A profi zenészek valóban nem tudnak hallásról lejátszani szinte bármit?
A minap egy úriember konkrétan erre a nótára (de ahogy kiveszem a beszédéből úgy unblock bármi másra) azt állította, hogy lehetetlen hallásról lejátszani idézem
"Egy profi zenész sem játssza el hallás után. Lehet itt menőzni a nagy semmire meg kamuzni! Csak az hiszi el, aki hülye! ;)"
http://www.youtube.com/watch?v=mzRkMvinHe0
És na lehet, hogy én vagyok a túlképzett de szerintem nem nehéz konkrétan ezt hallásról leszedni kb egy hallgatás után már itt is vannak a fejemben a lefogások de azért kíváncsi lennék a véleményetekre. Illetve azt is írjátok meg, hogy Ti szedtetek már le hallásról bármilyen zenét? És ha igen mit?
Haveromnak egyetemen van olyan tárgya hogy hallásra kell kottáznia,szóval...
Nem olyan nehéz,hallható a hangnem,onnan meg csak tud viszonyítani hogy egymáshoz hogy helyezkednek a hangok.
Ezt a hatalmas baromságot! Egy igazán profi és képzett zenész képes hallás után bármit rögzíteni és visszajátszani! Persze egy kis gyakorlás után mivel a hangokat meg kell keresni. Nem úgy működik, hogy akkor meghallja és már kész játssza is mert ilyenre senki se képes.
Én ezt a számot kb 10 perc alatt tanultam meg hegedűn:
Csak arra lennék kíváncsi ha a kedves Úr szerint lehetetlenséget vittem véghez akkor vajon mit szólna azokhoz a Jazz zenészekhez akik improvizálva játszanak sokkal bonyolultabb dolgokat?Ott aztán nincs kamu el lehet menni egy zenei konzervatóriumba!
Azt vettem észre, bármelyik gyerek elé odaraksz valami játékszintit, vagy kezébe adsz egy furulyát, anélkül hogy bármit tudnának arról a hangszerről képesek lesznek egyszerű dallamokat visszajátszani, mint ahogy az énekléshez sem szükséges kotta. Mondjuk az tényleg elég ritka, hogy első hallásra valaki pontosan eljátszon valamit. Ovisok a gyerekdalokat úgy 5 perc alatt leszedik. :D
Én nem vagyok zenész, pláne nem képzett, és csak egyszerűbb, párakkordos dolgokat játszok, egyébként is azokat szeretem. Ezeket csak akkor keresem meg ha nagyon lusta vagyok, de az a baj, hogy ha valamit nem magamtól szedek le, nehezebben jegyzem meg. Ha tabról tanulok meg valamit, akkor egyszerre látom magamban a sorokat és felette az akkordokat, amiket így simán elfelejtek. Ha hallásból szedem le, akkor azt látom a kezem mi után hova vált, és az megmarad később is.
Belehallgattam.. 5 sec után megállít.-. visszateker.. fogtam a gitárt, újraindít.. a 2. körben már játszottam vele. :)
Jó maga a dal kicsit bonyolultabb, de néhány óra alatt megtanulható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!