Cort KX1Q vagy Squier Affinity Telecaster?
Ez két totálisan teljesen más gitár, összehasonlítani sem lehet. Olyan ez, mintha azt kérdeznéd, hogy melyik a jobb, a paprikás csirke, vagy a somlói galuska - oké, oké, mindkettőt megesszük, de ennyi, nem ugyanaz a kategória.
Szóval első körben döntsd el, hogy egy Telecastert szeretnél, vagy egy dupla humbuckeres Super Stratot.
@2: A felezhető humbucker hangja fényévekre van a single coiltól. Szerintem érdemes kipróbálnod élőben is pár single coilos gitárt, hogy megtudd, az a hang is tetszik-e.
És szinte minden hangszerbolt tele van Squier gitárokkal, így ha elnézel párba, bőven tudsz próbálni.
De amúgy nem, minőségben a Squier Affinity szériája nagyon nincs ott, ahol az említett Cort. Bőven le van maradva mögötte. Ha jobbféle Squiereket néznél, akkor telében a Squier Standardot ajánlom, illetve főleg a Classic Vibe-ot.
@6: Ne a fa fajtája befolyásoljon. Igen, az Affinity teste égerből van, de ez az éger nagyooon nem ugyanaz, mint akár egy mexikói, vagy pláne amerikai Fender égere. Minden fafajtából lehet gagyit és jót is találni, az Affinity-nél szerintem érzed, melyik a helyzet.
Ráadásul az Affinity fogólapna képtelenül keskeny. Lehet pigmeusoknak tervezték, vagy én nem tudom, de valami eszement keskeny.
A Standard egy jóval-jóval jobb gitár,int az Affinity.
Elég érdekesen fogalmazok néhol. Magyar vagy é? Vagy Hazajáruló?
Nem kötekedni akarok, csak érdekességképpen kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!