düh mellett persze ott van a tehetség is.
Az elismerés ugyan nem mindig azt jelenti, hogy az adott illető tehetséges, de az ő esetében mégis el lehet rajta gondolkodni. A 2000 évekig a hiphop a feketéké volt. Nem fogadtak el fehér rappert, és a fehérek sem érezték az egészet magukénak. Hidd el, nem csak azért dobták hanyatt magukat a legnagyobb rapperek Em'-től, mert Dr. Dre-vel volt. Egy teljesen más világba tört be kivülállóként, és megkapta a tiszteletet a legjobbaktól, ezt szinte lehetetlen volt elképzelni akkoriban. /ehhez még annyit, hogy néhetsz YTn elemző videókat, hogy miért zseniálisak a rímjei, mert hidd el, AZOK/
Ha átlátsz a káromkodáson, a szövegei nagyon is jelentőségteljesek, hidd el.
"A lányom így, meg lányom úgy" dologhoz meg annyit, hogy Apa. Amilyen erőszakos és brutális embernek ismerte meg a világ, senki nem hitte volna, hogy Hailie ennyire fontos lesz neki. De az lett. A világon mindennél jobban szereti, és ezt még a volt felesége is elismeri.
Természetes, hogy apaként megvédi.
Lényegében amit tudok ajánlani, ha tényleg érdekel, akkor ismerd meg az életét(legalább nagyvonalakban), és figyelmesen hallgasd végig a Slim Shady, a Marshall Mathers és az Eminem Show lemezeit. Hidd el, pozitívan fogsz csalódni és megérted miért lett a Hiphop istene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!